Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (505)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak kdysi napsal Jonathan Swift, každý chce žít dlouho, ale nikdo nechce být starý... Meryl, z které mě občas zabolela krční páteř a Goldie se čtvrtým tělesným otvorem pro Kurta Russella v komedii černé jak angolský kominický učeň v zasypaném tunelu. Bohužel, ten tunel je někdy tak tmavý, že se v něm spousta věcí ztratí, jinými slovy, daný námět si zasloužil o něco atraktivnější zpracování, které mu však někdo stylu Zemeckise mohl jen těžko dopřát. Potěšila Silvestriho hudba nonšalantně proměňující nervy ve špagáty a výstup S.Pollacka v roli felčara, co to jaksi nepobral. Co se obsazení týká, trošku se mi zdálo, že Bruce za těma dvěma imortálníma hydrama herecky vlál.. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Roberta Zemeckisa považujem za režiséra,ktorý rád skúša nové triky,vizuálne efekty sú jeho doménou,ktorým rozumie... Meryl,Bruce a Goldie v čiernej komédii,kde to srší nápadmi,humorom,Zemeckis vôbec v tomto období 90 aj 80 rokoch,jeden z najvplyvnejších režisérov,ktorý dnes nie je excelentný ako voľakedy. Typický príklad klasických 90 rokoch,keď„fičali” takéto počiny,pri ktorých stačí vypnúť mozog a len pozerať. Štáb:Absolútna špička od kameramana Deana(Jurassic Park),strihača Arthura(obidva oscary za zemeckisovky),výprava Rick,hudba Alan+scenár,réžia,herci-pohodová komédia,ktorá ma bavila.Efekty pritiahnu,lebo sú pozoruhodné. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Neumím si ani představit, co by se stalo, kdyby takový elixír mládí skutečně existoval. Ženy by zřejmě začaly šílet a chtěly by se k němu za každou cenu dostat, muži by asi hodně přemýšleli, než by ho vypili. Takže v tomhle směru si myslím, že film vypovídá o mužském a ženském myšlení naprosto správně. Ale musím uznat, že se zde jedná o velmi zajímavý nápad, nechat dvě hlavní hrdinky vypít lektvar mládí, potom je nechat zemřít a zase oživit, jednu se zlomenými krčními obratli, druhou s ohromnou dírou v žaludku. Byla to zábava, bylo to zajímavé a docela mě to pobavilo. Ovšem tohle se děje až ve druhé polovině filmu, bohužel to, co této záživné a zajímavé části předcházelo nebylo nic extra a skutečně než jedna z hlavních hrdinek umřela a zase ožila, tak jsem se u toho docela nudil a příliš mě to nebavilo. Co se týče hereckých výkonů, tak tam je to hodně dobré, Goldie Hawn i Meryl Streep hrají hodně dobře a solidně je doplňuje Bruce Willis, takže v tomto ohledu je film na jedničku. Celkově bych to viděl na nadprůměrný film, jenže nemohu bohužel zapomenout na nudnou a nezajímavou první polovinu, která filmu docela ublížila, takže z nadprůměrného filmu se stal film průměrný, který má sice dobrý nápad a zajímavý konec, ale hodně pomalý a nezáživný rozjezd. Proto tedy nakonec uděluji tři hvězdy. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Smrt jí sluší je film s perfektním hvězdným obsazením, nápaditým námětem a vcelku úsměvným scénářem, ale mně osobně tu něco chybělo. Nějaký náboj, který by dodával filmu štávu. Speciální efekty jsou na svou dobu dobře zvládnuté a líčení Hawn a Streep je působivé, o tom žádná. Zkrátka film, který si dělá značku hlavně prvotřídním ánsámblem, ale prostě mě nevyděsil, nepřivedl do úžasu, ani nerozesmál natolik, kolik bych si přál, což je u hororové fantasy komedie trochu problém. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Neni to zas tak boží, první půl hoďka je celkem nudná, ale od pádu ze schodů se to velmi dobře rozjede! Zemeckis a jeho efekty z roku 1992 vypadají i letos (r. 2012) bezchybně a bavili mě. Meryl a Goldie jsou sexy a hrají dobře, ale Bruce jich obě přehrává neskutečným způsobem. Snad jedna z nejlepších rolí, ve které jsem Bruce viděl, pomatený nerozhodný republikán mu fakt jde :)). ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • Film poprvé představil fotorealistickou lidskou kůži, jež vznikla díky tehdy nově vyvinutému softwaru. (Cherish)
  • V prvním záběru na omlazenou Helen (Goldie Hawn) má herečka mateřské znaménko nad horním rtem na pravé straně. V pozdějším záběru ho má na levé straně a ve zbylých záběrech zase na pravé. (noelcoward73)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama