Reklama

Reklama

Pán prstenů: Válka Rohirů

  • USA The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim (více)
Trailer 2

Náhly útok Wulfa, šikovného a neľútostného pána Dunlendingu, ktorý hľadá pomstu za smrť svojho otca, prinúti Helma Hammerhanda, kráľa Rohanu, a jeho ľud, aby sa odvážne postavili naposledy v starobylej pevnosti Hornburg. (Continental Film)

Diskuze

LeitoSE

LeitoSE (hodnocení, recenze)

Puxina

Tak Tolkienove veci už boli v rôznych podobách spracované ako animované filmy, hrané filmy, hrané seriály, ehm ruská inscenácia... je nahratá na youtube, kto by mal chuť sa týrať. Samotný Tolkien chcel, aby bola jeho tvorba animovaná pod podmienkou, že to nebude nikdy robiť Disney. Na konci dňa, keď finálny produkt vyjde a bude dobrý, tak bude stačiť aj to percento ľudí, ktorým nevadí, že sa jedná o anime štýl, aby film na seba zarobil. V západných krajinách sa anime prebojovalo na mainstream trh skôr ako u nás, takže aj ľudia po 50ke na nich vyrastali. Ak to bude zlé, ja to budem brať len ako ďalšiu fanfikciu a už sa asi nikdy o žiadne anime Tolkiena nepokúsia (a pár Japoncov spácha seppuku, že priniesli hanbu na svoj národ).

na příspěvěk reagoval Kisseather

Puxina

Puxina (hodnocení, recenze)

LeitoSE

Jenže u Demon Slayera lidi tak nějak očekávají, že to bude anime. A na Pána prstenů anime se budou jiní dívat skrz prsty nebo na to házet špínu. To že lidi chodí na anime i u nás je fajn, ale otázkou jest, zda to těm kinům přináší nějaké finance. O tom mám docela pochybnosti (což je škoda). 

na příspěvěk reagoval LeitoSE

LeitoSE

LeitoSE (hodnocení, recenze)

Ak to nemá vysoký budget, čo tipujem že nemá, tak si to nebude mať problém zarobiť v kinách. Mugen Train dokázal dôjsť na pol miliardy dolárov, 90 % z toho prišlo zo zahraničného trhu, takže ľudia sú ochotní ísť na anime do kín. Ja sám som prekvapený, že v Brne vo veľkých chainoch už bežne premietajú anime filmy. 

na příspěvěk reagoval Puxina

LeitoSE

LeitoSE (hodnocení, recenze)

Ydrosten , ESNYR

Tá technika je asi práve to, čo môže najviac vadiť ľudom, ktorí pozerajú anime, lebo samotná kresba postáv je pekná a detailná. 2D kreslené assety zasadené v plne 3D modelovanom prostredí, aby to nevyznelo neprirodzene vie robiť dobre asi len ufotable. Myslím, že režisér mal od štúdia deadline dokedy musí byť film hotový, ináč im vypršia práva na značku, takže zvolil najrýchlejšiu schodnú cestu. Kresba 2D pozadí na 2 a pol hodinový film väčšinou trvá roky, naproti tomu v hernom engine to stačí vymodelovať raz a už len otáčaš kameru podľa záberu scény.

ESNYR

ESNYR (hodnocení, recenze)

Zase neblbněte a nehažte na to jedovatý sliny. Já beru že to prostě nakreslili a určitě o tom vedli debaty několik měsíců. 

Mě prostě zaráží že takovou látku měli potřebu nakreslit takovou lacinou technikou. Je to zvláštní rozhodnutí a třeba já to určitě v kině neuvidím - nemá to nic co by mě lákalo - na druhou stranu, jestli tohle uspěje a něco si to vydělá, může to být cesta jak to rozšiřovat i o dodatky a poznámky a klidně i fan povídky. 

Jen bych asi nevolil to kino, protože tohle opravdu nemá čím nalákat. 

na příspěvěk reagoval LeitoSE

Kisseather

Kisseather (hodnocení, recenze)

Ydrosten

Asi tak... a ještě se k tomu vyjadřuje někdo kdo naposledy četl ferdu mravence a ještě hodnotí animaci ... To je jak kdybych já přišel do Loveru a začal tam lidem vykládat co to je za hrozný čmáranice. :))

Znalec prostě pozná že je něco hodně špatně od pohledu... A máme pravdu, tohle vypadá na pořádný průser.

Fakt k tomu nemám nic pozivního co bych k tomu dodal... Jen žasnu že to někdo schválil. V japonsku musí asi hodně lidí skřípat zuby. Vzhledem k tomu jak precizní jsou o anime ani nemluvě a pak vypustí takovou rychlokvašku zakladní anime animace a ještě k tomu do toho nacpou na kilometr řvoucí agendu. 

Jediný co tam nemůžou dát je diverzita ... Protože to v japonsku zatím neuznávaj. Díky bohu že jsou takový rasisti... ale, bohužel. Ale na silné ženské nezávislé charaktery jako tahouny celého příběhu femine absolut power.  Se místo najde už asi všade. 

Uživatel Kisseather smazal svůj příspěvek.

Kisseather

Kisseather (hodnocení, recenze)

Ydrosten

Sklamanej co? Že pak po tom hentai normální lidskej sex vypadá tak divně normálně. Nulová vášeň jen samá nehraná přetvářka... :))

Ydrosten

Ydrosten (hodnocení, recenze)

Kisseather

Když jsem byl ještě malej jouda vyplašenej z toho že mě holka chytla za ruku, tak to jsem valil oči když mi kamarádi řekli ať se v rámci přípravy na "sex" mrknu po nějakém tom materiálu abych do toho nešel naslepo :) (a já blbec klikal na hentai)

V životě bych nevěřil že by mohlo být možný mít ze vztahu strach nebo být vyděšený z toho co je proboha ta holka zač. Pak mi bylo vysvětleno "pravidlo 34"

Uchyl sem, uchyl tam, myslel jsem že mě nic už nedokáže překvapit a bum .... 74 pohlaví, to, ono, nebinární ....

----------------------------------------------------------------------

Anime, manga, carton, ty styly jsou v desítkách a určitě jsou některý hnusný jak noc a jiný bych klidně sledoval i ve formě reklam. 

Chtěl bych tohodle člověka co tvrdí že anime je jen pro děti, vidět nekde v japonsku, kde mají nakreslený touhle technikou i jídelní meny a v animácích i půl roku překreslujou to že někdo vaří. Na YT jsou videa kde se třeba připravuje snídaně a jen na téhle části animáku, co má 2 minuty, pracuje 2 roky 7 lidí aby to bylo dokonalé a jsou schopní počítat i bublinky ve vroucí vodě.

 

O to víc zamrzí když pak vidíš tohle (pána prstenů) v animaci která je prostě od pohledu laciný narychlo spíchnutý výsledek nápadu "hele tohle by s hercema stálo 80 milionů nejmíň co kdyby to bylo kreslený ?"

na příspěvěk reagoval Kisseather, Kisseather, Kisseather

Uživatel TheDarKnig smazal svůj příspěvek.

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Kisseather

Mě anime nikdy nezajímalo, vždy jsem preferoval mangu. Ale mám v tomto přehled, takže vím jak to je. Ovšem kolega chtěl být jen vtipný a místo toho je k smíchu 

Ydrosten

Ydrosten (hodnocení, recenze)

Frankk

Musíš mít hodně smutný život.

-----------------------------------------------------

Neumím si představit tak 50 pohádek v hrané verzi, jak to teď prasí Disney. Úplně se děsím až šáhnou na Stitche, kterýho mám v žebříčku na 3 místě.

Frankk

Frankk (hodnocení, recenze)

Nemužu si pomoct na anime musí koukat buď uchyl a nebo dítě.Jako když se někdo koukne na anime porno tak je to fakt divný ,ale anime P.p. to je už trochu přes čáru :DD 

na příspěvěk reagoval Ydrosten, Kisseather, Ratemus

LeitoSE

LeitoSE (hodnocení, recenze)

Puxina , Kisseather

Ono to nemá vlastne pôvodný príbeh. Film čerpá z opisu dvoch rokov v Dodatku B Návratu kráľa, konkrétne pre rok 2758 a 2759, kde je v pár vetách len povedané ako sa konflikt skončí plus v Nedokončených príbehoch je popísaná jedna bitka na poslednej stránke druhého dodatku v kapitole Bitky pri Isenských brodoch. Priebeh deja a charakter postáv budú napísané po prvýkrát, takže som zvedavý, ako dokážu súčasní scénaristi napodobiť Tolkienov štýl, keďže je jedno či do toho niekto hodí miliardu dolárov ako pre Rings of Power, lebo to nedá talent neschopným ľuďom. Pán prsteňov je druhá knižka, akú som v živote čítal, takže o to prísnejšie možno budem hodnotiť, keď sa mi to budú snažiť kontaminovať súčasnou politikou.

Kisseather

Kisseather (hodnocení, recenze)

Puxina , Puxina

Tak já taky né, většinu jsem si naposlouchal od Loremastera. No asi takhle... Z tohodle anime by mohla těžit celí rok Praha zadarmo elekřinu z toho Dinama co by Tolkien v hrobě předváděl... Kdyby to viděl. V tomhle byl dost velkej puritán. :))

 

Věřím že ... Mě to taky přijde vtipný už od pohledu. :)) 

na příspěvěk reagoval LeitoSE

Puxina

Puxina (hodnocení, recenze)

Kisseather

Tak já od Tolkiena nic nečetl, takže netuším jaký je originální příběh, ale určitě si to nějak upraví a někdo v tom zase třeba uvidí to, co chce vidět. To už tak bývá ;) 

Díky, je to démonka Baalah z jednoho nedokončeného, ale vtipného komiksu. 

na příspěvěk reagoval Kisseather, LeitoSE

Ydrosten

Ydrosten (hodnocení, recenze)

Puxina

U seriálu to můžu chápat že nemá smysl do toho sypat miliony a vyplatí se jim pár lidí co to nakreslí ale tohle je film do kina, tam bych očekával že si s tím když už teda to chtějí kreslený, vyhrají do detailu.  I ten 20 let starej Shrek vypadá líp než tohle. A navíc tohle je PÁN PRSTENŮ, ne pohádka pro děti.

na příspěvěk reagoval Kisseather, Puxina, LeitoSE

Kisseather

Kisseather (hodnocení, recenze)

Puxina

nemám problém s anime.... žiju anime, minulu i silné akční hrdinky.... silné, né na sílu vložené aby se splnili qvoty. . Ale mám problém když někdo odflákne svou práci... a pak se divý že se to lidem moc nepozdává. Navíc v tom je jasně vložená agenda ... to mi nikdo nevymluví. 100pro že ta Soňa všechny chlapy přepere, celí Rohir zachrání a na konci se ožení  za prince, bratra toho záporáka.

Aby spojila v míru znesvářené rody.  Protože to světu P.J.  chybělo.  Zdravím Galadriel.  :D

Super avatar mimochodem... 8)

na příspěvěk reagoval Puxina

Uživatel Kisseather smazal svůj příspěvek.

Kisseather

Kisseather (hodnocení, recenze)

LeitoSE

taky jsem četl že to bude kreslený, ale nic o anime.... Docela divný že na to vzniknul jen jeden článek. Jako by se to snažil někdo zamaskovat. 

Puxina

Puxina (hodnocení, recenze)

Holt je v anime zatím u hodně lidí velký blok a nechcou přes něj jít, ačkoliv anime umí vyprávět skvělé příběhy. To že ušetří a pustí něco do kin či následně na VOD mi nevadí. Hlavní je stejně jaký bude příběh/scénář. 

Když vidím jak propadají hrané filmy, tak se jim ani moc nedivím, že to zkusili touhle formou. 

na příspěvěk reagoval Kisseather, Kisseather, Ydrosten, Echelon1

ESNYR

ESNYR (hodnocení, recenze)

Kisseather

Tady přece nejde o slovíčkaření co je anime, co manga a co cartoon. Prostě je to kreslený film co jde do kina s očekáváním "miliardy" což tu většina lidí asi těžko uzná že je u takového formátu možná. Uznal bych nějakou snahu o uměleckou jedinečnost (třeba právě Zelda, popřípadě Animatrix nebo Spiderman) ale tohle je prostě nakreslený jak kačeří příběhy, nebo Tom a Jerry. Tu lacinost si mohli odpustit.

Související novinky

Ian McKellen se chce vrátit do role Gandalfa

Ian McKellen se chce vrátit do role Gandalfa

včera

Po oznámení toho, že se skrze film opět vrátíme do Středozemě, se na internetu hojně spekulovalo o tom, jakou kapitolu Tolkienových dějin bude snímek adaptovat. Dnes už nemáme tak kusé informace, neb… (více)

Tvůrci Stranger Things chystají nový sci-fi seriál

Tvůrci Stranger Things chystají nový sci-fi seriál

21.04.2023

Bratři Dufferové Matt a Ross před sebou mají nelehký úkol uzavřít ke spokojenosti milionů fanoušků jeden z nejpopulárnějších seriálů současnosti. Řeč je samozřejmě o páté a závěrečné řadě seriálu… (více)

Reklama

Reklama