Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Britové jsou jedni z nejzvláštnějších národů v Evropě. Prokazuje to tento díl s Asterixem a Obelixem, kterým se Velká Británie příliš nelíbí a jsou rádi když z ní nakonec mohou zmizet. Kanec v mátovém sosu, voda s mlékem, teplé pivo. Nic z toho nedokážou naši dva Galové snést a tak je okamžitě o zábavu postaráno. Asterix v Británii sice není můj nejoblíbenější díl, ale řadí se mezi ty nejúspěšnější spolu s 12ti úkoly a Kleopatrou. Podle komiksu držící se nejblíže s výborně sladěnými vtípky a povedeným českým dabingem. --- Tak to je penalta, nedovolená hrubost. Ale on to jenom předstírá. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Asterix v Británii aneb jak Anglie k čaji přišla:) Jak už tu někdo psal - když si střílí Angličané z Francouzů nebo naopak, je to vždycky sranda. Některé narážky na klidné, "gentlemanské" anglické chování jsou věru povedené (například čaj o páté, dodržování víkendů, levá strana silnice, dřevěný sluneční Big Ben..). Asterix je skutečně chytrý cyklus filmů nejen pro děti, který dokázal z Caesara udělat superstar a pár generací diváků nenásilným způsobem vzdělat. Bravo! ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "Prišiel som, videl som a neveril som vlastným očiam."     Asterixove príbehy ma nikdy nebrali, takže ani trochu nezdieľam to všeobecné nadšenie tu na ČSFD (je inak zaujímavé, ako diametrálne sa líši tunajšie hodnotenie od hodnotenia na IMDb). Dokážem ešte oceniť celkom peknú výtvarnú stránku (hlavne vykreslenie prostredia, napr. lesa a domov) a aj peknú hudbu známeho skladateľa Vladimira Cosmu (veľmi pekná je i titulková pieseň "The Look Out is Out" skupiny Cook da Book), nie však už ten prostučký príbeh, otravne doslovné dialógy a predovšetkým nie ten jednoduchý humor, ktorý mi pripadá pramálo vtipný (založený dookola na tom istom, hlavne na trieskaní sa po gebuliach). Pobaviť ma dokázalo len zopár vtipných scén (vyslobodzovanie z veže, psík s elixírom) a zopár narážok na britské stereotypy (najmä na ich povestnú kuchyňu).     "Kopni to pivo do seba, než ti vychladne." ()

waits 

všechny recenze uživatele

Směle se může dívat i ten, kdo říká, že kreslený komiks je nenahraditelný. Lamsweerde tuhle podívanou připravil citlivě o předloze, s vtipem a noblesou. Vedle Luckyho Luka a bratrů Daltonů je tenhle film jedním z mála, který pouštím dětem i několikrát do roka. Od počátku, ve kterém Britové popíjejí horkou vodu s mlékem o páté a dodrržují víkend až do konce je to vkusná a zábavná podívaná pro všechny. ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Asterix. Asterix je pro mě srdeční záležitost i přes to že jsem si knihy začal shánět až nyní(což je peklo). Tento díl je nejlepší z mnoha dúvodů…má nejlepší kresbu,je asi nejrealističtější,a je tu hromada pro mě legendárních hlášek a vtípků…např.“Zapiš písaři..Přišel jsem,viděl jsem a nevěřil vlastním očím.“ Nebo best vtip…“Máte tu často tak hustou mlhu? Ne,mlha není jenom když prší.“ 10/10 ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • V komiksu se hrdinové skryjí v hospodě u hospodského Relaxe, ve filmu se však tato postava jmenuje Olive Escartefix, kterému Britové obecně říkají Gaulix. Je to odkaz na postavu Olive Escartefigue z filmové Marseillaiské trilogie Marcela Pagnola Marius (1931), Fanny (1932) a César (1936). (Landauer)

Reklama

Reklama