Reklama

Reklama

VOD (1)

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (151)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Lehoučce nadprůměrná detektivka maskující jinak vynikají drama se sžíravým společenským přesahem a tvrdou kritikou amerického konzumerismu. Zapomeňte na tradiční klišé, tohle je fakt 'Merica pohledem někoho zvenčí, někoho, kdo má na věci určitý názor, a prostřednictvím téhle žánrovky ho docela brutálně servíruje. Upřímně jsem se víc těšil na to první, nakonec však odcházím velice spokojený s tím druhým. Szifrónův scénář je pevná vize bez jakýchkoli kompromisů, je to depresivně lidský, otravně byrokratický, nečekaně explicitní a může vás to nudit, nezajímat, klidně i vytáčet, tomu filmu je váš názor ale zjevně ukradený, protože si jde svou vlastní cestou, což na něm osobně oceňuji snad nejvíc. Woodley i Mendelsohn skvělí (Ralph Ineson asi nejlepší role kariéry...), má to prvotřídní kameru i střih, bohužel to ztrácí na nevýrazných hudebních motivech a imho stále ještě celkem nezkušené režii. Víc Temný rytíř/Heat než Se7en/Mlčení jehňátek. Zároveň ale pořád o chlup slabší než všechny zmíněné. Za ty dvě hoďky to ale stojí každopádně. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to bolo veľmi dobré a zaujímavé. Páčila sa mi tá mysteriózna esencia a davová psychóza z toho, že neexistovala žiadna relevantná príčina, prečo len tak niekto zabije na diaľku toľko ľudí strelou priamo do hlavy. Stredná časť filmu pozostávala predovšetkým z pátrania po konkrétnej osobe, aj to bolo celkom zaujímavé. Ale záverečná tretina filmu ma dosť sklamala. (pozor spoiler!) Čakal som niečo fundovanejšie a prekvapivejšie, a rozhodne nie nejakého sociopata/psychopata/idiota, ktorý na to všetko vraždenie nemá ani relevnatný dôvod. Takže počiatočné nadšenie prešlo do stagnácie a napokon sklamania. Navyše, aj tá policajta Eleanor mi prišla dosť vyšinutá, a v podstate som celú dobu čakal, že aj ona v tom bude mať prsty... 2* ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

On to není špatný film, ale pokud nad tím začnete přemýšlet tak se to zbortí jak domeček z karet. Posuďte sami chlápek vystřílí na Silvestra v Usa  odstřelovačkou 29 lidí už tohle je blbost je zde sice zmíněn případ kdy jeden zastřelil 58 lidí , ale ten to udělal pokud se nepletu na jedné party tenhle jich odstřeluje z dálky na jednom místě a nic se neděje  přijde tam policie udělá trajektorii  střelby a zjistí z kama se střílelo  on je pořád na místě a pak to místo zničí a odejde nepozorován (proto je asi žánr mysteriózní) . Vyšetřuje to homosexuální policajt , kterého zaujme jedna policajtka co byla dříve  fetka a řezala se tak ji přibere k sobě pak ten chlápek vystřílí 20 policajtů  v obchoďáku a odejde nepozorován  na kamerách nejde poznat kdo to je (i tohle je blbost navíc v Usa mají policajti na sobě kamery, které točí průběh zásahu je to kvůli tomu, aby nedošlo k případům kdy v Usa zastřelily policajti neozbrojeného černocha ) . Policie už to nezvládá tak zveřejní záběry z toho obchoďáku na ty se ozvou 4 sektisté a policie je zastřelí ( i tohle je blbost na záběrech je jeden proč by šly po 4) toho homosexuálního policajta a tu ženskou suspendují. Oni pak jdou za jedním podezřelým co má 2 práce on jim řekne, že zvládá ty práce tak, že dává své kšefty nějakým nelegálním imigrantům (nevím jak to funguje nedává to ani smysl) a jedním z nich je ten střelec tak tam jdou a je finále . Ještě k tom konci on zastřelil přes 20 policajtů (ještě na konci zvládne zhruba 5) v Usa už za vraždu jednoho je automaticky trest smrti tak, že šance, že by mu zajistila nějaký blázinec je nulová je to Usa ne Norsko s Breivikem  i jeho motivace je nulová dělal na jatkách a nelíbilo se mu co se tam děje (proč  neodešel nevíme co jako čekal , že se na jatkách bude dít to je jak kdyby někdo nastoupil jako taxikář a nelíbilo se mu ježdění autem) pohádal se tam s jedním co ho šikanoval a zabil ho za to dostal 2 roky vězení vyšel z něho a choval se jako bezdomovec kradl oblečení v obchodech a jedl lidem z jídel saláty. 60 procent ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Námět je zajímavý, stejně jako ústřední duo antihrdinů - skvělá Shailene Woodley v roli narušené, ale talentované a empatické policistky a výborný Ben Mendelsohn coby neotřelý a kontroverzní vyšetřovatel v honbě za šíleným masovým vrahem, o němž jsou přesvědčení, že jej dokáží dostat pouze oni dva. Netypický krimi thriller, který nenudí. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

O zásadní zářez do historie kinematografie nejde a z některých dialogů podezřívám umělou inteligenci nebo stávku scénáristů a protože se to časově nepotkává, tak to nejspíš bude jednoduše scénáristická slabost. Jinak jde o překvapivě dobrý film zejména tím, jak se udržel na uzdě (na samostatný rozbor je třeba to, jak se vyhýbá senzaci ve vyprávění stejné jako hlavní hrdinové a stejně jako oni nevěnuje v příběhu prostor palcovým titulkům a balastu v médiích a na sítích). Připomněl mi povedený seriál The Night Of s tím rozdílem, že v tomto případě to neprotáhnul na osm dílů. Vím, že režisérovy Divoké historky jsou populární, no tohle může být taky. Je to přesně ten i televizní formát, který je koukatelný pro tu atmosféru i vícekrát. První hodina má dost dobře vymazlené tempo. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Běžně panuje mylná představa, že vegetariáni nebo vegani mají nutně nedostatek železa. (Johnny.ARN)
  • Přes Eleanořinu (Shailene Woodley) masku zjevně neproudí žádný kyslík, jak se ukazuje, ale mlha, kterou vytváří při dýchání. (Johnny.ARN)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno