Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odseděla si svoje, ale lidi jí minulost neodpustí. Teď chce napravit svoje chyby, a tak se pustí do pátrání po sestře, kterou opustila. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (285)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

I můj nejméně oblíbený žánr jednou za 5 let dokáže překvapit a tohle je rozhodně jedna z těch výjímek. Společně s Cherry nejlepší, nejhutnější a nejintenzivnější Drama za letošní rok.Je to tak trochu Drama řízlé s Krimi, což je fajn, není to žádná sociální nudná sračka pro intouše a důchodce, ale pořádně nepříjemný a drsný film z drsného prostředí a z drsné reality, ve kterém si Sandra Bullock sahá na oscara a předvádí jeden z nejlepších ženských hereckých výkonů posledních pár let. ( Věřil jsem jí úplně vše).Příběh o ženě, která je po 20 letech puštěná z vězení na svobodu za jeden z nejhorších trestních činů- Zastřelení policisty! Tvrdý návrat do reality, která se k takovým lidem rozhodně nechová hezky a rána mezi oči je takřka všude ( Bydlení, práce, kdekoliv). Skvělá atmosféra, vynikající soundtrack, úžasní herci ( Krom Sandry potěší i John Bernthal, Vincent D'Onofrio a Viola Davis), vypjaté a dusné scény, při kterých okamžitě naskočí husí kůže, emoce vygradované tak, že na konci prostě slzy tečou ať divák chce, či ne a hlavně potěší nálož docela slušných zvratů, kde ten finální jeden z nejlepších za poslední dobu.Jeden z těch filmů, kde si po skončení říkám, tohle byl sakra dobréj film a rád jej uvidím znova.Netflix trefil jeden z žánrových vrcholů roku.Příběh 5/5, Akce 2/5, Humor 2/5, Násilí 1/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 5/5, Napětí 4/5, Emoce 5/5, Herci 5/5. 9/10. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film, na který jsem se dost těšil, to uznávám. Vím totiž, jak je Sandra Bullock nadaná herečka, v minulosti nám to už mnohokrát dokázala. A V nemilosti se může pyšnit kvalitním námětem, to bezesporu. Herecky se zde rozjíždí opravdu velkolepá podívaná. Ať už se jedná o hlavní představitelku, či o osazenstvo ve vedlejších rolích (duo D'Onofrio a Davis válí na plné čáře!), film nabídne nespočet emocionálně vyhrocených momentů, kdy se všichni zúčastnění předhánějí v tom, kdo si uzme pozici nejlepšího herce pro sebe. Abych jen nechválil, tak po stránce příběhové jsem popravdě čekal malinko propracovanější výsledek. Neberte mě špatně, to špinavé prostředí Seattlu celkovému pesimistickému vyznění přidává body navíc, ale ty samotné zvraty mě tolik nestrhly, jak bych si asi ideálně představoval. V závěru to neskutečně gradovalo, tam jsem čekal koncovku, která by mě zvedla ze židle. Bohužel, nestalo se. Dozajisté kvalitní drama, kterému ale k pomyslnému vrcholu chybí pár věcí. Za mě 7/10 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Skoro se mi chce věřit, že režisérka to chtěla zakončit jinak, ale příkaz zhora zněl jasně. Nicméně pokud pominu kapánek zpackaný závěr, jedná se o skvěle vystavěné drama, ve kterém se hlavní hrdinka pere se vším, co status bývalého trestance obnáší. Sandra Bullock tady hraje v životní formě a jestli jsem si po výkonu Jodie Comer v Posledním soboji říkal, že je favoritkou na kdejakou sošku, tak teď už si tím tak jistý nejsem. 85% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příběh ženy, která se vrací na svobodu po 20 letech odsezených za vraždu šerifa. Okolí se k ní chová nesmírně chladně a zdá se, že se jí nepovede znovu začít normální život. Pátrá též po sestře, kterou opustila jako pětiletou, a která byla adoptována. A navíc jsou jí v patách příbuzní šerifa, kterého zavraždila. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mrazivé hutné drama s chladnou Sandrou, která se po dvaceti letech ve vězení snaží znova začlenit do společnosti napříč nevraživosti lidí, se časem mění v jakousi podivnou spatlaninu vězeňského žánru/příběhu zničené ženy/kidnap thrilleru, která u mě teda až tak nefunguje. Od každého si film bere něco, ale ve výsledku mě v ničem až tak přílišně neuspokojilo a to i přesto, že se jedná o "dobrý" film. Paradoxně mu nejvíce podráží nohy právě vysoké očekávání, které neuspokojilo to, v co jsem doufal. Potěší fajn Sandra, ale zamrzí odbyté sekundující role, stejně tak potěší šokující rozuzlení flashbacků, ale zamrzí nedotažené vyprávění současnosti. Tempo nikterak strhující, napětí či atmosféra mě taky nedostala a do akčního thrilleru se film moc neopře, a tak si říkám, co bylo vlastně cílem. Nechápejte mě špatně, jde o dostačujícně dobrý film, ale nadšení okolního publika a vychvalování do nebes rozhodně nesdílím a spíše nad filmem jen mávnu rukou a půjdu dál... ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Ke konci filmu hraje Katherine (Aisling Franciosi) na pianu skladbu „Everything in Its Right Place“ od kapely Radiohead z alba „Kid A“. (kowalski)
  • Natáčalo sa v kanadskej provincii Britská Kolumbia, predovšetkým v najväčšom meste Vancouver. (MikaelSVK)

Související novinky

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Reklama

Reklama