Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (191)

Shit 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to jako malej a jediný co jsem si pamatoval bylo, že Dolpha bodnul škorpión někde na poušti, víc nic, takže jiný řešení, než to vidět znova prostě nebylo. A teď když sem to po letech viděl, tak musim říct, že se jedná fakt o správný akční béčko s enormně drsně se tvářícím Lundgrenem, kterej snad překonává i sám sebe z Rockyho IV, což už je teda co říct, navíc Dolphovou rukou, potažmo kulometem a v jednom případě i největším dělem, co se snad kdy dostalo jakýkoliv akční ikoně do ruky, sundá několik desítek rusáků a jednou ranou i vrtulník. Takže nakonec jediná chyba týhle akční masáže je fakt, že je v příběhu zhruba 30ti minutová nudná mezihra, kdy se z Lundgrena stává "hodnej" a nevyhne se to stupidním dialogům, ale jinak super ()

choze 

všechny recenze uživatele

"POŘÁD JSEM SPECNAZ!" Béčkový remake RAMBA III a nostalgická intersoňácká videopecka na n-tou. Z žádného filmu viděného v pubertě si nepamatuju víc - mučení jehlicemi, kousnutí škorpionem, vyhození generála do povětří i s jeho létající ruskou pevností... a hlavně impozantní Lundgren s ještě impozantnějším kuláskem zpívající při kydlení hospody internacionálu a hromada náležitě třeskuté a krvavé akce (zejména parádní automobilová honička podmazaná rokenrolem v první třetině filmu), která vás vrátí zpátky do světa surrealistických eighties masakrů 1 proti 100. Bohužel druhá polovina filmu, kde se Lundgren prdelí po poušti s křovákem ztrácí tempo, takže i když to pyrotechnické jatkózní finále napraví, jen za tři. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Sved Lungren rusaka Nikolaia zahral urcite najlepsie (teda no..hm...netreba sa zamyslat nad tym slovom "zahral":)) z jeho akcnych kolegov,ktori sa tiez ponorili do ruskych vod (Arnie, Jean Claude). Film je drsny, hrdinsky, proste uzasny ako vsetky tie akcne fantasmagorie, na ktorych sme vyrastali :) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika. Lundgren v nejlepší formě, kondici. Role mu sedla dokonale. Hudba průměr. Akční scény výborné, příběh taky docela ušel. Finální střílení docela velkolepé a i dobré hlášky zazněly ve filmu. Nejvtipnější scénou bylo jak Lundgren zpíval v hospodě ruskou hymnu. Takže u mě spokojonenost. 82% = **** ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Nefalšované osmdesátkové béčko, taková aby člověk dneska pohledal. Perfektní úvod sice s přibývající stopáží ztrácí, ale přesto je to dobrá zábava. Čert vem ten docela zbrklej vývoj událostí, příchuť propagandy a Dolpha mlátícího naše spoluobčany (to jsem se královsky zasmál, když jsem si poslechl, jak Čechoslováci s Kubáncema pomáhaj Sovětům ovládnout - byť fiktivní - africkou zemičku). Vyniikající mučeníčko, ákáčka kam se podíváš plus Dolph v plné síle = 8/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Z histórie: V rokoch 1964-65 sa viedla v Zaire utajovaná vojna medzi Kubou a Spojenými štátmi, Kubánska intervencia rozhodujúco pomohla Guineovi Bissauovi v boji za nezávislosť. A Kubánske vojská mali v Afrike bojovať až do rozpadu rasistického režimu apartheidu v J.A.R, na rozkaz Fidela Castra. (andykovac)
  • Regopstaanovi, který představoval křováka Gaa, bylo v době natáčení 95 let. Jedinou podmínkou k jeho účasti bylo, aby ho mohl stále doprovázet jeho kmen. (Saur.us)
  • Po útěku z vězení v čase 59:42 Nikolaj Radčenko (Dolph Lundgren) jde na vrchol písčité duny a má dlouhé vojenské kalhoty. V dalších záběrech po celý zbytek filmu má již pouze kraťasy. (Horryx)

Reklama

Reklama