Reklama

Reklama

Klasický horor

  • Itálie A Classic Horror Story (více)
Trailer

VOD (1)

Pět přátel cestuje v karavanu, aby dosáhli společného cíle. Začíná se stmívat a aby se vyhnuli mrtvé zvířecí zdechlině, náhle narazí do stromu. Když přijdou k vědomí, ocitnou se uprostřed ničeho. Cesta, po které jeli, zmizela a je tu jen hustý, neproniknutelný les a dřevěný dům uprostřed mýtiny, který, jak zjistí, je domovem kultu, z něhož mrazí v zádech. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bál, aby film nepůsobil jako laciná kopírka, ale i přesto, že těch odkazů tu bylo fakt hodně, působil výsledek svěže a osobitě. Všechny notoricky známé motivy se podařilo poskládat do  kompaktního celku a v podobě Ossa, Mastrossa a Carcagnossa přišlo ještě něco navíc. Mimochodem doporučuji si tuhle trojku vygooglit. Docela zajímavé čtení. Herecky perfektní a z Matildy Lutz se pomalu začíná stávat etablovaná hororová herečka. Celé by to bylo dokonalé, nicméně je tu jedno velké ALE a tím je gore. Jestliže se tu mluví o krvavých obětích, uřízlých uších a trhaných jazycích, tak očekávám, že něco z toho uvidím. Nicméně jakmile se mučitelé přiblížili k svým obětem, kamera uhnula a co se děje si divák musí domyslet. Jasně, to zase není tak těžké, ale způsob, jakým je film uchopen, detailní chuťovky vyžaduje. Takže i když se jedná o víc než jen dobrou zaléžitost, vidím tu promrhaný potenciál. Ale třeba se objeví ještě nějaká tan nesestříhaná verze. 75% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Bizarní žánrový megamix který slouží jedinému a to složit poctu hororovému umění. Režisérovi se musí nechat, že si s divákem doslova vytírá prdel. Ačkoliv se to celé může zdát jako kopie všeho, co jste viděli dříve, je Klasický horor opravdu místy děsivý horor s několika šílenými momenty. Atmosféra hustá jako prase, při siréně jsem si vybavil ten skvělý mrazivý feel z nového Lesního ducha nebo Silent Hill. Ve filmu vidíte Slunovrat, Blairwitch, Texaský masakr a další a další horory. Celé je to tak napínavé, že jsem nevěnoval pozornost jasným odkazům na pointu a ta mě rozbila. Není sice vůbec originální a opět odkazuje na další desítku jiných filmů, ale tvůrcům se předešlý děj, napětí a strach daří stupňovat takže 90% filmu věříte tomu co se děje a za to si zaslouží tvůrci respekt. Výtku mám k tomu, že mě paradoxně tenhle styl mysteriózního hororu (Slunovrat) úplně nebere a tvůrčí duo sem tam děj zbytečně natahuje, plus úplný konec taky nic moc. Ale jakmile se hlavní hrdinka chopí brokovnice slintal jsem blahem. Navíc famózní soundtrack, ruchy a skvělá kamera. Mám rád tyhle odvážné pokusy. Půl * nastřelím nahoru.70%. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době závan něčeho zajímavého z nabídky Netflixu, navíc v žánru, kde je téměř zázrak narazit na něco kvalitního. Už když jsem zahlédl ukázku a navíc zjistil, že to je v italštině a hraje tam ta kočka z Pomsty, měl jsem jasno, že to musím vidět a že se mi to bude líbit, což se taky následně potvrdilo, byť Matilda Lutz už se mi zde bohužel nelíbila (btw. podobnost její postavy se zmíněnou rolí v Pomstě je nepřehlédnutelná), a taky jsem přijal poměrně s nelibostí ten zásadní zvrat, k němuž dojde v 69. minutě (resp. záleží na úhlu pohledu, protože důležitý zvrat přichází už dříve v 61. minutě). Vše, co tomu předchází, mě v podstatě naplnilo bezvýhradným nadšením - kamera, absolutně bezchybný soundtrack, speciální efekty, strašidelný vzhled chaty a masek, nádherně budovaná atmosféra a vývoj děje, který mi přišel jako velká pocta klasickým hororům a současně nejlepší důkaz, že dobrý horor jde i dnes vystavět v podstatě z ničeho (resp. z dokonale ohraných motivů), a srovnání s zde často zmiňovaným Slunovratem se podle mě přímo nabízí. Ale jak říkám, ten závěr mi zas tak nesedl, byť racionálně ho chápu a paradoxně jen umocnil můj respekt k tvůrcům, ale čistou žánrovku bez těch metafikčních píčovin bych prostě docenil víc. Btw. zde uvedená informace v obsahu, že v karavanu cestuje pětice přátel, je nepravdivá, neboť ti lidé se navzájem neznají a svedla je dohromady mobilní aplikace na sdílenou spolujízdu. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Prečo, dofrasa, ak mali tvorcovia krásny vizuál, techniku, nápady aj schopnosti, perfektné a atmosferické prostredie... dodrbali to debilným záporákom a banálnou pointou. O absencii gore už ani nebudem hovoriť, šlo by to aj s náznakmi, ak... Len rozvinúť fajn pribeh, mystery atmosféru a možno aj bizarnosť a rituály. Ale takto... Veľmi premrhaná príležitosť na jedno pozretie. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hororové nedochůdče, které si dělá legraci z toho, že jsou béčkové horory ve většině případů za vtipné, nereálné paskvily/odpady, ze kterých si lidi oprávněně dělají srandu. Takže jestli jste se v komentáři ještě nezacyklili, tak vězte, že to má plno výýbornejch mrazivejch momentek, poctivě vyvažovanejch debilním chováním postav, sklouzáváním k parodii, a WTF momentama. Fifty fifty. Tvůrcům všechna čest, ale moc nevěděli, co vlastně chtějí natočit. Anebo ten guláš aspoň neměli tak dlouho vařit. [Netflix] ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Při hromadné hostině si lze všimnout, jak většina strávníků pouze předstírá, že jí a pije. (Maraboy)
  • Film byl natočen v Římě a v Lese stínů (Foresta Umbra) v národním parku Gargano. (ČSFD)

Reklama

Reklama