Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár vyrazí na odlehlou chatu s jediným cílem: zabít toho druhého, a skoncovat tak s manželstvím. Brzy jim ale začne hrozit ještě větší nebezpečí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (334)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Láska má mnoho podob, tady na sebe například nasadila tu, ve které se lidi navzájem odstřelují brokovnicemi, zabodávají si nože do chodidel, prokopávají kolena, sekají si obličeje sekačkama na trávník nebo po sobě vrhají kýble s rybářskými návnadami. A to jsem podle mě ještě spoustu fajnových věcí vynechal. Je to šílené, zábavné, a překvapivě procítěné, takový ten severský mix, který asi nikdo jiný nedokáže líp než oni. A v tomhle filmu to do sebe zaklaplo obzvlášť krásně. 8/10 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nedávní Rytíři spravedlnosti Anderse Thomase Jensena jsou úplně jiný level, tohle je jen nadprůměr. Poslední třetina je boží, ale takový drajv ten film bohužel nemá celý, hlavně třetinu úvodní jsem se moc nebavil. Na to že jde o ztřeštěnou gore komedii se ten film se vztahem hlavních postav patlá zbytečně dlouho.  7/10 ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Norská divočina, která perfektně skáče mezi komedií, thrillerem, akčním filmem a vztahovým dramatem. Film, který nepřipraveného diváka může až šokovat a nikdy není jasné jakým směrem se bude dále ubírat. Pokud se divák filmu přizpůsobí a uvědomí si, že to tvůrci po většinu času nemyslí úplně vážně, bude se bavit jak při dialozích, tak i při přestřelených krvavých scénách, které jakoby vypadly z Braindead. Jedinou ale zásadní výtku mám k nevyváženému tempu a možná zbytečné dvouhodinové délce. Pořád to je ale originální dílo, kterým Netflix příjemně překvapil a má celou řadu výborně vypointovaných a vymyšlených scén. Cesta dědy na chatu je nejvtipnější scéna, kterou jsem viděl za posledních minimálně 10 let. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Geniální severská jednohubka, která by neměla uniknout skalním fanouškům černých komedií ve stylu Sedmi psychopatů lehce líznutých Mr. A Mrs. Smith a Sezónou zabíjení. Tohle je prostě Wirkolův masakrózní rukopis, kterým se prezentoval již v Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý. Pekelně zábavná podívaná od začátku do konce s vynikajícím scénářem a perfektním hereckým duem Noomi RapaceAksel Hennie. Pokud máte chuť vypnout a prostě se nechat bavit těžkým bizárem, pak je Cesta za smířením tou správnou volbou. Jelikož pro mě byly některé scény mírně řečeno za hranou únosnosti, a to i přes fakt, že ji v poslední době dosti posunula Hra na oliheň, tak známku mírně snižuji, nicméně závěrečná scéna se sarkastickým podtónem na nově vzniklá pravidla pro udílení Oscarů od roku 2025 je vy-ni-ka-jí-cí! 👍 (15.10.2021) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tommy Wirkola už kdysi překvapil s jeho 7 životů a Jeníček a Mařenka, ale tohle mi kupodivu zas tak nesedlo. Předem nutno říct, že jde o trochu jiný film, než co by si člověk představil pod klasickým Norskem. První půlka je za mě trochu těžkopádná, nicméně pak už se film rozjede a dokáže relativně bez újmy zabavit. Nápad o třech vězeňských utečencích v domě není nic bůhvíjak originálního, herecky jde o průměr a jinak film ničím obecně nestrhne. Taková obyčejná kříženina parodické komedie a home invasionu se slušným gore, která jede ale v obou směrech jen napůl a moc mi to k sobě ve výsledku nešlo. Celou dobu jsem měl zkrátka takový pocit, že je mi jedno, co se ve filmu bude dál dít. Zlatý průměr - nic, co by se nedalo překousnout, na druhou stranu nic, nad čím bych jásal jako zdejší kolegové. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v nórskom mestečku Harestua, neďaleko Osla. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Lars (Aksel Hennie) pláva za člnom, po vylezení na palubu zostane úplne suchý. (_marduk_)

Reklama

Reklama