Reklama

Reklama

Po devatenácti letech vytrvalostního závodění stojí Michael (Mark Wahlberg) naposled na startovní čáře. Během následujících 10 dnů se na mistrovství světa Adventure Racing v Dominikánské republice ještě jednou pokusí dovést svůj tým vítězně do cíle. V náročném terénu napříč latinskoamerickou džunglí ho ale kromě překážek čeká i jedno překvapivé setkání. V divočině totiž narazí na opuštěného psa, který se k němu přidá a stane se součástí týmu. Na 700kilometrové trati pak mezi ním a toulavým psem Arthurem vznikne silné pouto. Věrnost, oddanost a statečnost zatoulaného psa ho doslova ohromí. Všichni si sáhnou daleko za hranice svých sil a závod jim začnou komplikovat zranění. Brzy se ukáže, že společně je nic nezlomí. A že přátelství je možná víc než vítězství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (112)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Je to spíš na 3* ale za ten fakt že je to podle skutečnosti rád přihodím. Je to hezké a dojemné, místama napínák a člověk tomu těžko něco vytkne. Závěrečný nátlak na emoce podle mě ale nefunguje moc dobře a je přetažený. Vztah psa s týmem prostě 3/4 filmu nikdo moc neřeší a pak se to emočně hrotí na silu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poutavý a silný příběh v překvapivě velice slušném zpracování. Fyzicky opravdu drsný závod, během kterého se Mark Wahlberg spřátelí se zatoulaným psem, dokáže fungovat jako čistokrevný dobrodružný film, tak i pejskařské drama. Vše podpořeno skutečným příběhem. Celkově takové malé, milé a pro celou rodinu. ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(62/2024) ) Neviem, či aj ja sám som s tromi * úplne stotožnený, ale aj keď mi tento crowd pleaser štýl nie úplne sadne, subjektívne musím priznať, že Arthur je vlastne celkom milý, slušne natočený filmík. A podľa mňa je Mark Wahlberg proste sympoš. Psisko tiež obstojný, chvalabohu, žiaden digi bordel sa nekoná. Fajn. (6/10) ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný sportovní feel-good film, který staví na piedestal přátelství a pozitivní přístup k životu, před vítězstvím, mamonem a pomíjivími trofejemi. Režisér Simon Cellan Jones ve svém snímku, inspirovaném skutečnými událostmi, vypráví o nezlomné vůli, bojovném charakteru a upřímném přátelství, které můžeme v našich životech navázat na těch nejméně pravděpodobných místech, s těmi nejrůznějšími bytostmi. Nezlomní jsou velmi srdečným a dojemným filmem, který se nesnaží tlačit na pilu a působí naprosto přirozeně. Jedná se o Wahlbergův zvířecí masterpiece s jedinými dvěma vadami na kráse, a to bagatelizováním nebezpečí, kterému v průběhu filmu protagonisté čelí a stavění účasti na Adventure Race nad nemoc blízkého. Čtyři hvězdy. 👍(15.04.2024) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Když jsou důležitými postavami nějakého filmu zvířata, zejména pejsci, většinou okamžitě zbystřím. Mám sice za sebou hodně náročné zážitky, ale vždycky nakonec podlehnu. Po pomalejším rozjezdu a přípravě na závod se děj přesune do džungle, kde se poprvé setkají naši ústřední hrdinové, aby společně překonali náročné překážky a zranění při cestě za vítězstvím. Pokud jste citlivější povahy, na závěrečnou dvacetiminutovku se vyzbrojte kapesníčky. Zatím jeden z nejsilnějších kinozážitků roku a skoro 5*. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • Film naposledy ukazuje Michaela (Mark Wahlberg) a Arthura, jak spolu běží v horách Colorada 18 měsíců po skončení závodu. Ve skutečnosti se Mikael a Arthur v té době již účastnili jiného závodu. Muž a pes spolu závodili na akci „Wings For Life World Run“, která se konala v květnu 2015 ve švédském Kalmaru, pouhých šest měsíců od jejich prvního společného závodu. (Johnny.ARN)
  • Když se skupina shlukne před závodem, mají dresy na levém rukávu logo Nissan, nicméně jde o aktualizovanou verzi loga z roku 2020 a film se odehrává v roce 2018. (Johnny.ARN)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama