Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Už jsem na takový filmy asi moc starej. Anglickej dabing je strašnej, protože jejich hlasy jsou úplně normální a není na nich nic vtipného. Takhle mi tam nejlepší přišlo, když kouzelným nápojem oživili holuba :))). Jo a ta hudba je tam jak rána pěstí ne na oko, ale otevřenou lebkou do centra filmového vnímání. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Silné Zklamání. Na Asterixovi sem vyrostl a "Asterix a Normani" je můj velmi oblíbený díl. Potenciál předlohy (a Asterixovský potenciál obecně) však zůstává zcela nevyužit. Trapné taneční scény (zlatá tancující zvířátka!!) a minimum vtipů činí Asterixe zcela nevýrazným, průměrným, a zaměnitelným aniovaným filmem. V záplavě Disneyovské produkce zcela splývajícím. ()

Reklama

Rockwood 

všechny recenze uživatele

OMG lidičky. To snad není možný tohle. Říkám si Asterix, nový, kreslený... to musím vidět. Viděl jsem, byl sem udiven, zaskočen, uražen, rozhorčen, naštván. No jako příběh dobrý... kreslíři... přímo výborný... hudba... nádherná. Ale proboha co to techno, dance nebo co to bylo. Co ta smska... Bože tohle tam fakt neměli dávat. To se mi hrubě nelíbilo jak to zmodernizovali. Prostě FUJ. Tři hvězdičky a to za tu ústřední hudbu, za pěkně zpracovaný (myslím jako kreslený)... ale jinak prostě fuj. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář: René Goscinny a Albert Uderzo podle komiksové předlohy a další scénář Philip LaZebnik, Stefan Fjeldmark a Jean-Luc Goossens Kamera : Jack Fletcher a Valérie Siclay. Hudba : Alexandre Azaria - ve filmu zazní dvakrát Celine Dion. Prvně se songem Tous Les Secrets http://www.youtube.com/watch?v=_ZLnhWLUfUM CITÁT - Udělá to z tebe chlapa! Budeš mít chlupatý prsa! ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Nechci působit jako starý patron a uznávám, že každý může mít na svůj názor, ale mě se původní filmy ze šedesátých a osmdesátých let zdály mnohem vtipnější... Asterix a Vikingové působí tak trochu Disneyovským humorem pro opravdu ty nejmenší děti, zatímco v původních filmech i komixech byl i humor dospělejšího rázu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)
  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama