Reklama

Reklama

Asterix a Galové

  • Francie Astérix le Gaulois (více)

Obsahy(1)

Románi se zoufale snaží odhalit tajemství nadpozemské síly Galů. Jistý románský vůdce se prostřednictvím špióna dozví o zázračném nápoji a má na získání receptu opravdu silný zájem. Chce ho totiž využít pouze pro svůj vlastní prospěch a dostat se tak až na trůn samotného Cézara. Popletený Getafix mu sice uvaří zázračný nápoj, ale s úplně jinými účinky! Náš hrdina Asterix ho doručí - nápoj s neuvěřitelně silným účinkem, od kterého vlasy rostou, rostou a rostou... Umíte si představit ještě víc zábavy? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlínější snímek s málo humorem a velmi jednoduchou kresbou. Kreslený je přece jenom lepší než s masa a kostí. Animovaný a nejstarší je zatím nejslabší, ale asi až dojdu k modernějšímu budou slabší ti nejnovější :) Pro mě je zatím nej 12 úkolů pro Astelixe. A a G Je to pohádka pro děti, pro dospělé až další díly. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Z počátku poměrně slabý, ale jak Asterix s Getafixem padnou do zajetí Římanům, tak je to ten správný slavný Asterix plný humoru. Namíchají jim nápoj, po kterém rostou vlasy a vousy, že jsou vousatější než Rusáci ze Sibiře. Jedná se o prvního zfilmovaného Asterixe. Všichni tu píší, že animace je průměrná. Já bych řekl, že je skvělá, něco mezi Josefem Ladou a Šmouly. [8790. hodnocení, 127. komentář, 80%] ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi hlavně z nostalgie dávám 60 % tomuto filmu, který je pořád ještě celkem dobře na animovaný, ale ten příběh je takový prosťoučký a hloupoučký, až se člověk diví, že to vlastně vydalo na hodinový film. Je to úvod postav do filmu, tedy alespoň úvod animovaný a jinak to ani moc brát nejde. Ty dobré filmy mají teprve přijít. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevim co tady vsichni breci, jak je komiks neuveritelne vtipnej a film ne, me to prislo jako skoro doslovna adaptace komiksu a zrovna tak vtipna. Co se tyce animace, jeste sice neni tak vychytana jako v dalsich dilech, ale svy kouzlo ma a pribeh je na tu hodinku tak akorat, aby film dobre bavil, takze lepsi 4*. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

První animovaný Asterix má ukázat, že si hrdinové s Římany hravě poradí, i když zrovna není po ruce kouzelný elixír. Jinak je tu spíše využívána základní škála vtipů, takže se nám po padesáti letech zdá příběh trochu chudý. Jenže v roce 1967 nebyl svět zaplněn zmlsanými fanoušky-asterixology a tak úloha filmu byla spíše osvětová a misionářská - šířit Asterixe do celého světa. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Asterix a Galové jsou první filmovou adaptací světoznámého komiksu příběhů malého hrdiny Asterixe a jeho přátel. (Zdroj: Zlín Film Festival)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)
  • Původní název filmu Astérix le Gaulois znamená v překladu do češtiny „Gal Asterix“ nebo „Asterix Galský“. (vojtaruzek)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama