Reklama

Reklama

VOD (1)

Jamie Foxx hraje dříče, co chce vlastníma rukama zařídit dobrý život svojí bystré dceři. Čištění bazénů v údolí San Fernando je ale jenom fasáda pro jeho skutečné živobytí: lov a zabíjení upírů pod křídly Mezinárodní unie lovců upírů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (316)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Co dostanete, když spojíte Bladea s Johnem Wickem? Parádní jízdu jménem DAYSHIFT. Režisérský Debut J. J. Perryho, který se hned napoprvé vytasil se solidní žánrovkou, která míchá akci Johna Wicka se světem upírů. Hlavní role se ujal sympaťák Jamie Foxx, jenž kosí upíry jednoho za druhým v našlapaných akčních scénách a ještě hláškuje, jak o život. Krev stříká všude kolem, originální scény směřují k další. Bohužel ale skrz nezajímavou omáčku, nazvanou příběh. Ten je tady opravdu, jen jako pojítko mezí krvavou vybíjenou. I když je však příběh tuctový, svět kolem samotných vampírů je vystavěny velice zajímavě. Např. Je tady agentura, která vykupuje jejich zuby a pracuje pro ni nespočet lovců upírů. (Nepřipomíná Vám to něco?) Jedni takoví lovci jsou i dva bratři, jenž si ve snímku právem vyslouží jednu z nejlepších scén, kde to 5 minut srší fatalitami. Velký aplaus hlavně patří lidem, kteří ztvárnily upíry. Jejich talent ohnout tělo do všech světových stran se totiž postaral o velice nápadité souboje.  Za zmínku stojí rozhodně kancelářský Benjamínek, kterého výborně Ztvárnil Dave Franco. Jeho postava je totiž ta povinná druhá polovička k hlavnímu drsňákovi. Nebojí se za film 4x pochcat, 5x se rozbrečet a řvát jako pipina. Přesto se však stará o většinu humoru ve filmu. Jediná výtka tak padá na záporáka celé této show, který je nevýrazný a nepřišel mi ničím vyjímečný. Lehce nahraditelná figurka, která trošku kazí dojem dobře napsaným postavám, proti kterým stojí. Pak občas pálí slabší CGI, ale nic, co by vadilo. Závěrem tedy mohu jen podotknout, že jsme se po velice ambiciózním, ale slabém Gray manovi, dočkali uspokojivé náplasti, která sice nemá největší rozpočet nebo triky, ale má spád, nápad a plno originálních serepetiček.  Verdikt: John Wick s upíry!!! Krvavá opera o lovci upírů, který chce zachránit manželství. Nebojí se s upíry mlátit, sekat je ani je zlomit vejpůl. Do toho mu pomáhá 30- letý panic, se kterým má dobrou chemii a dialogy mezi nimi se opravdu starají o vtipnou složku filmu. Přidejte si parádně natočenou a hlavně brutální akci, chytlavý soundtrack a Snoop Dogga. Tohle všechno tu je, ale bohužel tu je i špatný a nezáživný záporák, který je napsaný tím nejzákladnějším způsobem a je to trochu škoda. Každopádně na první režijní zářez, dost dobrý. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Akcni hororovy komedie pro bezbolestne traveni volneho casu. Typ filmu honba za upiry. Strileni, bodani, krvaceni. Marketingovy plan. Hyperaktivni sceny bez nejake soudrznosti. Spis to pripomina videohru nez film. Streamujici publikum si z pohodli svych pohovek stezovat nebude. Divaci v divadle tak laskavi nebudou. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Na Dennís měnu jsem se dost těšil, ale po zhlédnutí musím bohužel konstatovat, že převládá mírnější zklamání. Pojďme si to tedy probrat detailněji...Jamie Foxx v hlavní roli dokonalý, na něm a jeho charismatu celý film staví, on ty bad-ass charaktery umí podat naprosto přesvědčivým způsobem. Co mi ale vadilo, byla postava Franca. Proč všude cpát rádoby komediální figurku? Přece nemusí být film s upíry jen čistokrevnou zábavou, navíc ty samotné vtipy často ani nevykouzlily úsměv na tváři, spíš menší křeč. Příběh nemá asi čím moc zaujmout (únos rodiny jako nejvíc klišoidní zápletka ever), pár inovativnách vychytávek (obchodování s upírskými zuby) se zde ale přesto najde. Co naštěstí ale film zachraňuje a posunuje ho na tři hvězdičky, to jesť choreografie bitek. Tady jsem si pošmákl, navíc se divák dočká i dost krve (cameo Addkinse potěšilo). Suma sumárum. Jako zábavná jednohubka na zabití odpoledne to postačuje. Ale jako film s rozpočtem 100 mil. dolarů s vyššími ambicemi výsledek vidím přesto spíše negativně. Netflix v poslední době na poli filmů úděsně stagnuje. Za mě 6/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím, že na lov upírov nabudúce pôjdem opäť radšej s tým týpkom na motorke, ktorý má v sebe tiež niečo z upíra, než toto. "Day Shift" síce nemôžem ohodnotiť ako zlý film, no rozhodne nejde o titul, ku ktorému by som sa niekedy chcel vrátiť. Komédia je okey, no funguje len v určitých momentoch a film nemá atmsoféru, ktorou by sa nejako mohol pýšiť. Tá veľká dávka svetla počas "dennej šichty" z mnohých scénok kradne napätie a rovnako aj hororové elementy, ktoré by nejako mohli tento film zvýrazniť. Jamie Foxx si ale rolu užíva, má to pár dobrých momentov (naháňačka s dcérou v aute asi highlight) a zloduch je celkom zaujímavý. Akurát si myslím, že sa dal využiť aj lepšie a hlavne mohol byť viac reálne prítomný vo filme. Výsledne to vnímam ako okey komédiu, ktorá ale neprináša nič, čo by som nenašiel inde a nebolo spracované lepšie. A v tomto smere je existencia tohto filmu trošku zbytočná. Hodnotenie: C+ ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Buddy chémia celkom funguje... Foxx je správny 'motherfucker Jones', ako ho mam rád... Franco je síce uvrešťaný, ale nie je otravným priveskom až takého ranku ako Chris Tucker, alebo Kevin Hart... hlášky viacmenej fungujú, alebo prinajmenšom nie sú trápne ani v najslabších momentoch, čo mi príde pri dnešných buddymovies celkom milá raritka už... no a akcia je okato digitálna síce, ale je prehľadná, choreograficky nápaditá, krvavá a echtovo zábavná a výživná. Za skromnejší peniaz je proste v tejto uvedomele priblblej, priamočiarej béčkovej jednohubke viac muziky, než boli aj moje najoptimistickejšie očakávania. J.J.Perry by očividne rád tiež medzi veľkých chlapcov a ja do hodnotenia pridám opatrne aj ten štvrtý kvalt, lebo toto bola sympatická prihláška do vyššej ligy. ()

Galerie (178)

Zajímavosti (13)

  • Všetci "contortionist vampires" boli najatí účinkujúci zo živých vystúpení ako "Cirque du Soleil". Bol to spôsob ako nielen ukázať iný typ upíra, ale aj poskytnúť prácu umelcom, ktorí boli bez práce v dôsledku pandémie Covid-19. (maramashi)
  • Pôvodne mali bratov Nazarianovcov hrať Scott Adkins a rumunský herec Liviu Covalschi, ale Covalschi musel úlohu odmietnuť kvôli iným filmovým povinnostiam. Nahradil ho Steve Howey. (m.a.t.o.)
  • Seth (Dave Franco) má jako vyzvánění na mobilu píseň „Photograph“ od Nickelback. (griph)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Reklama

Reklama