Reklama

Reklama

65

Trailer 5

Obsahy(1)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě pilot Mills (Adam Driver) rychle zjistí, že se nachází na Zemi... před 65 miliony let. Jelikož Mills a další přeživší, Koa (Ariana Greenblatt) mají na záchranu jediný pokus, musí se při svém epickém boji o přežití vydat napříč neznámou krajinou plnou nebezpečných prehistorických tvorů. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (374)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako jo, vypada to, ze nejaky prachy na film byly, takze trikove to nevypada vubec spatne, navic Driver je charismatickej sympatak a nektery sceny jsou slusne napinavy az hororovy, ale to je tak vsechno. Jinak je to nic novyho neprinasejici sci-fi becko ala Riddick, ktery je predvidatelny od zacatku do konce, hloupy a i pres kratkou stopaz vcelku utahany. Proste nezajimavej prumer. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Když Beck s Woodsem něco napíšou, není to nikdy nic, při čem byste potrénovali mozek, ale téměř vždy je to pro mě zajímavej námět, takže si jejich (nebo díky nim natočený) filmy nenechávám ujít. Co tyhle díla ale pravidelně trochu sráží a stává se to pomalu jejich trademarkem, jsou opakující se scenáristický lapsy a wtf momenty. A "Pětašedesátka" je přímo výkladní skříní takovejch úletů. ___ Pěkně namalovaný sci-fi, zasazený do poměrně originální a zajímavý doby, ale bohužel totálně zprasený přemrštěným gradováním vypjatých situací až do absurdně úsměvných vyústění. A trochu mě mrzí, že podobě Somarisanů tvůrci nevěnovali větší péči s trochou invence. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Adam Driver se po havárii vesmírné lodi ocitá na planetě Zemi, kdy na ní pobíhali dinosauři. Záda mu kryje Karel Zeman, genitálie Steven Spielberg. A diváci mají pomyslný odborný dohled nad tím, jestli se tomuto chlapíkovi, který v tomto filmu užívá zarostlou image Keanu Reevese, definitivně podaří přestoupit do první herecké ligy. Zvěsti o tom, jak je film otřesně nepovedený, se tedy u mě vůbec nepotvrdily. Je sice evidentní, že o své ambice film přišel, působí hlavně coby óda na přežití jedince v neznámém a potenciálně nebezpečném prostředí, což není něco scenáristicky objevného, je cítit i střihačský zásah do výsledného celku (k dispozici je jen standardní délka 90 minut, což je na očekávaný snímek nezvyklé), i tak se jedná o dynamickou jízdu, co má daleko větší odpich, než přebujele popisně naučná Cesta do pravěku a kreativně stagnující Jurské parky. Sam Raimi z pozice producenta film svěřil režisérské dvojce Scott Beck a Bryan Woods, která se paradoxně proslavila scénářem k Tichému místu. Dosavadně ale na svém kontě nemají zrežírovaný áčkový film, který by se dal srovnat s tímto počinem. To představovalo určité riziko pro konečný výsledek. A pokud studio s výslednou podobou filmu nebylo stoprocentně spokojené, tak je to jeho problém a může si za to v podstatě samo. Mně se ten nápad o ztroskotaném chlapíkovi a přeživší holčičce z posádky lodě zamlouval. Moje největší výtka směřuje k pestrosti zobrazené říše prehistorických zvířat. Mohlo se více zapracovat na prezentaci fauny, kdy byl velký prostor obdivovat zvířecí monstra, kterých je tady takový drobný nedostatek. Jinak nevyvstal větší problém. Driver to pojal herecky velmi solidně. Období těsně před srážkou obřího asteroidu s planetou Země má svůj punc osudovosti a neúprosnosti přírodního koloběhu života. Technické zázemí filmu je na úrovni. A díky kratší stopáži nedochází k prolukám a propadům v tempu, které je nastaveno zdárně. Kdo věří, že má Adam Driver recept, jak zastavit krvežíznivé potvory, tak s ním jeho dobrodružnou cestu napříč pravěkem může podstoupit společně. 8/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Začiatok veľmi dobrý, zaujímavý nápad zasadiť človeka medzi dinosaury, ale o to sa už pokúsil aj Zeman v Ceste do pravěku a v niečom bol aj lepší než dvojica rejžov. Zem tu vôbec nevyzerala ako pred 65 miliónmi rokov, ale skôr ako pred 65 rokmi niekde v brazílskom pralese s maketami jašterov a raptormi s perím, pričom dinosaury sa na obdobie Kriedy objavujú až podivne málokedy, väčšina záberov je na skalnatú pustatinu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Neskutečně předvidatelné dílo. Škoda, že se na vývoj filmu nedalo sázet, protože konečně bych mohl být v balíku. Chápu účas Adama Drivera v tomhle projektu jako fakt že se na sebe rád dívá, horší to už je s divákem, který se rád dívá na napínavé kousky s originálním dějem. Tu sci-fi zaplétku namotanou na hlavní hrdiny, která by sama o sobě byla 100x zajímavější než celé dění ve filmu, tvůrci trestuhodně ignorují, za to nám v hojné míře servirují útoky "....saurů" na dva nebožáky, kteří si jdou džnuglí rovnou za nosem. Pár scén, kde má hlavní slovo Milsovo vybavení + některé zábary patří mezi to nejlepší co se ve filmu dá vidět, všechno ostatní již bylo viděno. Naštěstí film není závratně dlouhý což v dnešní době taky není samozřejmost, že se scénarista zvládne rychle vyslitnat a i to je potřeba ocenit, protože díky tomu šedesát pětka alespoň rychlejí odsýpá. A pokud jde o hvězdičky je to někde mezi 2-3 a to přesně napůl. Čili absolutně nevím, ale jsem známej tím, že jsem dobrák, takže zůstanu verný své pověsti a dám směrem nahoru. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení začalo 16. listopadu 2020 v New Orleans. V lednu 2021 se natáčelo také v Národním lese Kisatchie ve Vernon Parish v Louisianě a v jižním Oregonu, včetně lokací v Gold Beach a Powers. (LukasFilm)
  • Adam Driver (Mills) je bývalý mariňák, toto je první film v jeho filmové kariéře, kde využívá svůj výcvik se zbraněmi ze své staré kariéry. (KGBelik)
  • "Koa" v havajskom jazyku znamená "bojovník". (Muel)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama