Reklama

Reklama

VOD (1)

Film z dílny Kevina Smithe volně navazující na jeho úspěšný snímek Podvodníci z New Jersey vypráví o dvou flákačích, kteří dostali od svých přítelkyň košem a zažívají bláznivý den v místním obchoďáku. T.S. a jeho kamarád Brodie, závislý na videohrách, právě dostali kopačky a léčí se z nich v nákupním centru – kde se jedna z jejich bývalek, Brandi, náhodou právě účastní natáčení randící šou. Kamarádi nelení a vymýšlejí komický sabotážní plán, který má za cíl podkopat autoritu Brandina otce a vyhrát zpět její srdce... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zatímco Smithova prvotina trpěla značnou zkratkovitostí a příliš okatou epizodností jednotlivých postav, hned napodruhé se mu podařilo všech neduhů vystříhat a natočit brilantní film, který je dokonalým obrazem jeho lásky k popkulturnímu světu kolem sebe. Dialogy o komiksových superhrdinech (rozhovor se Stanem Lee je geniální), pitvání se ve fenoménu Star Wars, ale taky spousty vulgarit, které nepůsobí samoúčelné, nýbrž zábavně a skrývají ve své podstatě mnoho morálních ponaučení, z nichž to, že láska je důležitá pro každého z nás je to nejmenší. Filmový šperk, který zrcadlí tvůrcovskou genialitu jako máloco. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Je tu další film Kevina Smithe a další jeho skvělý humor, který pobaví v každé situaci. Z malé trafiky v Clerks se stal velký obchoďák, do kterého mají v oblibě chodit huliči, flákači a pořadatelé televizní show. Velmi dobrá komedie, která sice nepředstavuje Smithův vrchol, ale je neprávem opomíjena a zaslouží si větší pozornost. Jen do toho lidi, je se na co těšit! ()

Reklama

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Extraplytký děj může upomenout na jednu z kapitol Beverly Hills 90210. Tuto teorii potvrzuje účast Shannen Doherty, který hraje mimochodem velmi dobře a v jednom dialogu na svůj domovský projekt odkazuje ("Tak ahoj Brendo - Ty seš ale debil!"). Dvojice hlavních hrdinů se netají nehynoucí láskou k popkulturním výdobytkům, fascinace brakem a konzumním uměním je ostatně důležitou součástí všech Smithových děl. Svatá trojice Mallrats? Comics - Sega (Hell hath no fury like a woman scorned for Sega.) - Star Wars. Kořením všech filmů KS je dvojice fakerů Jay a Silent Bob, kteří se ani tady nedrží zkrátka. Snootchie-bootchies... kdo se nepodívá na Mallrats, ten nikdy neuvidí plachetnici! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Druhý film Kevina Smitha ostane asi navždy v tieni jeho Clerks alebo Chasing Amy. Nie je však o nič horší. Guľometové tempo hlášok, gagov, popcultúrnych narážok a Jaya s mlčanlivým Bobom má veľmi malú šancu sa niekedy opozerať. Jeremy London a Jason Lee sú tu za prvotriedne hovädá, s ktorými by ste sa asi kamarátiť nechceli, ale sledovať ich jeden deň v obchodnom dome je neuveriteľne zábavné. Cameo Stana Leeho je vtipnejšie a zmysluplnejšie než vo všetkých comicsovkách dohromady. Hlavne, ak sa v okolí pohybuje budúci Batman, Ben Affleck.9/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Filmy Kevina Smithe mám rád. On vlastně točí pořád to samé s pořád stejnými postavami a pořád naráží do těch stejných popkulturních vod. Jenže mě to pořád stejně baví. Sexistický narážky jsou super, narážky na superhrdiny naprosto boží, Stan Lee v důležité roli dokonalej a Jay a Mlčenlivý Bob nemají v žádném případě chybu. Škoda jenom, že se to docela dlouho rozjíždělo. Začátek vysloveně nic moc, ale pak to nabírá na grádech a ke konci je to smrtící tankostroj vysílající divákovi jeden záchvat smíchu za druhým. Pokud Kevin Smith skončí, jak sám tvrdí, skončí i jedna velká éra osobitého humoru, se kterým se rád pobavím kdykoliv na něj přijde řada. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (27)

  • Motiv na Brodieho tričku vznikl spojením tváří tří herců, kteří se o roli Brodieho také ucházeli. (hot_spot)
  • Shawnee Smith, která se ucházela o jednu z rolí, se podle Kevina Smithe chovala velmi hrubě a zesměšňovala scénář. Poté co ji Kevin Smith vyhodil, ředitel konkurzu Don Phillips se za její chování omluvil. (TomikZlesa)
  • Na tržnici si TS ozkouší kšiltovku Clerks (předchozí film Kevina Smithe). (cubajz)

Související novinky

Zemřela herečka Shannen Doherty

Zemřela herečka Shannen Doherty

14.07.2024

Ve věku třiapadesáti let zemřela v sobotu 13. července americká herečka a hvězda populárních seriálů, jako jsou Beverly Hills 90210 a Čarodějky, Shannen Doherty. Podle dostupných informací bohužel… (více)

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno