Reklama

Reklama

VOD (1)

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Témat k sociálním komentářům se nakousne tolik, že se u žádného nejde hlouběji, ale pořád zůstává solidní krimi, která má dobrý timing, co se týká odlehčení a věcně se otírá o moc zbožňující vyšší posty, které dobře ví, že starosta z Čelistí zůstal ve funkci i v sequelu. Škoda, že se to nevyhnulo některým klasickým žánrovým klišé (detektivové jdou sami na nebezpečné místo a záda jim kryje jen ješitnost a scénáristova vůle), nicméně buďme rádi za každý pokus na výšce, co zdolali atleti Fincher a Villeneuve. P.S.: Mendelsohnův řízný vyšetřovatel sypající profesní i životní moudra by si zasloužil seriálový prostor, ale asi to neklapne.. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Lehoučce nadprůměrná detektivka maskující jinak vynikají drama se sžíravým společenským přesahem a tvrdou kritikou amerického konzumerismu. Zapomeňte na tradiční klišé, tohle je fakt 'Merica pohledem někoho zvenčí, někoho, kdo má na věci určitý názor, a prostřednictvím téhle žánrovky ho docela brutálně servíruje. Upřímně jsem se víc těšil na to první, nakonec však odcházím velice spokojený s tím druhým. Szifrónův scénář je pevná vize bez jakýchkoli kompromisů, je to depresivně lidský, otravně byrokratický, nečekaně explicitní a může vás to nudit, nezajímat, klidně i vytáčet, tomu filmu je váš názor ale zjevně ukradený, protože si jde svou vlastní cestou, což na něm osobně oceňuji snad nejvíc. Woodley i Mendelsohn skvělí (Ralph Ineson asi nejlepší role kariéry...), má to prvotřídní kameru i střih, bohužel to ztrácí na nevýrazných hudebních motivech a imho stále ještě celkem nezkušené režii. Víc Temný rytíř/Heat než Se7en/Mlčení jehňátek. Zároveň ale pořád o chlup slabší než všechny zmíněné. Za ty dvě hoďky to ale stojí každopádně. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jsem spokojený. Trailer na film se mi dost líbil a vzbudil mou pozornost. Z počátku jsem čekal temnější detektivku, ve které se bude lovit nějaký psychopat, který si libuje v zabíjení, ale tvůrci k filmu přistoupili jiným způsobem. Režisér Damián Szifrón je hodně šikovný režisér a psát taky umí. Szifrón se rozhodl pojmout samotnou detektivu z jiného úhlu a soustředit se na úplně jiné věci. Díky tomu film v mnoha částech působí netradičně a předkládá nepříjemné otázky, a ještě nepříjemnější odpovědi. Hodně silně působí linka ohledně byrokracie a postupovaní v případu, jelikož je zde krásně naznačeno, jak to chodí. Každý si jede svou agendu, a snaží získat, co nejvíce pro sebe, i za cenu špatných rozhodnutí. Szifrón se nebojí kritizovat a doslova i ukazovat, kde je problém. Shailene Woodley je šikovná herečka a tato role jí dost sedla, jelikož má mnoho vrstev a Woodley dostane prostor ukázat své herecké schopnosti. Ben Mendelsohn si to dává na pána a má charisma na rozdávání. Dynamika mezi ním a Woodley je pro film stěžejní a tvoří silné jádro filmu a příběhu. Ralph Ineson nemá tolik prostoru, přesto si několik scén ukradne pro sebe. Sedlo mi pomalejší tempo, ocenil jsem hutnou atmosféru, znepokojili mě vážné momenty, jelikož jsou natočené hodně uvěřitelně. Osobně mi konec přišel lehce uspěchaný. Prakticky jsem si říkal, že jako minisérie by tento příběh fungoval lépe, než film. To Catch a Killer napínavý a dost kvalitní thriller. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Damián Szifrón točit umí a je s podivem, že po Divokých historkách, které vzbudily opravdu velký ohlas, si dal na čas a jeho nový počin dělí od předchozího filmu celých 9 let. Touto optikou se dá říci, že i očekávání jsou trošku jinde než, jak ve finále To Catch a Killer dopadlo. Dá se ocenit, že po kampani i začátku filmu se dá těžko očekávat, kam se nakonec film ubere, jelikož nic nenasvědčuje dlouhou dobu, že by se mělo jednat o něco jiného než čistě procedurální krimi thriller. To Catch a Killer se přehoupne do trošku filozofické kritiky americké společnosti. Sice né nijak objevné a hluboké, ale ten filmový přerod je překvapivý a dá se říci, že do jisté míry osvěžující. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo řekl že tohle točil David Fincher, tak bych mu věřil. Perfektně zpracovaný a promyšlený procedurální thriller, s nečekaným přesahem a fantastickou tíživou atmosférou. Nehezký svět ve kterém se dějí nehezké věci, a ústřední vyšinutý "unabomber" z něj pak vychází jako jeho snad až nevyhnutelné dítě. Je to film dokonalý? Ne, protože ho přecejen netočil Fincher, za hranice žánru vyráží až příliš opatrně, a scénář a tempo té detektivní linky by si v druhé polovině zasloužily ještě trochu doladit. Do Se7en a Mlčení Jehňátek pořád ještě notný kus chybí... ale pořád je to dost na to aby dítko Damiána Szifróna bylo zatím nejlepším filmem tohoto roku.  A v době, kdy ke třem hodinám stopáže má kdejaká superhrdinská kravina, je to už třetí ani ne dvouhodinový dospělý film v krátké době po sobě, po Dead Shot a Třech Mušketýrech, kdy si říkám že tohle by si tu delší stopáž opravdu zasloužilo. 9/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Eleanor (Shailene Woodley) řekla, že se přihlásila k FBI, ale zároveň uvedla, že nemá vysokoškolské vzdělání. Zvláštní agenti FBI vyžadují vysokoškolské vzdělání a dva roky praxe. (Johnny.ARN)
  • XM21 bylo označení pro odstřelovací pušku M21, která se v americké armádě používala až do roku 1988. Samotná zbraň byla později modernizována na odstřelovací pušku M25 a používala se u 10. skupiny speciálních sil a Navy Seals. (Johnny.ARN)
  • Přes Eleanořinu (Shailene Woodley) masku zjevně neproudí žádný kyslík, jak se ukazuje, ale mlha, kterou vytváří při dýchání. (Johnny.ARN)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama