Reklama

Reklama

VOD (1)

Jamie Foxx hraje dříče, co chce vlastníma rukama zařídit dobrý život svojí bystré dceři. Čištění bazénů v údolí San Fernando je ale jenom fasáda pro jeho skutečné živobytí: lov a zabíjení upírů pod křídly Mezinárodní unie lovců upírů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (316)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poctivá prča, u které je znát, že jí má na svědomí kaskadér. Akce je totiž naptosto boží a špičková a pro mě je naprostým vrcholem týmovka při čištění upířího hnízda. Druhý pilířem filmu je humor, kde to sice občas trošku zahapruje, ale ve většině případů se člověk zasměje. Samotný scénář asi nemá cenu moc řešit, protože ten tomu dává jen nějaký příběhový rámec. Herecky je to OK, ale nemůžu si pomoct, na Francově místě bych si dokázala představit desítky jiných herců. Naopak mě zaujala Natasha Liu Bordizzo, která dobře vypadá a ...............dobře vypadá. Suma sumárum klidně bych si střihnul dvojku. 80% ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Upírské filmy jsou v Hollywoodu oblíbené desítky let, už od doby, kdy se objevily první adaptace románu „Drákula“. Po vlně snímků, v nichž upíři představovali objekt romantického zájmu, se kinematografie vrací ke kořenům a představuje je jako nebezpečná monstra. Už dávno ale toto pojetí upírů nenabízí pouze v hororových filmech. Nová akční komedie „Denní směna“, kterou uvedl Netflix, je příkladem toho, že při troše snahy se upíři hodí do více různých žánrů. Ačkoliv na první pohled může „Denní směna“ působit díky míšení žánrů novátorsky, ve skutečnosti, tím že se soustředí na pracovní i osobní život hlavního hrdiny, odkazuje na filmy klasického Hollywoodu. Některé příběhové motivy, které se ve filmu objeví, tak nepředstavují nic neobvyklého a zkušenější diváci dějové zvraty vyčtou dopředu. To v případě tohoto filmu nicméně není na škodu. Jistá předvídatelnost stranou, „Denní směna“ je svižný a dostatečně zábavný film, který na jedno zhlédnutí nezklame. Již na začátku zvolí rychlé tempo a místo toho, aby se zdržoval s vysvětlováním pravidel schopností upírů, postupně je představuje v rámci příběhu. Divák tak zůstává napjatý, protože ho zajímá, co upíři dokážou, jaký je jejich plán a jestli se s nimi hlavní hrdina zvládne vypořádat. Ono vypořádání má v případě „Denní směny“ podobu nápadité a časté akce. Díky schopnostem upírů jsou akční scény dostatečně rozmanité a nepředvídatelné, aby je se zaujetím sledoval i divák, který hltá jeden akční film za druhým. Na celkové podobě bojových okamžiků jde poznat, že režisér J.J. Perry v minulosti pracoval jako kaskadér a ví přesně, jak natočit akční scénu tak, aby byla přehledná i zábavná. Perry si naštěstí uvědomil, že film netvoří pouze akční scény a stejně velké soustředění věnuje komediální složce. Ta sází nejenom na absurdní situace, do nichž se hlavní hrdina kvůli svému povolání dostává, ale především na slovní přestřelky ústřední dvojice. Představení nesourodné dvojice, z níž každý má jinou povahu, a přesto se musí naučit spolu vycházet, není nic nového pod sluncem, ale díky nasazení Foxxe a Franca to v případě tohoto filmu funguje. Celkově tak jde o vtipnou a odsýpající podívanou, která sice není tak novátorská, jak by se mohla zprvu zdát, ale pro všechny fanoušky akčních komedií či upírů jde o film, který by si neměli nechat ujít. /60%/ ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Plně dostačující zábavná akční konina, kterou nelze brát úplně vážně, ale solidně pobavit určitě zvládla. Vlastně mě až překvapilo, jak pohodový snímek z toho i přesto že to měl na starosti Netflix vylezl. V kinech by se to nezaplatilo, ale určitě by to nepropadlo. Přijde mi, že Jamie Foxx je stále stejný sympoš, jako byl v Djangovi, navíc zde hraje můj oblíbený Dave Franco, kterého mám rád už od Sousedů a vím že mu komediální role sedí. Rozhodně potěší akční palba Scotta Adkinse a Snoop Dogg to na konci celé uzavře bezbolestnou. Za mě spokojenost. Co jsem si přál, jsem dostal. 65% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Blade pre 12-ročných. So síce slušnou akciou, aj fungujúcim humorom, ale nefungujúcim zvyšok. A tak tu opäť raz máme tradične prestrelnú netflixovskú stopáž, ktorá aj takéto jednoduché upírske akčné Béčko naťahuje na dve hodiny a tým trpí v druhej polovici tempo, smiešnu záporáčku, ktorá akoby vypadla z lacných seriálov z 90. rokov a absolútne zbytočný world-building, kde sa Netflix opäť raz musí tváriť, že z tohto má byť potenciálne nejaká zásadná trilógia podporená štyridsiatimi seriálmi, namiesto toho, aby sa sústredeli na natočenie aspoň jedného plnohodnotného a dobrého filmu. Neviem, či sa niekedy dočkám od Netflixu aj seriózneho filmu, kde sa nebude každý pitvoriť ako po lobotómii v cirkuse. CELKOVO: 5/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Akcni hororovy komedie pro bezbolestne traveni volneho casu. Typ filmu honba za upiry. Strileni, bodani, krvaceni. Marketingovy plan. Hyperaktivni sceny bez nejake soudrznosti. Spis to pripomina videohru nez film. Streamujici publikum si z pohodli svych pohovek stezovat nebude. Divaci v divadle tak laskavi nebudou. ()

Galerie (178)

Zajímavosti (13)

  • Keď Bud (Foxx) a Big John (Snoop Dog) vstúpia do únie môžeme vidieť fľašu s nápisom „BSB“. Je to Brown Sugar Bourbon, značka alkoholu ktorú vlastní herec Jamie Foxx. (maramashi)
  • Keď Seth (Dave Franco) povie Budovi (Jamie Foxx), že sú partneri ako "Crockett a Tubbs", je to odkaz na duo policajných detektívov zo seriálu Miami Vice (1984-1989). Jamie Foxx stvárnil postavu detektíva Tubbsa vo filme Miami Vice (2006). (slord)
  • Všechna vozidla lovců a „klaďasů“ mají poznávací značky odkazující na biblické verše. (mikki089)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Reklama

Reklama