Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (671)

kinej 

všechny recenze uživatele

I když je duchařská komedie vcelku běžný žánr, podařilo se tvůrcům tímto filmem vnést svěží vítr. Jedná se o jednu z nejoriginálnějších duchařských komedií vůbec. Místy možná není až zas tak moc vtipná, ale vše zachraňují skvělé nápady jako třeba strážce brány, gigantický námořník, duchařské auto atd. Díky tuctům takovýchto vychytávek se daří vyhýbat se klišé. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ty si Pán brány?“ – „Som jeho dobrý priateľ a mám tu naňho počkať.“ Hororové komédie nevyhľadávam, ale Krotitelia duchov ma dokonalo vydesili a zároveň pobavili už v kine. Slovenský rodák Ivan Reitman stvoril spielbergovský kult, ktorý sa následne rozvinul do samostatného univerza (seriál, sequel, komiksy, ženský reboot). Traja krotitelia duchov, ktorí boli, ako traja mušketieri, v skutočnosti štyria (Murray, Ramis, Aykroyd a Ernie Hudson), sa dostávajú v New Yorku do ostrého boja s nadprirodzenými monštrami, ktoré ovládnu slávne veľkomesto. Chytľavá pesnička, výborné nápady (knižnica, sanitka, chladnička), skvelé herecké obsadenie podporných rolí (Weaver, Moranis), hlášky („Majú duchovia občianske práva?“), nápadité vizuálne spracovanie (nielen na tú dobu výborné triky, ale i nádherná výprava a strašidelná atmosféra, na čom má nemalý podiel i jedinečná architektúra budov, interiérov, exteriérov) dávajú dohromady kultovku, ktorá nekompromisne patrí medzi najobľúbenejšie a najvyhľadávanejšie filmy môjho detstva. Hudsonovu rolu mal pôvodne hrať Eddie Murphy (ale nezostali naňho peniaze) a Moranisovu John Candy (tomu sa ale nepáčil scenár resp. mal inú predstavu o poňatí svojej roly, než tvorcovia). Kino Považan NMnV 1995 ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Slavná, duchařská komedie, která už nejspíš navždy zůstane nejlepším filmem režiséra Ivana Reitmana. Parta potrhlých vědců (v čele se skvělým Billem Murrayem), která řeší problémy s nadpřirozenými úkazy po celém New Yorku, mě dostala už jako malého diváka a nepustila dodnes. Naštěstí. V tomto filmu jsem se také poprvé zamiloval do Sigourney Weaver, takže mé hodnocení je jasně dané. Snímek je prošpikován příjemným humorem a opatřen luxusním soundtrackem Elmera Bernsteina (Sedm statečných, Velký útěk, Mys hrůzy). Fantasy komedie ze zlatých 80. let. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

„Musím(e) už běžět, mám(e) schůzku s duchem“. Geniální Reitman(ův) resp. Aykroyd(ův) nápad, pojmout duchařské téma komediálně, následně mít čich na casting (v čele s rozeným komikem-minimalistou B. Murraym), říct jim: „hrajte to, chlapi, navážno“ a udělat z nich rockové resp. popové stars (počkejte si na závěrečné titulky). Když k tomu přidáte mistrně (napsané) a vypointované dialogy („Máte ňáké koníčky? Já sbírám plísně a houby“...Jak se má Elvis....?) a ústřední hudební motiv, který se vám (lehce) zažere pod kůži jak červotoč do čerstvého (smrkového) dřeva (mít v té době mobil, hádejte (jednou), co bych měl nastaveno jako vyzváněčku) výsledkem je zasloužený 80’s kult, z kterého ta léta (vzniku) „křičí“ na všechny strany a který sice (Superpero) stárne, né že ne, ale stárnout se dá (Oskare) i s „noblesou“. Silné (nikoliv nostalgické), stále resp. nově bavící, nikoliv „hrůzu“ (pohledem dětských očí) nahánějící, s patřičným (věkovým) odstupem resp.nadhledem 4*. P.S. a ano, JÁ jsem „Pán brány“. V případě S. Weaver, kdykoliv a kdekoliv aneb nepodceňovat sílu (červených) růží... 85% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zlobí vás ve vašem domě duch? Otravný poltergaist vám vyhazuje nádobí z kredence a šoupe nábytkem po naleštěné podlaze? Pak máte jedinou možnost, jak se jich zbavit! Zavolejte Krotitele duchů! Hned teď! A pokud vás nic takového nadpřirozeného ve vašem domě neotravuje, tak si alespoň Krotitele duchů pusťte. Skvěle se pobavíte. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (128)

  • Zvukový designér Richard Beggs vytvořil zvuk sirény "Ectomobilu" ze zvukově upravené nahrávky leopardího vrčení, puštěné pozpátku. (Ruuzha)
  • Počas natáčania záverečnej scény pred Daniným (Sigourney Weaver) bytom produkcia zastavila premávku na 65. ulici a Central Parku West, hlavných dopravných tepnách a spojovacích uliciach v New Yorku. To malo za následok, že sa doprava stiahla na námestie Times Square a k rieke. V jednom momente sa produkcia dozvedela, že odstavili približne 60% prevádzky na Manhattane. (classic)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama