Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odseděla si svoje, ale lidi jí minulost neodpustí. Teď chce napravit svoje chyby, a tak se pustí do pátrání po sestře, kterou opustila. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (284)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkal, jestlipak ten poctivý příběh s tak propracovanými hlavními i vedlejšími postavami má základ v nějaké knize. A on ho má v seriálu. Jeden z nejlepších (asi nejen letošních) filmů Netflixu díky tomu stojí na zajímavém ději stejně jako na naprosto úžasném výkonu Sandry Bullock a já se budu muset někdy podívat na Narušitele systému, protože Nora Fingscheidt je očividně skvělá režisérka. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mrazivé hutné drama s chladnou Sandrou, která se po dvaceti letech ve vězení snaží znova začlenit do společnosti napříč nevraživosti lidí, se časem mění v jakousi podivnou spatlaninu vězeňského žánru/příběhu zničené ženy/kidnap thrilleru, která u mě teda až tak nefunguje. Od každého si film bere něco, ale ve výsledku mě v ničem až tak přílišně neuspokojilo a to i přesto, že se jedná o "dobrý" film. Paradoxně mu nejvíce podráží nohy právě vysoké očekávání, které neuspokojilo to, v co jsem doufal. Potěší fajn Sandra, ale zamrzí odbyté sekundující role, stejně tak potěší šokující rozuzlení flashbacků, ale zamrzí nedotažené vyprávění současnosti. Tempo nikterak strhující, napětí či atmosféra mě taky nedostala a do akčního thrilleru se film moc neopře, a tak si říkám, co bylo vlastně cílem. Nechápejte mě špatně, jde o dostačujícně dobrý film, ale nadšení okolního publika a vychvalování do nebes rozhodně nesdílím a spíše nad filmem jen mávnu rukou a půjdu dál... ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Po návrate z väzenia sa snaží mladá žena opäť začleniť do spoločnosti. Svet ale k trestaným ľuďom nebýva práve spravodlivý. Herecké obsadenie: Sandra Bullock (nar. 1964, USA) je vynikajúca a strháva na seba všetku pozornosť. Pred pár rokmi by som si ju v podobnej rovine nedokázal ani predstaviť ale vidím, že nemám hercov súdiť podľa niekoľkých plytkých filmov. Prevedenie:  Film je sociálnou sondou do života trestanej ženy a tomu nasvedčuje aj tempo, ktoré nenudí ale nie je ani nijak dynamické. Pocity: Film uberá o jednu pomyselnú hviezdičku dokonalosti jeho predvídateľnosť, ktorá je až žalostná.  Pridaná hodnota: Silný príbeh vypovedajúci finálnu emóciu je trocha utláčaný predvídavým dejom. 89% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neskutočne priehľadné. Kto pri sledovaní tohto snímku hneď od úvodu nedokáže odhadnúť, kam toto celé smeruje, prečo sa veci udiali ako sa udiali, tak to musí mať s filmom buď minimálne skúsenosti, alebo vnímanie na úrovni do 15 rokov. Na jeden krát to ušlo, no že by sa jednalo o prevratnú drámu o utrpení či krivde, tak to ani omylom. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Netflix aktuálně přináší nové drama i s českým dabingem se Sandrou Bullock, které se povedlo. Sice tu nenajdete nic moc pozitivního, ale příběh je dobře napsán a dokážete se vcítit do kůže každého účastníka a pochopit jeho chování. Přece jen zabití způsobuje výčitky a na druhou stranu zášť a chuť se pomstít. Samozřejmě i tady je dobře skrytý nečekaný zvrat, který dokáže pocity obrátit naruby. Se závěrem mám trošičku problém, ale asi takto by si ho většina přála … víc neprozradím. Ani není důvod, protože stojí za to ho vidět. Myslím, že zpracování je slušné a na žádný zádrhel jsem nenarazil, co by mi kazil zážitek. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Ke konci filmu hraje Katherine (Aisling Franciosi) na pianu skladbu „Everything in Its Right Place“ od kapely Radiohead z alba „Kid A“. (kowalski)
  • Natáčalo sa v kanadskej provincii Britská Kolumbia, predovšetkým v najväčšom meste Vancouver. (MikaelSVK)

Související novinky

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Reklama

Reklama