Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odseděla si svoje, ale lidi jí minulost neodpustí. Teď chce napravit svoje chyby, a tak se pustí do pátrání po sestře, kterou opustila. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film, na který jsem se dost těšil, to uznávám. Vím totiž, jak je Sandra Bullock nadaná herečka, v minulosti nám to už mnohokrát dokázala. A V nemilosti se může pyšnit kvalitním námětem, to bezesporu. Herecky se zde rozjíždí opravdu velkolepá podívaná. Ať už se jedná o hlavní představitelku, či o osazenstvo ve vedlejších rolích (duo D'Onofrio a Davis válí na plné čáře!), film nabídne nespočet emocionálně vyhrocených momentů, kdy se všichni zúčastnění předhánějí v tom, kdo si uzme pozici nejlepšího herce pro sebe. Abych jen nechválil, tak po stránce příběhové jsem popravdě čekal malinko propracovanější výsledek. Neberte mě špatně, to špinavé prostředí Seattlu celkovému pesimistickému vyznění přidává body navíc, ale ty samotné zvraty mě tolik nestrhly, jak bych si asi ideálně představoval. V závěru to neskutečně gradovalo, tam jsem čekal koncovku, která by mě zvedla ze židle. Bohužel, nestalo se. Dozajisté kvalitní drama, kterému ale k pomyslnému vrcholu chybí pár věcí. Za mě 7/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh podaný takým chladným a odťažitým spôsobom, jak keby sa tvorcovia za každú cenu snažili vyhnúť prvoplánovým klišé scénam. Vďaka tomu ma to dlho nedokázalo naplno pohltiť. Prial som si, aby ten vzťah sestier, hoci aj takto na diaľku mal väčší priestor. A postupne sa ukazuje, že mnoho scén tam má skrytý podtón, ktorý práve tento vzťah prehlbuje, takže pravdepodobne na mňa bude film pôsobiť dojímavejšie na druhý pokus. Ale nakoniec som štvrtú hviezdu dal vďaka silnému záveru, ktorý vo mne emócie vydoloval dostatočne. Namiesto snahy dolovať emócie, sa tvorcovia väčšinu filmu snažia budovať situáciu okolo hlavnej hrdinky spôsobom, ktorý by diváka morálne poučil ohľadom toho, či je správne odsudzovať alebo dokonca až nenávidieť a ubližovať ľuďom, ktorí spáchali taký hrozný čin. Tento aspekt a ani podvratná pointa na mňa nefungovali, pretože nič z toho som necítil. Myslím si, že aj ľudia, ktorí spáchali také drsné veci, si zaslúžia druhú šancu. Takže pointa, nepointa, na mojom postoji sa nič nezmenilo. Ale predsalen tá pointa mala význam v tej dojímavej rovine a v tomto ohľade toho ostalo ešte dosť o čom by sa dalo rozprávať a celkom by ma zaujímalo, ako to pokračovalo ďalej. Až taký dokonalý happyend to rozhodne nieje. Čo sa týka hereckých výkonov, tak Sandra Bullocková je späť. Od prvej sekundy tu exceluje a aj keď často len v náznakoch, tak dokonale stvárnila ženu, ktorá si toho veľa vytrpela a 20 ročná basa ju riadne zdrsnela. Dúfam, že dostane druhého Oscara. Na rozdiel od toho prvého by som jej ho tentoraz prial aj bez ohľadu na to, že ju zbožňujem. Ostatní herci sú už len do počtu vrátane otravnej Violy Davisovej, ktorá tu musí mať výstup typu: moje čierne deti. Počuli ste nejakého belocha zvýrazňovať moje biele deti? WTF? Je to otravné. Takže celkovo film obsahuje mnoho aspektov, ktoré sa mi páčili ale aj dosť toho, čo mi nesedelo, ale vďaka Sandre a emocionálnemu záveru to nakoniec preklopím na 4 hviezdy. 7/10. ()

Reklama

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Možná by se dalo rýpat v řetězení náhod, případně lehké předvídatelnosti u některých okrajových dějových linek, ale já nechci, neboť jde z mého pohledu o zanedbatelné maličkosti, které v žádném případě nemají sílu vychýlit stabilně položené základy narativní struktury příběhu. V nemilosti je intenzivním filmovým zážitkem o hledání ztracené rodiny, ztraceného kusu sebe sama. Ne každý je bez viny a předsudky většinou nikam nevedou. To je hlavní poselství a leitmotiv tohoto tíživého dramatu. Pokud dáte filmu šanci, tak vás vezme za srdce a protáhne trnitou cestou jednoho zvláštního životního příběhu. A když se s blížícím koncem rozezní klavírní verze skladby „Everything In Its Right Place“ od RADIOHEAD, zalesknou se oči i toho největšího cynika. Více. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Skoro se mi chce věřit, že režisérka to chtěla zakončit jinak, ale příkaz zhora zněl jasně. Nicméně pokud pominu kapánek zpackaný závěr, jedná se o skvěle vystavěné drama, ve kterém se hlavní hrdinka pere se vším, co status bývalého trestance obnáší. Sandra Bullock tady hraje v životní formě a jestli jsem si po výkonu Jodie Comer v Posledním soboji říkal, že je favoritkou na kdejakou sošku, tak teď už si tím tak jistý nejsem. 85% ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Po Narušiteli systému, který pořád považuji za jedno z filmových zjevení desetiletí a obří políček do tváře systémové pseudohumanity a pseudomorálky (https://www.csfd.cz/film/692567-narusitel-systemu/recenze/?comment=11263933), jsem byla přirozeně hodně zvědavá na druhý počin téže režisérky. *** Vůbec bych nepoznala, že se jedné o dílo od stejné autorky. Tohle je mnohem více mainstreamové, a přestože téma samo by mohlo stát za ztvárnění, filmu chybí patřičná hloubka a navíc - přestože trvá téměř dvě hodiny - je ke konci i nepřiměřeně urychlený a postrádám minimálně další půlhodinu, v níž by nějak přirozeně dozrálo, jak se mladší sestra dozví všechno podstatné a jak to zpracuje, než dojde k finálnímu setkání a objetí.... aby mohlo být přinejmenším jasné, co to objetí pro koho znamená. Takhle mám velký pocit asymetrie - film si celkem dlouho připravuje půdu pro finále, které za to nakonec nestojí. A především působí, že ho podle plochých tabulkových instrukcí mohl natočit kdokoli: se Sandrou Bullock, hudbou Hanse Zimmera, s kameramanem a střihačem z velkofilmových štábů namísto parťáků, s nimiž tak úspěšně a svérázně začala... Najednou z toho kouzla čerstvé narušitelky systému  schopné zázraků nezbylo skoro nic. Lze doufat, že to nebavilo ani ji, a poté, co si takovou práci pro manažery z Netflixu zkusila, si zase půjde po svém a po svých. Uvidíme... *~ ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v kanadskej provincii Britská Kolumbia, predovšetkým v najväčšom meste Vancouver. (MikaelSVK)
  • Ke konci filmu hraje Katherine (Aisling Franciosi) na pianu skladbu „Everything in Its Right Place“ od kapely Radiohead z alba „Kid A“. (kowalski)

Související novinky

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Reklama

Reklama