Reklama

Reklama

Men

  • Velká Británie Men (více)
Trailer 1

Harper (Jessie Buckley) odjíždí na malebný anglický venkov odpočinout si a srovnat si myšlenky po nedávné tragédii v osobním životě. Okolní příroda však působí značně zneklidňujícím dojmem a Harper má neodbytný pocit, že ji kdosi či cosi zpoza stromů sleduje. Co nejdříve vypadá jako plíživý děs, se brzy promění v opravdovou noční můru. Vizionářský režisér Alex Garland se ve své horečnaté vizi vydává do nejtemnějších zákoutí lidské mysli a přichází s originálním mysteriózním hororem plným hutné atmosféry a neotřelých režijních nápadů. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

Psychor 

všechny recenze uživatele

O nejlepším filmu letošního roku již asi není pochyb. Hned v úvodu však podotýkám, že se jedná o folk horror pro vysoce náročné a neskonale inteligentní publikum, které dokáže racionálně analyzovat a posléze i dekódovat použitý symbolický jazyk. Snímek od počátku vyvolává reminiscence na Aronofského Mother!, ale na rozdíl od něho není v užitých metaforách tak doslovný a popisný, díky čemuž provokuje diváky k přemýšlení a ponechává prostor k různým interpretacím. Alex Garland se snaží vyprávět zejména obrazem a slovy nevyřčené myšlenky přetvářet do vizuální podoby. Zakládá si na trpělivém budování tísnivé, až přímo klaustrofobické atmosféry, kdy se dobře známý svět postupně rozpadá a transformuje v místo nepředvídatelného chaosu. Není co vytknout. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku Men s radostí udělím zasloužených pět hvězd. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Poetická pikačovina pro inťoušský hipstery anebo artovej meditativní horor pro všechny, kteří si procházejí psychologickým clusterfuckem? Asi obojí. Já můžu každopádně po skončení téhle haluze s rukou na srdci říct, že jsem se bál (anebo spíš "byl znepokojen") jak sviň, a taky že jsem teda kua do zádele nic podobnýho ještě v životě neviděl. Garland je magor par excellence permanentně na tripu, a já doufám že natočí další nepřiznané části Anihilace z VanderMeerovy Zóny! Šmoulové vědí. [HBOmax] ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy u kterých má člověk velký očekávání a nakonec stojí za hovno. A jsou filmy od kterých nečekáš nic a nakonec z nich vyleze velký a nečekaný překvapení. To je právě případ filmu MEN. Nic moc jsem si od filmu nesliboval a o to víc jsem byl po dokoukání překvapenej. Přiznávám, že jsem měl zpočátku problém s obsazením hlavní ženské postavy ale po pár minutách jsem si zvykl a nakonec si myslím ,že byla Jessie Buckley dobrou volbou. Ve snímku se toho sice moc nenamluví což ale vůbec není na škodu. Ba naopak společně s dobře zvolenou hudbou to ještě víc umocňuje tíživou atmosféru, která tu je podstatnou část filmu. MEN určitě neosloví masy diváků. Spíš bude klenotem pro okrájový publikum. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Na "chlapský film" vlastně hodně odvážný a progresivní počin, ale příliš se tam stírá hranice mezi fantasmagorií a realismem, respektive film nedokáže jasně definovat, kde končí a začíná jeho vlastní vidění světa. KDYBY tam nebyl finální příjezd kamarádky, ještě by se dalo polemizovat o celkovém rámci. Finální moment nás ale navrací do reality a s tím se podrývá celý koncept, kde najednou zůstávají jen otázky a nikde ani náznak odpovědí. Je to jako sledovat divadelní představení, kde najednou z ničeho nic herec na pódiu vytáhne zbraň, někoho skutečně zastřelí, pak ji zase schová a bez vysvětlení se hraje dál. Jsou zkrátka věty, které nelze nechat nedokončené. Garland se profiluje jako silný režisér, pokud se bavíme o tom, jak parádně jednotlivé scény vypadají. Vypravěčsky ale začíná být příliš zahleděný sám do sebe. Kéž by příště točil podle scénáře někoho jiného. 50 % ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Tohle spoustě lidí krutě nesedne (někomu to bude rovnou k smíchu). Vedle Men jsou i předchozí horory studia A24 (v čele se Slunovratem) vcelku standardní mainstream. Mě ale tenhle těžko interpretovatelný megabizár, který bude pro mnoho konzervativních žánrových fandů nesnesitelnou absurdní slátaninou, od chvíle, kdy Jessie Buckley vstoupí do tunelu, chytnul a už nepustil. Notně surrealistická podívaná nasáklá přitažlivě tajemnou a lahodně znepokojivou atmosférou, pár mimořádně creepy momenty a s naprosto šíleným finále, na které vás nic nepřipraví. Vážně nevím, jestli je Garland geniální, vizionářský umělec, nebo jen kreativní magor na LSD, tímhle originálním mindfuckem z malebného anglického venkova si mě ale nečekaně získal. Opojný úlet s nemalou šancí časem zkultovnět. 70 % ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu se objeví až na samotném konci snímku. (Kejf.)

Související novinky

Co nového chystá Alex Garland?

Co nového chystá Alex Garland?

24.01.2022

Režisér a scenárista Alex Garland (Dredd, Ex Machina) má za sebou některé z nejzajímavějších sci-fi projektů posledních let. Jeho režijní prvotina Ex Machina nadchla většinu diváků i kritiků,… (více)

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

07.01.2021

Režisér Ex Machiny nebo Annihilation Alex Garland si zřejmě konečně vybral svůj další projekt. Původně se zdálo, že se filmař po svém posledním seriálovém projektu Devs uchytí v televizi, nakonec… (více)

Reklama

Reklama