Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na velitelství T.I.A. (Totálně Inteligentní Agentura) zjišťují, že někdo ukradnul nejnebezpečnější vynález profesora Bakterie - ZDVJ (Zastrašovací Demoralizér Vojenských Jednotek). Ten se dostal do rukou šíleného diktátora, vládce státu Tiranie, který jej hodlá použít ve válce s Anglií. Vrchní velitel T.I.A. ví jedno naprosto jistě: pokud chce získat ZDVJ zpět, nesmí úkol svěřit svým agentům Mortadelovi (Benito Pocino) a Filemonovi (Pepe Vivuela). Ale když ti dva zjistí, že T.I.A. najala arogantního a úlisného detektiva Fredyho Mazase z konkurenční agentury, rozhodnou se vyřešit případ na vlastní pěst. Mortadelo a Filemon odhalí, že Fredy je ve skutečnosti spojencem diktátora Tiranie, který jej podplatil. Rozhodnou se, že případ vyřeší na vlastní pěst. Osud celého lidstva je v jejich rukou. Otázkou zůstává: podaří se jim zachránit svět nebo je lidstvo ve velkém průšvihu? Agenti dementi se ihned po uvedení ve Španělsku stali obrovským hitem, který trhal rekordy v návštěvnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

bouncer odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím co si o tom mám myslet - není to rozhodně kýčovitá komedie (hurá), ale hlavně není vůbec vtipná. Opravdu dva nevtipní DEMENTI, kteří se nás snaží pobavit tím, že ze sebe dělají ještě větší UBOŽÁKY, nemůžou na mě zapůsobit jinak než - PROBOHA rychle pryč. A tak slibně to vypadalo na plakátech... Proč něco takového vzniklo, když už tu máme skoro sto let Laurela a Hardyho, kteří jsou stále milionkrát lepší... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Hodně bizzarní film. Takovádle úchylnost tu eště nebyla a taky zase hodně dlouho nebude. Většinu času je to opravdu děsná prča, po audio - vizuální stránce skutečně skvělé, triky jsou výborné, herci jsou skvělí, akorát ta useklá hlava, to musím objektivně uznat, že to už je moc a proto taky JEN ty 3 hvězdy. ALE jestli šlo todle do kin, jako dětskej film, i s tím dabingem, tak to teda potom TĚ BUCH!!! To by distributor zasloužil jednu poklopem od kanálu a pozdržet na přechodu, až něco pojede... Což nic nemění na tom, že duch comicsu je zachován dokonale, herci sednou jako ulití a v mnoha chvílích je to jako komedie skutečně brilantní. Dabing Lábuse a Krampola je k nezaplacení... ()

Reklama

MonitoRewiew 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mně tak špatné hodnocení nejdříve dost překvapilo. Pak jsem se ale zamyslel a pochopil jsem, že zdejší "odborníci" prostě nemůžou ocenit film (sám o sobě). Oceňují kameru, děj, postavy, příběh, režii.. oceňují kde co, ale srandu a byť i tak trochu komixovou potrhlost?? Kdepak! Na tomto filmu totiž nelze cenit herecké výkony, už vůbec se tu nikomu nerozdávají oskaři a další havěť a každý rádoby velký filmový kritik se tak raději hrdinně konformuje. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům se sice podařilo poměrně věrně převést atmosféru Ibanězova bizarního komiksu na filmový pás a vyhráli si i s obsazením, leč osobitý humor předlohy působí ve filmu trapně a infantilně. Na dětské diváky (jiné věkové kategorie film ocení jen stěží) tu čeká spousta sprostých nadávek (pan domácí: "Kde jsou ti zkurvení buzeranti?"). ()

JancakV 

všechny recenze uživatele

Věrný kreslené předloze (vizualizace i charaktery na jedničku) a je samozřejmě nutno přistoupit na styl humoru, tenhle je bláznivý, ovšem je o několik úrovní lepší než fekální humor v desítkách "kvalitních" amerických komedií. Tenhle film si nezaslouží tak nízká hodnocení, hodné výše IQ mnoha zdejších filmových "odborníků". ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen na motivy populárního komiksu Španěla Francesca Ibaneze "Filemon y Mortadelo", který je ve zbytku Evropy znám pod názvem "Clever & Smart". Jeho popularita byla v 80. letech obrovská hlavně v Západním Německu, přičemž se pro tamní trh ovšem tiskl v tiskárně Naše vojsko v Praze. V němčině vyšly desítky dílů, v češtině však vyšel po revoluci jen jeden jediný. (Stejšn)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno