Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (321)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Rozkoukáno 3x, protože mě ten začátek nebavil. Což je docela paradox, protože druhá polovina a především konec je doják jako prase. Ale byla to hra bez vítěze, v které je cítit ta pachuť. A evidentně bude dvojka. Tak snad v ní budou věci dotažený. Protože kdybych tohle viděla v kině, asi dám hvězdy jenom dvě. Za tu zbytečnou cestu do něj jednu dolů. Škoda. Na tohle jsem se fakt těšila  :( ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Vizuálne nádherné, krajina Nórska úchvatná, viac ako fajn CGI triky, ale stále sa jedná o komorný blockbuster, takže sa muselo šetriť kde sa len dalo (dokopy armáda 10 vojakov atď). A tu prichádza ako v každom monster (kaiju) filme výplň a tou sú vždy ľudia. A pokiaľ neumierajú po tuctoch, tak zbytočne veľa kecajú, mudrujú, a splašene pobehujú. Áno príbeh ľudia vždy ťahajú smerom na dol v hodnotení. ALE!!! Dvojku by som si pozrel, len poprosím monštrum proti monštru a ľudia len ako odkopávací doplnok :D ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Strašná slabota. Doufal jsem, že dostanu druhého Lovce trolů a místo toho jsem dostal nevýrazný, k uzoufání předvídatelný a hloupý příběh s postavami tak otravnými, že jsem celému Norsku přál dopad meteoritu, aby tu de....tu vyhladil. Jednu hvězdu dávám za snahu nemít zlého trola a druhou za počítačové efekty. Vy se tomu prosím vyhněte obloukem. 50% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Norská Godzilla z Wishe. Filmu se nedá upřít jedna věc a to je prostředí. Panorama severských krajin a hor snímku dodává nádech něčeho krásného a samotné lokality dokazují, že Norsko je opravdu hezká země. Netflix snímek samotný nepřipravil, ale odkoupil a tak jde jasně vidět, že se nenatáčelo někde u režiséra ve sklepě, což je pro mě osobně veliké plus. (Většina filmů od Netflixu je totiž škaredá jak noc). Příběhem provází i sympatické postavy. Mariňák, vědkyně, nerd, se kterými strávíte většinu času. Nesmíme zapomenout na nutné zlé generály a ministry, kteří jsou v každém takovém filmu akorát proto, aby si dupli pro puštění atomovek a dělali hloupá rozhodnutí.  Největším plusem považuji u snímku, že obsahuje nádech něčeho mystického. Nejedná se  totiž jen o monstrum film, kde velká příšera ničí domy, žere lidi a neplatí daně. To vše tu samozřejmě je, ale v mnohem menším měřítku. Příběhy o trolech jsou zajímavé a samotný obr vypadá vizuálně obstojně. Filmu nechybí ani takové to pohádkové srdíčko a nabízí tak aspoň něco trošku odlišného.  Problém vidím akorát v tom, že se jede podle zajeté šablony od startu do konce a krom právě těch mystických věcí, tady není nic, co už bychom neviděli jinde a třeba i lépe. Neříkám, že to je špatný film, ale v rámci žánru celkem zapadne. Občas trošku drhne tempo a divák jednou za čas mrkne na hodinky, zda už se blíží konec. Ve výsledku se tak jedná o klasickou spotřební podívanou na Netflixu, která nenadchne ani neurazí. Potěší vizuál, sympatické postavy a až pohádkový nádech. Zamrzí šablonovitost a v některých chvílích nástup nudy. Na jeden večer je to ale dostačující a patří to do té lepší části toho, co streamovací gigant za poslední dobu vypustil. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nora z Norska se snaží zastavit trola, kterého železničáři probudili při hloubení nového tunelu. Variace na americké katastrofické řachanice ve stylu Godzilly od Emmericha si ze sebe sice umí udělat legraci, ale jde na to občas i trochu vážněji. Což vytváří divný rozpor, který někteří diváci asi nezkousnou. Uthaug je šikovný režisér, ne úplně výrazný, ale řemeslo umí. Triky jsou slušné a akce přehledná, na nory až nečekaně. Hlášky jsou často smrtící. Že za to můžou klimatické změny? Zavoláme Grétu. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)
  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)

Reklama

Reklama