Reklama

Reklama

VOD (1)

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (151)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Popravde, očakával som ďaleko viac premyslený námet, no dostal som priamočiary príbeh bez štipky originality, ktorý od úvodu až do samého konca plynie bez akejkoľvek originálnej vložky. V záverečnej dvacke poteší malý twist, miestami dobrá atmosféra, no nemám dojem, že by som videl niečo mimoriadne. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

V podstatě brilantně zvládnutá žánrovka, která neskrývá svou osobitost a která se svou místy bezútěšnou atmosférou lehce přibližuje poetice Davida Finchera. Nakonec zůstane někde na půli cesty k dekonstrukci kriminálního thrilleru, přičemž highlightem je silvestrovský opening a největší devízou ústřední herecké duo podpořené netriviálním scénářem v nadstandardním režijním podání. Sice to pořád nestačí na špičku žánru, ale tentokrát už moc nechybělo. [80%] ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tohle by bývala mohla být prvotřídní pětihvězdová psychologická kriminálka. Ale jsem už otrávený ba znechucený z toho, jak všemožní "pokrokářští" užiteční idioti křečovitě cpou do svých filmů angažované zápletky, protože se to od nich jaksi očekává (od jiných užitečných idiotů). V tomhle případě to jsou opět obligátní gejové a obligátní bělošský rasismus. Stává se z toho už protivné a trapné klišé, ale "filové" budou jistě radostně tleskat pacičkami. Jinak je to ovšem záživná přímočará kriminálka, noirová, neveselá až těžkomyslná, s neokoukanými pohledy na Montreal, se zajímavými a osobitými postavami (a to i včetně oněch povinných gejů), s výrazným hlavním záporákem, se skvělou a uvěřitelnou Shailene v hlavní roli a s docela překvapivým finále, kvůli kterému taky nakonec zaokrouhluju nahoru. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

O zásadní zářez do historie kinematografie nejde a z některých dialogů podezřívám umělou inteligenci nebo stávku scénáristů a protože se to časově nepotkává, tak to nejspíš bude jednoduše scénáristická slabost. Jinak jde o překvapivě dobrý film zejména tím, jak se udržel na uzdě (na samostatný rozbor je třeba to, jak se vyhýbá senzaci ve vyprávění stejné jako hlavní hrdinové a stejně jako oni nevěnuje v příběhu prostor palcovým titulkům a balastu v médiích a na sítích). Připomněl mi povedený seriál The Night Of s tím rozdílem, že v tomto případě to neprotáhnul na osm dílů. Vím, že režisérovy Divoké historky jsou populární, no tohle může být taky. Je to přesně ten i televizní formát, který je koukatelný pro tu atmosféru i vícekrát. První hodina má dost dobře vymazlené tempo. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Aj ja neznášam Silvestre, trieskanie (okrem toho jablká, zeler, deti, kvety, blbcov, závisť, zadubenosť...), a tiež mám chuť zastreliť zopár ľudí. Ale určite nie náhodných ako tento frustrovaný muž s extrémne presnou muškou. Ale kebyže mám skúsenosť z jatiek, tak by som ich možno zaradom brala aj ja. A prestala jesť hamburgery. Na to, že sa vo filme udialo pomerne veľa, dosť sa tiahol. Inak výborné nápady, aj výborne zahrané. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Protože jsou vrahovi v patách, když hodí bombu do popelnice, mělo ho policejní komando bez váhání z dálky zastřelit. (Johnny.ARN)
  • Eleanor (Shailene Woodley) řekla, že se přihlásila k FBI, ale zároveň uvedla, že nemá vysokoškolské vzdělání. Zvláštní agenti FBI vyžadují vysokoškolské vzdělání a dva roky praxe. (Johnny.ARN)
  • V máji 2019 bolo oznámené, že v tom roku sa natáčanie uskutoční v Atlante. Natáčanie prebiehalo namiesto toho v Montreale v Kanade od 27. januára do 10. marca 2021. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama