Reklama

Reklama

Bezva zuby na zásnuby

(TV film)
  • Slovensko Bezva zuby na zásnuby (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Padesátník Richard (Jiří Langmajer) si chce vzít svoji o patnáct let mladší přítelkyni Cecílii (Anna Fialová). Má ji i její malou dceru Jasmínku (Mia Kavanová) upřímně rád. Cilka má ale dlouhodobě komplikovaný vztah se svými rodiči. Zejména autoritativní otec (Miroslav Hanuš) nepřál už jejímu předchozímu vztahu a nepřeje ani tomu současnému. Dlouho připravovanou seznamovací návštěvu navíc zkomplikuje bolest Richardových zubů, návštěva pohotovosti, zásah rázné lékařky i problémy s anestezií. Otec se domnívá, že je Richard po mozkové mrtvici, a matka (Simona Stašová) dělá všechno pro to, aby zabránila definitivnímu rozvratu rodiny. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (120)

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Jiří Vejdělek se dal na televizní tvorbu, Marek Epstein ho do ní vpravil  konceptem z populárního cyklu Bakalářů a Jiřímu Langmajerovi oba pánové naordinovali bolest zubů. A právě nepříjemná záležitost s chrupem je předmětem úsměvné rodinné lapálie, jejíž největší nápaditost spočívá v dočasné paralyzaci pravé strany obličeje Langoše, vlivem podání silné dávky anestetik na pohotovosti, která mu znemožňuje úspěšnou komunikaci s rodiči jeho snoubenky, kteří přijeli na seznamovací návštěvu za svojí dcerou. Ze strany otce poněkud zavrhovanou, což vlastně odráží i postupem času měnící se náladu filmu, který z komické polohy postupně přepne do vztahové dramatizace. Divák sice žasne nad tím, co má být tak neskonale vtipného na nesrozumitelném mumlání a následném slintání hlavní figury, a proč se spekulace o domnělé mrtvici nevyvrátí rázným přiznáním skutečného zdravotního problému, ovšem Epstein je drahnou dobu scenáristicky dost mimo, takže je vlastně zázrak, že se té jeho nepropracované úděsnosti chopil schopný režisér a relativně schopný herecký ansámbl. To slovo "relativně" je poměrně zásadního charakteru, protože nejméně s dvěma ústředními herci ze čtyř vyvstal jistý problém. Je poněkud "přelangmajerováno", tudíž k Langmajerovi se dá napsat jen to, že absolutně nehraje nikterak výjimečně a zázračně, daná kreace skýtala větší komediální potenciál, který naplněn nebyl. Zázrak by byl, kdyby zahrál něco, co jsme ještě od něj neviděli. A ještě větší zázrak by byl, kdyby přestal "šeptat" a mluvil tak, aby mu bylo rozumět a hlasitost televize nebyla na maximum. Druhým hercem, který je na odstřel, je Miroslav Hanuš v roli zatvrzelého důstojníka, dnes již bývalého, se staromilskými postoji, co se neváhá nasoukat do vojenské uniformy, aby ukázal svou nejapnou blbost a omezenost. Na podobné role byl svého času kadet jiný Miroslav, a sice Donutil, se kterým se rádoby progresivní Hanuš vystřídal. A z potenciálně komické role nevytřískal absolutně nic komického. Simona Stašová spíše do počtu, a spíše z formy,  v roli hodné maminky hledala střípky, jak být komická i dojemná, moc se jí to nedařilo. Hereckou vítězkou je Anna Fialová. Přirozená a sympatická a výše jmenované herce převyšující. Snímek postrádá jakýkoliv komický spád, má nějakých dvacet minut navíc, které by se v klidu daly vypustit. Závěrečný svatební obřad diváka spravuje o tom, že každé rodinné neshody mají své pozitivní vyústění, které za tónů notoricky obehraného svatebního pochodu, mající blahodárný vliv na tvůrce, kteří v podstatě dali vzniknout filmu kolísavé úrovně. A etudu na téma Zuby přece jen bravurněji a nesrovnatelně vtipně zvládl v dávnověku Menšík. 6/10 ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Velice dobrá tv-komedie . Moc dobrý byl otec - lampasák v podání M.Hanuše stejně jako máma (S.Stašová) a oba hlavní protagonisté : Richard (J.Langmajer) a Cecílie (A.Fialová). A taky zubařka (A.Stanková). Stejně ale nejlepší byla malá Jasmínka (Mia Kavanová), její průpovídky daly příběhu "šťávu" . Takže 4 - 4,5 * a 68 % . ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Posledních pár let jsem lehce alergický na "Langoše", když hraje v komediálních rolí. Tohle bylo krátké, neurážející a celkem zábavné. Hodně to klouže po povrchu a je obrovská škoda, že to nejde do hloubky, protože pak by se na některých věcech dalo lépe stavět a rozvíjet je. Je to fajn jednohubka, u které se dost často zasmějete, ale žádný velký zázrak nečekejte. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale já se u téhle nenáročné komedie překvapivě dobře bavila. Vlastně mi sedlo i herecké obsazení. Dá se říct, že se v podstatě všichni se svými rolemi skvěle popasovali. Hlavní dějová zápletka je celkem realisticky podaná, takže vlastně nemám žádný pádný důvod tento televizní počin nějak hanit. (65%) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to, jak jsem nic nečekal, jsem byl až mile překvapen. Když jsem totiž zjistil, že Jirka Vejdělek natočil čtyři filmy pro Českou televizi a četl ty obsahy, dost mě to vyděsilo. Pro výběr herců v tomto příběhu jsem tomu nakonec ale šanci dal a vyplatilo se. Není to nic závratného, ale právě díky těm hercům je to poměrně mile využitá hodina. Lehká odpočinková komedie, u které víte, že ty herecké výkony nepřišly nazmar. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe a Říčanoch. (dyfur)

Reklama

Reklama