Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Něžný bar, snímek režiséra George Clooneyho podle úspěšných memoárů, sleduje úsilí ambiciózního spisovatele (Tye Sheridan) o naplnění jeho romantických a profesních ideálů. Na stoličce v baru svého strýce (Ben Affleck) poznává taje růstu a dospívání od pestré plejády místních postaviček. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

castor 

všechny recenze uživatele

Junior vyrůstá bez táty a trochu se pere se životem, který ovlivňují hlavně dospělí: matka, kterou sužují zdravotní problémy, děda, který se tváří, že ho nic v okolí nezajímá, a hlavně strýc pracující v baru, který chlapci radí ohledně školy, randění, budoucnosti. Od začátku má sen – bude spisovatelem (víme, že ano, protože dostal Pulitzerovu cenu). A coby absolvent Yale, nadbíhač dívky, která ho opakovaně opouští, a aspirant na pozici reportéra ve slavných Timesech má před sebou ještě jeden velký krok: definitivně vyřešit (ne)vztah s otcem. Postupně se prodírá životem, ale my moc nevíme jak. Přející a podporující rodina, pospolitost štamgastů… Prostě ty dějové odbočky jsou poměrně zvláštní. Třeba univerzita je o seznámení se spolubydlícími, potencionální holce, o nějaké té přednášce, promoci a pak o práci v novinách na zkoušku. Netvrdím, že tvůrci v čele s Georgem Clooneym dělají něco špatně, ale prostě jsme tohle už mnohokrát viděli. Je to jednoduše takový nedělní oběd, který stráví každý. Pokud u něj teda nesedí tchýně. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(81/2022) / Krásny, jemný, malý rodinný filmík v ktorom je všetko umne nadávkované. Film nejde dejovo do žiadneho extrému, je príjemne pomalý a predvídateľný. Priznávam, mám to takto rád a George Clooney mi vyslovene polahodil. Kto by povedal, že Ben Affleck dokáže podať takýto parádny a celkom specifický výkon, skvelá voľba. Presne týmto smerom by mali ísť streamovacie spoločnosti, kvalita xa rozumný peniaz. (8/10) ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Klobúk dole pred Georgeom Clooneym za tento film. Jeho posledné 2 režijné projekty ma veľmi nenadchli, no v prípade "The Tender Bar" si myslím, že si konečne našiel projekt, ktorý sa mu podarilo spracovať presne tak, ako bolo treba. Film v jadre asi nemá úplne originálny alebo veľmi kreatívny príbeh. Keby sme si to zobrali na drobné, tak je to v podstate len film o dospievaní jedného chalana, ktorý vyrastal bez otca. No sú 3 veci, ktoré robia tento film vynikajúcim. Postavy, spracovanie a atmosféra. Všetky postavy v tomto filme sú podľa mňa skvelé. No najlepší je tu asi strýko Charlie v podaní Bena Afflecka. V tejto role bol absolútne pefektný. Tye Sheridan sa opäť ukazuje ako šikovný herec a rovnako oceňujem aj prítomnosť Lily Rabe a Christophera Lloyda. Film je podľa mňa veľmi príjemný a človeka naplní pozitívnou energiou. V tom mi vyhovuje asi absolútne najviac. Každá momentka je dobre zachytená a má v sebe veľkú dávku srdca. Neviem čo by som filmu nejako vysoko vytkol. Jednoducho skvelý film, ktorý človeka naplní veľkou dávkou pozitívnej energie. Hodnotenie: A ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáš po kapsách nějaký neotřelý příběh, musíš u životopisných filmů vsadit na atmosféru, kvalitní způsob vyprávění, dobře napsaný postavy a herecký výkony. Tímhle vším film bohudík disponoval a nebýt některých zkratkovitých záležitostí (postava dědy, nemoc strejdy ) ne příliš logická kombinace stárnutí hlavního hrdinů a stárnutí resp. nestárnutí jeho nejbližšího okolí dal bych za 5*, ale i tak je to stejný filmový sympaťák, jako jeho talentovaný režisér. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ PŘEČTEŠ DOST KNIH A BUDEŠ MÍT ŠTĚSTÍ, MŮŽEŠ SE STÁT  SPISOVATELEM…“   Takovej ten naprosto obyčejnej film (příběh), ve kterým se mísí poetika dospívání (po boku strejdy) s rodičovskou hrdostí a lidskou normálností a ve kterým se  (- a to kurva asi hlavně!), musíte aspoň trochu poznat. Takže pro někoho emociální záležitost, pro jinýho nuda. Film pro starší a pokročilé a ty, kteří věří, že zajímavost je dar. P.S.: vono udělat fajn film „vo ničem“ je taky kumšt…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2005 napsal JR Moehringer, neznám. 2.) Zabývám se učením „chlapovědy“.   ///  Thx za titule „Tomáš Lenikus“.                  PŘÍBĚH  *****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Ron Livingston, ktorý vo filme vystupoval ako rozprávač (dospelý J.R.), odišiel na Yale, rovnako ako J. R. Moehringer. (Pat.Ko)
  • Počas bowlingovej scény hrá pieseň 'It's Your Thing' od The Isley Brothers. Je to tá istá pieseň, ktorá hrá aj počas záverečných titulkov filmu Zakázané ovocie (1998), kde bol George Clooney, režisér tohto filmu, hlavnou postavou. (Pat.Ko)

Související novinky

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

20.03.2022

Legendární herec Christopher Lloyd (Návrat do budoucnost, Addamsova rodina) si na stará kolena řekl, že na odchod do důchodu je v 83 letech ještě brzo, a tak fanouškům (a jistě i vnoučatům) dělá… (více)

George Clooney není na prodej

George Clooney není na prodej

04.12.2021

Hollywoodské hvězdy často více než na filmech vydělávají v reklamě - kolikrát jste v poslední době viděli George Clooneyho ve filmu a kolikrát jen pít Nespresso? Jedna firma ale zjistila, že slavnou… (více)

Reklama

Reklama