Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zásadní snímek filmových dějin, příběh vášně a tragédie, se odehrává na havajské vojenské základně v předvečer osudného prosincového dne roku 1941. Vojín Prewitt (Montgomery Clift) je sice bývalý boxer, šikaně ze strany velitelů a ostatních vojáků se však nevyhne. Jeho kamarád Maggio (Frank Sinatra) se mu snaží pomoci, sám má ale dost svých problémů. Seržant Warden (Burt Lancaster) a Karen Holmes (Deborah Kerr) se kvůli zakázané lásce ocitají na velmi nebezpečné půdě. Životy všech se navždy promění ve chvíli, kdy na Pearl Harbor zaútočí japonská vojska. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ve své McCarthyovské době byl tento film označován za "neamerický", jelikož v sobě měl málo republikánský propagandy a hrdinného zobrazení života v armádě. Dnes je to pořád slušný drama se složitou romancí, šikanou mezi vojáky, paličatou hrdostí, přičemž to celé vrcholí útokem na Pearl Harbor. Důležitým plusem je charismatická dvojice Lancaster/ Clift v hlavních rolích, poměrně výrazný je v oscarový vedlejšce i Sinatra a film obsahuje jednu z nejikoničtějších (a tehdy kontroverzních) plážových líbaček s roztomilou větou: “No one ever kissed me the way you do.” Nebude to moje srdcovka, ale na svoji dobu sympaticky komplexní a nevídaně bez iluzí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V současné době už to není film, který by fungoval tak dobře před těmi šedesáti lety. Je to odpověď na Pearl Harbor, ale stejně tak i na problémy, které v armádě byly a jsou. Montgomery Clift opět ukazuje, jak skvělým hercem bylo a jak dobře se na něj v každé roli dívalo. Muži obecně v tomhle snímku mají prim, a to i herecky, ne jen kvantitativně. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Voják armády Spojených států James Jones se od Pearl Harboru až do roku 1944 probíjel řadou bitev v Tichomoří (z jedné takové vznikla Tenká červená linie) a po studiích začal psát. Jeho nejslavnější bestseller zaujal Freda Zinnermanna a vznikla tahle válečná klasika ověnčená Oscary a velkými hereckými jmény. Odraz jeho vzpomínek a pocitů je místy hodně silný, potěší skvěle vykreslené charaktery vojáků, ale dnes? Dnes už vážně ne. Možná je to nefér, ale víc dát prostě nemůžu. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

No nevím, na rozdíl od většiny zde přítomných považuju Sinatru (jak jeho herectví, tak postavu, kterou hraje) za nejhorší průser jinak velmi zajímavého filmu. Je vidět, že Frank jako vždycky zavolal kámošům z mafie, zatahal za nitky a nechal si napsat roli übersympaťáka, který je tak v pohodě, správňácký a všeobecně přijatelný, že se mi z toho zvedla hladina cukru v krvi. Třešničkou na dortu je jeho poslední scéna, která pro mne přesáhla jakoukoliv přijatelnou hranici trapnosti. Ale dost o něm. Film má jinak kladů habaděj - skvělého Montgomeryho Clifta a Burta Lancastera, velmi zajímavou směsku dramatu a romance, vynikající dialogy. Polozapomenutá perlička americké kinematografie - asi proto, že samotný útok na Pearl Harbor zde tvoří pouhou epizodu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

From here to eternity funguje bez chyby ako melodráma, aj ako vojnový film. Tieto dva odlišné žánre sú tu vo vzácnom súzvuku. Niekoľko večných romantických scén, ako tá pri mori sa zapísalo do dejín podobne, ako napríklad bozk pri morskom útese vo Vertigu. Takže čo vlastne vyčítať dokonalému filmu? Dokumentárne zábery z útoku na Pearl Harbour. To si vážne nemohli dať tvorcovia a producenti námahu a investovať do realizácie takéhoto scenára viac peňazí? ()

Galerie (65)

Zajímavosti (51)

  • Deborah Kerr a Burt Lancaster se do sebe během natáčení zamilovali. (Kulmon)
  • Cenzúra v tom čase znamenala, že postava Donny Reedovej sa nikdy neoznačovala vo filme ako prostitútka, ale skôr ako hosteska nočného klubu. (westerns)
  • Režisér Fred Zinnemann trval na natáčaní filmu čiernobielo, pretože mal pocit, že farba by vyzerala triviálne. (westerns)

Reklama

Reklama