Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (371)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 4/10 Efekty 4/10///+ opět spousta gagů, zajímavější záporák, krimi zápletka -není již tedy (noir) detektivka (ale to vlastně tak nevadí), menší frekvence gagů v pozadí, a love story byla spíše trapná/// Druhé pokračování se velmi podobá originálu, i když dějově je trošku jiná (příběh) je vystavěná na stejném chématu. Smát se jistě budete, zvláště když pochopíte mnohé narážky a rohodně musím vyzdvihnout gradující finále./// Celkem 76%/// Pozn. opět fim hodnotím k současné době. Na tehdejší dobu si tedy přičtěte 5%. Ve výsledku má tedy pokračování 81% a originál 84% viz. hodnocení z 5.6.2006 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Drebin opět zasahuje a opět je to skvělá zábava, kanonáda gagů, parodických odkazů, fórků, které téměř plynule přecházejí z jednoho do druhého a některé dosáhly až na metu "geniální". Leslie Nielsen ve vrcholné formě nelítostně kosí padouchy i diváky. Možná už nepadám pod křeslo v záchvatech smíchu jako přři premiéře, ale pořád mi tahle legrácka dokáže pořádně zvednout náladu. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Možná, že kdyby se scénárista a režisér nesnažili předvést všechno, co je napadne, a co mnohdy není už právě originální, vyzněl by celek nápaditěji a svižněji. Oproti prvnímu dílu mám ještě větší problém s tím, že mi u poloviny gagů chybí moment překvapení, ačkoliv si autoři evidentně myslí, že bych ho měl zažít. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Frank vejde na scénu, dveřmi sejme Barbaru Bushovou a od té chvíle je vládcem obrazovky. Nabídne nám scény, kdy sám sebe přejede autem ("Viděl někdo řidiče? Zapsal si někdo značku?") a pak svoje auto rozstřílí. Nač sepisovat hlášení, když Frank na nějaké ty odřeniny (hlavně ty cizí) nehledí a touží po jediném. Zazpívat si s kvalitní kapelou na snobském večírku Quantanameru a obzvláště rafinovaným způsobem zničit bombu. Nezbývá než zvolat: "Nordbergu, kryj mě!" a jít do toho po hlavě s géniem kriminalistiky. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"JEŠTĚ NĚJAKÉ MRTVOLY?" - "NA JEDNÉ STOJÍŠ, FRANKU." Vývar z jedničky s mnoha se opakujícími motivy, scénami a fóry, které se často nevyrovnají těm z originálu, ale zůstalo zachováno komplet původní obsazení a pořád je čemu se smát. Tj. stejný případ jako série PŘIPOUTEJTE SE, PROSÍM! Dobráckého Eda mám ještě radši než Franka. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Na konci předchozího filmu Bláznivá střela (1988) říká starostka Lilian Barkley (Nancy Marchand) poručíkovi Frankovi Drebinovi (Leslie Nielsen), že se vrátí k policii v hodnosti kapitána. Ovšem Drebin je v tomto filmu i nadále poručíkem. (Robbi)
  • Obrazy na stěně baru Ztroskotanců znázorňují potopení Titanicu, zkázu vzducholodě Hindenburg, zemětřesení v San Francisco v roce 1906, automobily Ford Edsel a DeLorean DMC-12, Hubbleův teleskop, ministra Nevilla Chamberlaina a guvernéra Michaela Dukakise. (SG-1)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama