Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (182)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Girl power??? No tak girl power je v dnešnej dobe taký, že sa potom ako sa presunieho z hokejového matchu v Liptovskej Osade do Popľadu na didžinu sa moji 23 ročný súputnici spoliehajú že útratu v bare zaplatím ja, že im požičiam peňažky na hranie na automate, dievčina je síce mladá emancipovaná silná žena aj s kilami navyše ale keď platí niekto iný hneď je život krajší...a že si môj priateľ pritiahne prvú okolidúcu slečne a prehovorí ju na lízing, prípadne si z nej spraví lolipop, to je tiež pre girl power akurátne. Nehovoriac o tom že sa pred diskotékou na parkovisku vyzlečie do slipov, aby očaril kamarátovu novú frajerku. Zrejme dúfal, že bude ďalší lolipop....toľko ku girl power, ale Enola rovnako ako v prvej časti povie chlapcovci že sa stane mužom aý ked to povie ona, a nakoľko už má cez osemnásť MBB môýeme kľudne pocvedať že svojim 45 metrovým klitorisom rozmetá všetkých zlých bububu ujov, pochopiteľne iba bielej farby pleti. A aby 120 minútový stereotyp o zlách bielych bububu ujoch policajtoch, zlých bububu korporáciach. zlých kresťanov a najsvätejšej trojici okorenený stereotypom neschopným mužov, chlapca v dievčenských šatôčkach (jedno z najobľúbenejších vyhľadávaní liberálnych úchylákov) a neskutočnej korupcie akože nebil tak strašne do očí v úplne záverečnom twiste dáme akože zlú ženu, dokonca afroameričanku. a Spraviť z nej Morioartyho, to by nikoho z liberálnych vypatlancov nenapadlo. Ale ženám či mužom ktorý v britských fabrikách v roku 1885 umierali kvôli pollibre na deň natočenie tohto dokumentu určite pomôže. Len škode že ste s Vašou vytretou ideológiou zaspali dobu o 150 rokov....Zbytočne dlhé, otravná MBB citujúca predpísaný repliku v akože turbo vtipných komentároch k aktuálnemu dianiu s niekoľko málo dobrými zábermi pri úteku z väznice či záverečnej javiskovej scéne. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Na jedničce se mi líbilo to pojetí, že to není klasická detektivka, ale že je to takové pohodové s nádechem komedie a romantična a že divák je zapojen do děje, že Enola k divákovi promlouvá. A to vše tvůrci splnili i v tomto pokračování, takže já jsem byl spokojen. Děj filmu mě bavil, zapojení Sherlocka bylo také fajn. První díl byl možná o chloupek lepší, ale i zde se jedná o kvalitní zpracování. Snad se dočkáme i trojky. :-) ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhé dobrodružství Enoly Holmesové jde tařka přesně ve šlépějích svého dva roky starého předchůdce - film se snad jen snaží být ještě více feministicky laděný, což mně osobně ale nijak nevadilo. Divák se na dvě hodiny (bohatě by ale stačilo sto minut) ponoří do světa detektivů, zápalek a lekcí tance a sebeobrany - do světa mužů, v němž chtějí býti slyšet i ženy. Kriminální zápletka se mi líbila, stejně tak i účast "Moriartyho" - byť jeho vstup na scénu jistě ponechá nejednomu divákovi hořkou pachuť v ústech. Závěr filmu jen vybízel k dalšímu pokračování, které by za mě mohlo být klidně o něco temnější. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Millie je o dva roky staršia, ale stále vyzerá ako malé dievčatko. Feministický pohľad, „girl power“ a údery mladej dievčine rovno do ksichtu, to musí byť, veď ona je silná. Netflix v tomto nepoľavil, dokonca pritvrdil a repliky o útlaku a diskriminácii žien sú tu počuť každých pár minút. Vlastne aj tá záporáčka mala svoje dôvody a aj kecy vo fabrike sú len feministickou úderkou. Oproti jednotke sa trochu znížila frekvencia patetického pozerania sa hlavnej predstaviteľky do kamery, ale ostala ukrutná stopáž. ()

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá tortura pro opravdové masochisty, ve které se HODINU nic neděje a Enola jen někam chodí a ptá se. Zápletka a řešení záhad je infantilní a úplně postrádá napětí a chytrost Holmesovských případů. Nejde nesrovnat s Pyramidou hrůzy, která je úplně jiný level. Celé se to snaží být vtipné a s nadhledem. V tom mi to zas připomělo Líbáš jako bůh 2, kde se ta "vtipnost" divákovi vnucuje pouze pomocí veselé hudby, abychom jakože pochopili, že teď to má být úsměvné. Závěrečná revolta ženských v továrně těžce  připomínala svazácké socialistické filmy. To, jak všechny pochodujou hrdě z továrny... fakt jim ještě chyběly pionýrské šátky. Přesně typ filmu, u kterého není jediný atribut hoden pěti hvězdiček. Dotyční se buď probudili po 10 letech z kómatu a tohle byl první film, který jim na pokoji pustili, jinak si to neumím vysvětlit, jak jsou diváci čím dál jednodušší. A nakonec, jako by nestačilo, že vidět v historické anglii aristokratku černošku, v krásných šatech s korzetem a vějířem je k zblití, ona je to ještě ke všemu byla Moriati. Negerský Watson v potitulkové scéně je už jen shnilou třešničkou na hovně. A jděte už do prdele s postavama mluvícíma do kamery. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení filmu probíhalo v Anglii ve městech Kingston upon Hull, Londýn a ve filmovém studiu Shepperton. Točilo se v období září–říjen 2021. (GASTON73)
  • Enola (Millie Bobby Brown) navrhne Sherlockovi (Henry Cavill), že by se měl ujmout spolubydlícího. V původních příbězích John Watson hledá ubytování a společný přítel ho seznámí s Holmesem, který hledá spolubydlícího, aby si mohl dovolit nájem pokojů, které našel na 221 Baker St. V knihách Sherlock žije sám na Baker St. poté, co se John ožení s Mary. (sirjohn)
  • Úvod filmu odkazuje na ďalších veľkých detektívov viktoriánskeho Londýna; Detective Field, Reginald Swain, Mackenzie Macintosh a Sir Alfred Hornblower. Charles Frederick Field bol skutočným zakladajúcim členom Metropolitnej polície, ako ctižiadostivý herec mal záľubu v obliekaní sa do prestrojení a po odchode do dôchodku sa stal súkromným detektívom. Bol priateľom Charlesa Dickensa a slúžil ako inšpirácia pre postavu inšpektora Bucketa v románe "Bleak House". Detektív Constable Reginald Swain bol postavou v dlhotrvajúcom britskom policajnom seriáli Dixon of Dock Green (od r. 1955). Mackenzie Macintosh môže odkazovať na Rushmore 'Mac' Mackenzie, hlavnú postavu v sérii súkromných detektívnych románov od Davida Housewrighta. Alternatívne to môže odkazovať na Mackenzie Macintosh, viktoriánsku grafickú dizajnérku a manželku Charlesa Rennieho Mackintosha. Alfred Hornblower sa môže odvolávať na Alfreda Swainea Taylora, viktoriánskeho toxikológa a medicínskeho spisovateľa prezývaného otec súdneho lekárstva a Horatia Hornblowera, hlavnej postavy v sérii námorných dôstojníkov C.S. Forestera. (belinko)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama