Reklama

Reklama

65

Trailer 5

Obsahy(1)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě pilot Mills (Adam Driver) rychle zjistí, že se nachází na Zemi... před 65 miliony let. Jelikož Mills a další přeživší, Koa (Ariana Greenblatt) mají na záchranu jediný pokus, musí se při svém epickém boji o přežití vydat napříč neznámou krajinou plnou nebezpečných prehistorických tvorů. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (373)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Ty koky.. taková srajdovina :(. Lákalo to na akci, ale i ta trpí jak pes na úkor peněz a budování vztahu hlavní dvojky, který ale vůbec nefunguje. Spíš je to místama snad i trapňučké. Přitom námětově by z toho mohl být film roku! Jako pitch je to ok, tak snad si toho všimne někdo zhora (ne Emmerich) a překope to někdy to krasojízdy. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Dlho som nevidel veľký kinofilm, ktorý si takto tragicky nedokázal obhájiť svoju existenciu. Okrem námetu tam nie je NIČ zaujímavé. Hromada potenciálnych zaujímavých vecí (od akčných cez filozofické až po zábavné) nie je ani načrtnutá. Mohol to byť skvelý výplach, seriózne sci-fi alebo totálny mindfuck. Vo výsledku sa nakoniec iba menia obrázky bez akejkoľvek diváckej angažovanosti a po poldruha hodine to skončí.  Na placi a v strižni sa muselo diať niečo hrozne desivé a som prekvapený, že to neskončilo v hanbe na nejakom streame. Nie je to tragikomický trapas ako napr. Bojisko Zem alebo Lovci dinosaurov. Toto je iba strašne nezaujímavá nuda. A príšerný film. 2/10 ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hutný námět a velmi snaživý Adam Driver bohužel nestačí zachraňovat neskutečně tuctovou režii a nenápaditou práci se scénářem, která splňuje jen to holé dramaturgické minimum, aby se tomu dal říkat survival thriller. Snímek je to relativně krátký a některé scény z traileru v něm dokonce chybí, přesto i tak působí vycpaně a pár komediálně laděných scén za doprovodu hudby jako z Looney Tunes je opravdu na pozdvihnutí obočí. Téhle zápletce by slušelo béčkovější, drsnější, eRkové zpracování, klidně s méně dinosaury a více nočními scénami, kterými by se dala schovat nedokonalost efektů, ale tvůrčí ambice ukázat co nejvíc se zde bohužel skloubily se schopnostmi vyprávět co nejmíň a nejméně zajímavě, a nejsem si tím pádem jistý, čím a na koho to má ve finále vlastně udělat nějaký dojem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na papieri to muselo vyzerať lepšie, ako na plátne. Pretože tento dobre vyzerajúci sci-fi má množstvo logických chýb a dejových ( zvláštnych ) zvratov. Na začiatku vám proste voicover predstaví kto, čo je, kde a prečo bude zažívať svoje ( takmer smrteľné ) dobrodružstvo. Je to napínavé, ale ako píšem scény sú natočené zbrkle a mimo logiku. Viem, že existujú tisíce filmov mimo misu, ale toto je rýchly hambáč, ktorý pohladí bruško na pár minút. Môže však prísť aj bruchabol, teda ako komu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vyspělá civilizace, co se vydává na meziplanetární lety a na lodi mají nářadí poházené v šuplíku jak v dílně Ládi Hrušky? Jejich zástupce, když je nejhůř, vytáhne z maršálské torby (díky, Čapoune) 50 metrů lana? Měli ho snad na palubě kvůli odtáhnutí jiné kosmické lodi? Jednotky času a délky jsme pak převzali od nich? A ta špičatá kost potřená šťávou z červených bobulí, přijde její čas? To je gejzír! Beck Woods tohle možná dostali jako odměnu za Tiché místo, ale pro diváka je to trest. Stejně jako v Haunt je problém se střihem a vůbec návazností scén, napětí je nulové, idiocie jede naplno. Čekal jsem, že Driver stoupne na nějakého komára a pozmění dějiny, ale to by vzhledem k původu jeho postavy nemělo to správné pozadí determinismu. Takže nakonec stoupnul jen výběrem role.. no dejme tomu vedle.. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Výstražný zvuk, ktorý vydal lodný počítač tesne po havárii, bol prvýkrát použitý pred 70 rokmi ako zvukový efekt pre kolonizátorov Marsu v roku 1953 v produkcii Paramountu Vojna svetov. (Arsenal83)
  • Natáčení začalo 16. listopadu 2020 v New Orleans. V lednu 2021 se natáčelo také v Národním lese Kisatchie ve Vernon Parish v Louisianě a v jižním Oregonu, včetně lokací v Gold Beach a Powers. (LukasFilm)
  • "Koa" v havajskom jazyku znamená "bojovník". (Muel)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama