Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vcelku dle očekávání stojí na konfrontaci zvyků Galských a Britských. Britské zvyky jsou nám předkládaný s typickými narážkami na současnou dobu, což je jen a jen dobře. Když to člověk srovná s hranou verzí, tak je skoro až neuvěřitelná, jak moc hraná verze dokázala předlohu znásilnit a zničit, kdežto takhle kreslená se jí dokázala věrně držet. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Skvělé dobrodružství a dost možná ten nejlepší zfilmovaný animovaný Asterix. Skvělé narážky na britskou kulturu i životní styl a vynikající humor od začátku do konce. A opět s výbornou hudbou Vladimira Cosmy, která k těmto filmům pasuje, jako pečení kňouři (hlavně ne s mátou) k Obelixovi. Ten je tady opět naprosto Boží! ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Oproti absolutně satirickým 12ti úkolům pro Asterixe, je tento film výrazně slabší a takový bojácnější. Tvůrci si zde berou na paškál pouze angličany resp. brity a jejich odlišnosti. A to dělají opakovaně, takže narážky na teplý anglický pivo a mátový sos po chvíli přestanou býti vtipný. Je to pravda odvěká, že opakovaný vtip není vtipem a to platí i tady. A ani celkový příběh mě příliš nebavil. Řekl bych, že tímto dílem u mě Asterix a jeho příběhy skončily. Na druhou stranu poměrně krátká stopáž dokáže člověka udržet v pozornosti po celou dobu projekce. Ale na to, že má Asterix sloužit k zasmání a pobavení, tak se tak v mém případě nestalo, a to sem byl opravdu v dobrém a veselém rozpoložení... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale kdybyste mi tohle pustili před pěti lety, bych byl plný elánu. Ten však za ty roky vyprchal. Žel bohu vidím jen průměrný snímek, který nijak extra nevybočuje z řady. Pro příznivce Asterixe to jsou hody. Pro mě jen tuctový animák. Na druhou stranu musím říct, že se mi líbil starověký Londýn (téměř dřevěný Big Ben a Tower Bridge) a elegantní vsunutí čaje jako národního anglického nápoje nebylo též tím nejhorším nápadem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další z mých oblíbených Asterixů, a to hlavně proto, že se zde krásně a celou dobu navážejí do Britů. Je to vtipné, je to nabourávání stereotypů a navíc to má pořád příběh, do kterého krásně pasují i Římani a celý ten příběh, který je vlastně oslavou jídla a pití, i když oslavou možná i v trochu negativním smyslu slova. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • V komiksu nechává Obelix pejska Idefixe doma, ve filmu cestuje s nimi. (Landauer)
  • Když Asterix a spol. zaklepou na dveře hospodského Gaulixe, aby se u něj skryli před Římany, zazní první čtyři tóny Beethovenovy „Páté symfonie“. Přesně těmito tóny začínalo za druhé světové války rozhlasové vysílání BBC pro Francouzský odpor a ve filmu je to přímá narážka. (Landauer)

Reklama

Reklama