Reklama

Reklama

Ač se Rebecca a Dylan nikdy neznali, celé dětství je něco spojovalo. Cítili bolest jeden duhého, prožívali navzájem významné okamžiky svých životů. Do nedávna si mysleli, že šlo jen o sny, halucinace a přeludy. Jejich životy se však začnou radikálně měnit, když zjistí, že je na druhé straně reálný člověk. (Farley)

Recenze (130)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Celé to stojí na jednom výborném nápadu, který je skvělou půdou pro řadu vtipných situací. Jenže ke konci se podle mě trošku vymkl z rukou. Na druhou stranu se asi dalo čekat, že jim z toho přeskočí. Za největší slabinu filmu považuji kupodivu herecké obsazení. Ani on, ani ona nemají nijak ohromné charisma, prostě průměr. Jako celek to hodnotím o něco málo výš. 3,5* ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Dnes viděno podruhé. Z původních 4 hvězd měním na 5, protože na tenhle film často myslívám a i podruhé mě hrozně bavil. Skvělý nápad, skvělý soundtrack, skvělí hlavní představitelé, trošku klišé konec, ale to se dá překousnout. Objevila jsem ho díky Whedonovi, který pracoval na scénáři. Něco ve mě prostě zanechal a to se jen tak nějakému filmu nepovede. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Největší výhodou In Your Eyes je Joss Whedon. Díky tomuto velice kvalitnímu scénáristovi, který má za sebou již nespočet filmových hitů, se podařilo odlišit tento film od zbytku indie romantických komedií a alespoň na začátku mu dal nějaký impuls nebo prostě příslib něčeho zajímavého. Scénář je opravdu kvalitní, nápad je to zajímavý a díky němu Vás film udrží. Sice je v něm docela dost nedomyšlených věcí a také náhod, a především v závěru budete hodně přemýšlet proč se děje, to co se děje. Dalším mínusem je ústřední dvojice, která je poněkud nevýrazná a především Michael Stahl-David se absolutně nehodí a nemá charisma něco podobného utáhnout, Zároveň tolik nefunguje chemie dvou hlavních představitelů. Suma sumárum průměrné romantické drama. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

V základu romantika jako hrom, ale v bravůrním podání, které mě náramně bavilo. Maximálně sympatický pár neznámých herců ve velmi nápaditém a zábavném propojení svých těl. S radostí jsem přešel i to závěrečné vlakové klišé, které je v tomhle případě pěkným finišem :) PS: Cítím v tom jisté námětové přiblížení se k Her. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zoe Kazan napsala Ruby Sparks. Bylo jí teprve devatenáct a bylo to docela pozdvižení. Úspěšný mladý spisovatel procházel tvůrčím blokem, až se musel potýkat s oživlou fiktivní postavou (ano, Kazan) z jeho právě vznikajícího románu. Zoe Kazan se v In Your Eyes ocitá v podobně zvláštní situaci. Žije v dobře zabezpečeném manželství na východě USA a nevysvětlitelně se propojí s průměrným chlapíkem se škraloupem v Novém Mexiku. A na látku odlišující se od tradičnější romantické produkce je zaděláno. I tak jsem s ní měl problémy. Prvnímu propojení/spříznění jsem nevěřil, herecky i pocitově mě těch několik momentů vůbec nesedlo. V dalších desítkách minut už to bylo lepší a dostávalo pověsti romance nápaditého typu. I tak mi chyběla lehkost, soudržnost ve scénáři, pevnější režijní uchopení. Nápad se nezužitkuje tak, jak by mohl, navíc diváka napadá, jak je možné, že se možní budoucí milenci „nesetkávají“ i v jiných situacích. Štve i tlačení na pilu á la jsme zatraceně vážní, protože tady jednoznačně vzniká přelomový žánrový kus. Nevzniká!! Zoe Kazan občas, Michael Stahl-David většinou herecky nepřesvědčili. Je mi jasné, že je obtížné hrát na place jen plném tvůrců bez druhého herce, ale.. A závěrečná kovbojka je spíš lehce úsměvná, než dramatická. Sic k ní všechno směřuje, ale tvůrci mohli zůstat v „uvěřitelnější“ poloze. A co teď? Sice spolu, ale ve vlaku, bez peněz, bez zázemí, s policií a vlivným manželem na zádech.. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Joss Whedon napsal scénář již roku 1992. V té době mu bylo 28 let a zrovna se stěhoval do Los Angeles. (Geriel)

Reklama

Reklama