Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1955 dr. Emmet Brown právě odeslal do budoucnosti Martyho McFlye. Jenže v tentýž okamžik mu poklepe na rameno Marty, který se vrátil pro almanach sportovních výsledků a uvízl v minulosti poté, co úder blesku odeslal stroj času i s dr. Brownem do roku 1885. Podle dopisu, který Marty od Browna dostal, byl stroj času poškozen a v roce 1885 neexistuje možnost jeho opravy, proto ho ukryl v jeskyni, kde by ho Marty měl najít. Vzápětí Marty zjistí, že Doc byl několik dnů po napsání dopisu zastřelen zezadu jakýmsi Bufordem Tannenem. Pustí se do opravy auta, aby se Marty mohl vydat Brownovi na pomoc, a zanedlouho už startuje na cestu do roku 1885. Tady se hned připlete do cesty indiánům, což má za následek palivovou nádrž prostřelenou šípem. Ujme se ho rodina Seamuse McFlye. Marty se jim představí jako Clint Eastwood a začne v městečku pátrat po Brownovi. Místo toho však narazí na Bufordův gang a málem na to doplatí životem. Naštěstí včas zasáhne Brown. Společně pak začnou plánovat návrat do budoucnosti, přičemž musí vyřešit problém s benzínem. Při přípravách se Brown seznámí s novou učitelkou Clarou Claytonovou a okamžitě se do ní zamiluje. Žena, která je nadšenou čtenářkou románů Julese Vernea, jeho city opětuje, a tak vědec dokonce začne uvažovat o tom, že v minulosti zůstane. Martymu se podaří zmařit Bufordův pokus o Brownovu vraždu. Jenže situace se dál komplikuje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (654)

nash. 

všechny recenze uživatele

Třetí a opět skvělé cestování v čase. Opakuje vzorec prvního filmu, jen ho posunuje o století zpět, což se samo o sobě stává bohatým zdrojem vtípků a narážek. Vynikající Christopher Lloyd dostal konečně pro svou životní roli dostatečně velký prostor, ubylo sice cestování v čase tam a zpět, o to víc času je na to pořádně si vychutnat dobové reality, popkulturní odkazy na slavné westerny a vtípky odkazující k předchozím dílům. Opět se podařilo vytvořit zábavný, přitom napětím nabitý a výtečně gradující příběh, kterému nechybí ani sympaticky romantická přísada, tentokrát s prohozenými aktéry. Jediným kiksem je pro mě Lea Thompson nelogicky obsazená do role Maggie McFlyové, to je ovšem vada pouze kosmetická, která mi ani v nejmenším nebrání vychutnat si třetí Martyho cestu na plný pecky. Podtrženo a sečteno i s oběma předchozími díly, patří Back to the Future k nejlepším filmovým sériím v dějinách kinematografie. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Poslední díl nezapomenutelné trilogie a příjemné rozuzlení. V závěru možná už trochu ztrácí dech, ale na 90% to určitě ještě stačí.. Perfektní zpracování tématu cestování v čase a problémy s ním spojené se v této třídílné adaptaci určitě zapsalo mnohým hluboko do paměti. Pro mě jedna z nejoblíbenějších vícedílných sérií. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Možná, že se mi Návrat do budoucnosti III líbil více než druhý díl. Prostředí starého západu patřičně okořenilo Zemeckisův počin a vneslo do celé trilogie jiný, docela svěží vítr. Za klad lze považovat také romantickou linii mezi doktorem a učitelkou. Obecně můžeme s potěšením říct, že všechny tři díly jsou kvalitativně velice vyrovnané, což se ne každému tvůrci podaří. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Třetí díl se k mé radosti navrátil k prvnímu, myslím tím co se humoru a pohodovosti týče. Westernové prostředí bylo výborně využito, hlavně filmová pocta Clintu Eastwoodovi se moc podařila (stejně tak vtipná vsuvka s Jacksonovým moonwalkem). Jinak film formou i obsahem navazuje na předchozí 2 díly, z nichž obou si bere to lepší. Dojemný konec potěší a já tvůrcům moc děkuju za výborný zážitek u sledování této trilogie. ""Jak jsem řekl. Odprásknu tě zejtra!" - "Zejtra chceme vyloupit v Pine City banku." - "Co v pondělí? Děláme něco v pondělí?"- "Pondělí je volný. Můžeš ho zabít." ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tohle je nejlepší zakončení filmové série jaké jsem snad kdy viděl. A celá trilogie Návratu do budoucnosti. Ta neuvěřitelná propojenost. Jak to vše sedí a má logiku. To prostě je úplně bezchybné. A ty herecké výkony, tam neni vůbec co vytknout. Je to právě ten moment, kdy je vám líto, že tahle série končí. Ale jak se říká, v nejlepším je dobré přestat. Jedna z nejlepších filmových sérií vůbec a to bez pochyb!☝️ ()

Galerie (160)

Zajímavosti (69)

  • Během natáčení druhého a třetího pokračování ztratil Michael J. Fox (Marty) otce a narodil se mu syn. (Kulmon)
  • V Monument Valley bolo špeciálne pre tento film postavené autokino (drive-in theater) a po skončení premietania bolo opäť rozobraté. Žiadne iné filmy sa tam nepremietali. (m.a.t.o.)
  • Když Buford Tannen (Thomas F. Wilson) vrazí Brownovi (Christopher Lloyd) zbraň do zad, Brown řekne: „Jdeš o den dřív.“ Na náhrobku má však, že umřel 7. září a slavnosti se konají 5. září. (A7X92)

Reklama

Reklama