Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Pořád se nemůžu rozhodnout, jestli se mi víc líbí 12 úkolů nebo Asterix v Británii, ale řekla bych, že tento díl je u mě možná o stupíneček níž. Pořád je to ale k popukání. Říkám si, že Asterixova éra je snad nejvtipnější kreslená série, která kdy mohla v zahraničí pro děti vzniknout. Dobré na ní je ale také to, že si jí užije nejen dítě, ale stoprocentně i dospělý, protože ten bude chápat i několik narážek na historii, které děti nemohou ještě ocenit. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jako první ze série kreslených filmů o Asterixovi jsem zvolil (nečekaně) ten nejlépe hodnocený. Po zhlédnutí musím konstatovat jednu věc: ač je animace dnes už nepohledná a většina gagů ohraných, film nabízí celou řádku momentek, které jsou bezkonkurenční při následné rekapitulaci a případné debatě s obeznámenými přáteli. Ostrov rozkoše, egyptský kouzelník, kuchař či nepřemožitelný bojovník jsou super, ovšem návštěva Domu, kde se zatmívá rozum, je prostě geniální. "Omluvte mou zvědavost, pánové - prosím vás, jak vypadala ta bestie?" Obelix: "Chutnala výtečně." ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

No, musím uznat, že do tohohle filmu jsem šel jen kvůli velkým hodnocením, které jsem zde viděl a nakonec jsem byl poměrně dost zklamaný. Možná proto, že nejsem znalec filmů o této známé dvojici tak nedokážu docenit kvality ale na druhou stranu nemám nic proti animovaným komediím. Tato má sice spoustu zajímavých nápadů ale jinak jsem se poměrně nudil a jen občas mírně pousmál. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to poprvé právě dnes, takže nejsem zatížený nostalgií na dobu, kdy to byl jediný ucházející animák. A jakožto Asterixovský panic musím suše konstatovat, že to není špatné, ale poněkud to drhlo. Co se týče tolik vyzdvihovaného humoru...ano, pár fórků bylo dobrých...Brute, nehraj si pořád s tím nožem, ještě někoho zraníš...ale jinak šlo o infantilní humor, který mi není blízký. Víc si užiju animáky ve stylu Shreka, tzn. spíš nekorektní, černý a originální vtípky, ale klidně i Croodsovi apod. Takže ano...je to legenda a ve své době asi neměla konkurenci, ale dnes už ji má a na ty nejlepší animáky kouká pěkně z dálky. Ani jsem to nedokoukal, jak moc mě to nudilo. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je legendární animovaný film. Nejde jen o příběh pro malé děti i dospělí se u něho pobaví. Každý si v něm najde to své. Zajímavé je, že i po tolika letech od vzniku v něm nacházím pořád něco nového. Úkoly jsou zajímavé. Divák se u toho nestihne nudit, nemá na to prostě čas. Moje hodnocení samozřejmě ovlinila i velká dávka nostalgie. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)
  • První animovaný film s Asterixem, který nevznikl podle žádné knižní předlohy. Ostatní filmy vždy kopírovaly děj alespoň jednoho komiksového alba. (sssssycak)

Reklama

Reklama