Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V nitru norské hory procitl prastarý troll a nesourodá parta hrdinů musí spojit síly a zastavit ho dřív, než stačí zpustošit všechno kolem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (321)

misterz 

všechny recenze uživatele

Od mojich obľúbencov Škandinávcov som čakal podstatne viac a nie iba taký prvoplánový a jednoduchý mainstream na princípe - nehoda pri výkopových prácach, tajomné čudo na obrazovke (hoci je jasné čo to je), prvé skúmanie tvora, napojenie na históriu (to v rámci vysvetlenia pointy čo a prečo sa ten skalnatý maník objavil), akože napínavá naháňačka a vraj emotívny záver. Chcelo to niečo viac. Buď pridať na akcii, drsnote, alebo prísť s kvalitnejším príbehom. Najviac ma oslovila príroda, tá bola skutočne nádherná. Slabší priemer. 55/100 ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Strašná slabota. Doufal jsem, že dostanu druhého Lovce trolů a místo toho jsem dostal nevýrazný, k uzoufání předvídatelný a hloupý příběh s postavami tak otravnými, že jsem celému Norsku přál dopad meteoritu, aby tu de....tu vyhladil. Jednu hvězdu dávám za snahu nemít zlého trola a druhou za počítačové efekty. Vy se tomu prosím vyhněte obloukem. 50% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Roár Uthaug je šikovný rutinnér, který točí zábavné filmy a akci má v paži a potvrzuje to i zde. Troll je sympatická epická podívaná, která je podána seriozněji než třeba Americká Godzilla, ale zároveň jde dle osvědčené šablony typické pro Monster katastrofické filmy a já si moc ani nedokážu představit, jak by to šlo udělat jinak a lépe. V horách se probudí pradávný Troll a zpočátku tomu nikdo nechce věřit, dokud Troll na kameře není, tak tu skvěle funguje atmosféra a strach z neznáma ( kamerové záběry, chaos a panika utíkajících lidí, zatímco na ně padají balvany vypadá realisticky a nepříjemně zároveň) až bych si dokázal představit celou látku v hororovém hávu. Do vládní porady je tedy povolána expertka přes fosilie, aby pomohla problém vyřešit. Líbilo se mi, jak to všichni vnímají jako mezinárodní problém, který je potřeba akutně řešit a netřeba to brát na lehkou váhu, tohle ve filmech zkrátka miluji byť nikdo se zatím nepřiblížil poradě z Černobylu. Je tu hezky vidět obliba Norů k přírodě, přírodním katastrofám i skandinávské mytologie a toho zde dostanem opravdu ve slušné míře. Líbilo se mi, že hledali Trollovy slabiny skrz pohádky a legendy. Troll má perfektní CGI, tady si nikdo na CGI bordel stěžovat nemůže, vypadá to realisticky a velmi přijatelně. Akce je velkolepá, postavy jsou sympatické, atmosféra solidní a zafungovaly i emoce, takže já se opravdu velmi dobře bavil. Uthaug did the job again. Smutné, že někdo naivně čekal zas a opět další intoušské drama a ambiciózní útok na oscary, but Not this time bi*ches. 75% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Norská Godzilla z Wishe. Filmu se nedá upřít jedna věc a to je prostředí. Panorama severských krajin a hor snímku dodává nádech něčeho krásného a samotné lokality dokazují, že Norsko je opravdu hezká země. Netflix snímek samotný nepřipravil, ale odkoupil a tak jde jasně vidět, že se nenatáčelo někde u režiséra ve sklepě, což je pro mě osobně veliké plus. (Většina filmů od Netflixu je totiž škaredá jak noc). Příběhem provází i sympatické postavy. Mariňák, vědkyně, nerd, se kterými strávíte většinu času. Nesmíme zapomenout na nutné zlé generály a ministry, kteří jsou v každém takovém filmu akorát proto, aby si dupli pro puštění atomovek a dělali hloupá rozhodnutí.  Největším plusem považuji u snímku, že obsahuje nádech něčeho mystického. Nejedná se  totiž jen o monstrum film, kde velká příšera ničí domy, žere lidi a neplatí daně. To vše tu samozřejmě je, ale v mnohem menším měřítku. Příběhy o trolech jsou zajímavé a samotný obr vypadá vizuálně obstojně. Filmu nechybí ani takové to pohádkové srdíčko a nabízí tak aspoň něco trošku odlišného.  Problém vidím akorát v tom, že se jede podle zajeté šablony od startu do konce a krom právě těch mystických věcí, tady není nic, co už bychom neviděli jinde a třeba i lépe. Neříkám, že to je špatný film, ale v rámci žánru celkem zapadne. Občas trošku drhne tempo a divák jednou za čas mrkne na hodinky, zda už se blíží konec. Ve výsledku se tak jedná o klasickou spotřební podívanou na Netflixu, která nenadchne ani neurazí. Potěší vizuál, sympatické postavy a až pohádkový nádech. Zamrzí šablonovitost a v některých chvílích nástup nudy. Na jeden večer je to ale dostačující a patří to do té lepší části toho, co streamovací gigant za poslední dobu vypustil. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Opět nemohu Roar Uthaugovi upřít řemeslnou zručnost, ale i potřetí nafasoval strašný scénář, takže to přišlo vniveč. Troll je totiž Emerichovsky debilní.; tvůrci šli cestou norského King Konga se vším klišé, které k tomu patří. Patos, pitomé postavy....speciálně politik, který chtěl za každou cenu použít bombu...často to vůbec nedávalo smysl, jako ve starých amerických blockbusterech. Přitom zrovna v Norsku bych čekal, že by trolla zařadili na seznam ohrožených druhů. Hold za americké prachy, americké krvelačné sračky. Ale abych jen nenadával. Bylo tam i pár zajímavých námětů, které by se daly po kompletním přepsání scénáře použít. A občas jsem podezřívavě uvažoval, jestli nejsou některé okamžiky na hraně parodie (proslov k vojákům etc.), spíš chtěné dloubance do současné norské vlády a do amíků. Jako kdyby jste dostali od mizerného zákazníka lukrativní nabídku reprodukovat Warhola a pod konzervu Campbell's Tomato soup, by jste zakomponovali Troll for dogs. Pokud ano, palec nahoru, ale pořád je to jen další Netflix. Nicméně hodinu po filmu, už si většinu těch blbých žgryndů nepamatuju, ale obraz smutného trolla ano. Takže díky počínajícímu Alzheimeru, odrbané 3*. PS: vysloveně se nabízí crossover s Monster universe, ke kterému ovšem z důvodů licencí nedojde. Ledaže by Asylum :-) ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Mezi závěrečnými titulky se nachází ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Film sa natáčal v Oslo a Åndalsnes (Nórsko). Obdobie natáčania trvalo od septembra 2021 do 20. januára 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno