Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odseděla si svoje, ale lidi jí minulost neodpustí. Teď chce napravit svoje chyby, a tak se pustí do pátrání po sestře, kterou opustila. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

castor 

všechny recenze uživatele

„Žije si jakoby nic.“ A právě to je v očích dvou bratrů potíž. Jenže zdání klame. Sandru Bullock totiž zrovna pustili z vězení. Po dvaceti letech. Za vraždu šerifa. Tvůrci nás neustále atakují vzpomínkovými záblesky z osudného dne, který ji především odloučil od pětileté sestry. Okolnosti se dozvídáme postupně, dle mého umně a bez tlačení na pilu. Sandru venku nikdo nevítá, bydlí s pochybnými existencemi, skončí v továrně na zpracování ryb, bez peněz, bez přátel, s depresivními výhledy do budoucna. Světlem v tunelu má být vypátrání sestry, která skončila v adoptivní rodině a ke které se zřejmě nedostaly dopisy, které sestra z vězení trpělivě posílala. Ano, možná je to místy nedotažené (slova rozhodující o pomstě, kvapné společenské předsudky ze strany nového kamaráda, „snadný“ kontakt s druhou dcerou), přesto právě vedlejší postavy sehrají docela zásadní roli. Přesto to hlavní se odehrává okolo společenského ztroskotance, kdy je moc fajn sledovat, jak se Bullock herecky znovu vydává komplikovanějším směrem. Finále je možná trochu nevyrovnanější, ale zafungovalo. Za mě hutné, příběhově silné, věcné a solidně syrové. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Moje žena kvůli Bullock, já teda když už kvůli Vincent D'Onofrio. Scénář to má fajn. Herecký výkony taky. Jen ta režie je skoro po celou dobu bezzubá, nevtahující, studená a bez života. Sice těžký tři, ale takovou čočku jakou to dostalo od kritiků, si to zase myslím úplně nezaslouží. Nora Fingscheidt určitě po systemsprenger dokazuje, že s emocema makat umí. Škoda jen, že se plně dostavili až ve zbytečně vyhroceném závěru filmu, kdy to začne naopak skřípat především ze strany scénáře. No. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Do herectví se Bullocková v posledních letech zakousla jako buldok a smekám klobouček. Zahraný je tohle skvěle. Vůbec jako malé drama o velké věci to působí nevtíravě, místy až nezávisle a to je vždycky upřímnější než většinou načančaný povrchní přístup velkých studií. Jen jsem celou dobu očekával jistý konec a  přesně takový i přišel. Po všem tom stanovování postulátů by bylo mnohem víc fajn, tedy fajn není to správné slovo, spíš větší úder, kdyby to bylo bez onoho tajemství,  vyžvaněného navíc prakticky v prvním flashbacku. Upřímné, avšak nikoliv zdrcující. Jen díky větě první za čtyři. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

O sile príbehu, ktorý dokáže roztopiť zatvrdené srdcia dobromyseľného macka, ale dlho zvažujúceho, lebo profesiou právnika a tiež jeho ženy, čo neznáša klamstvo. O slabosti tých, čo túžia po spravodlivej odplate za príkoria, ktoré im spôsobili posranie života: a to všetko vďaka jednej násilnej smrti. Aspoň tak si to myslia oni - pozostalí. O sociálnej mizérii prekariátu, nech sa nachádza kdekoľvek na svete, aj vo vysnenej Amerike. Nuž a napokon o nešťastnom zakončovaní podobne dobre vystavaných príbehov, len aby ilúzia zachovania rodinného šťastia ostala zachovaná za každú cenu. To posledné zráža inak skvelý film kdesi do hranice medzi priemerom a nadpriemerom. Ale vzhľadom na neakademické (a tým pádom zväčša nudné) prostredie, silné emócie a sondu do neradostného vyrovnávania sa so životom na slobode tých, čo prepadli na dno, si film isté nadhodnotenie zaslúži. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavé drama z dílny Netflixu a v hlavní roli s mou oblíbenkyní Sandrou Bullock. Ve filmu vidíme, že když je někdo ve vězení, tak ta nálepka se s ním táhne už po celý život i po propuštění. Zde se chce hlavní hrdinka setkat se svojí vlastní sestrou, ale nemá na to právo. Dojemné drama, které má však pár přetažených a zdlouhavých scén, proto dávám 3*. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Ke konci filmu hraje Katherine (Aisling Franciosi) na pianu skladbu „Everything in Its Right Place“ od kapely Radiohead z alba „Kid A“. (kowalski)
  • Natáčalo sa v kanadskej provincii Britská Kolumbia, predovšetkým v najväčšom meste Vancouver. (MikaelSVK)

Související novinky

Ctihodný občan se vrátí

Ctihodný občan se vrátí

22.05.2022

Thriller Ctihodný občan z roku 2009 se loni v prosinci stal třetím nejsledovanějším filmem na Netflixu za čerstvě vydaným blockbusterem Red Notice a dramatem se Sandrou Bullock (Nebezpečná rychlost)… (více)

Reklama

Reklama