Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár vyrazí na odlehlou chatu s jediným cílem: zabít toho druhého, a skoncovat tak s manželstvím. Brzy jim ale začne hrozit ještě větší nebezpečí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (334)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Geniální severská jednohubka, která by neměla uniknout skalním fanouškům černých komedií ve stylu Sedmi psychopatů lehce líznutých Mr. A Mrs. Smith a Sezónou zabíjení. Tohle je prostě Wirkolův masakrózní rukopis, kterým se prezentoval již v Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý. Pekelně zábavná podívaná od začátku do konce s vynikajícím scénářem a perfektním hereckým duem Noomi RapaceAksel Hennie. Pokud máte chuť vypnout a prostě se nechat bavit těžkým bizárem, pak je Cesta za smířením tou správnou volbou. Jelikož pro mě byly některé scény mírně řečeno za hranou únosnosti, a to i přes fakt, že ji v poslední době dosti posunula Hra na oliheň, tak známku mírně snižuji, nicméně závěrečná scéna se sarkastickým podtónem na nově vzniklá pravidla pro udílení Oscarů od roku 2025 je vy-ni-ka-jí-cí! 👍 (15.10.2021) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tommy Wirkola je šikula to už dávno víme a byť si tentokrát vybral komornější film než jeho předešlé kousky, tak funguje obstojně byť menší výtky mám. Je to tak trochu variace na Ruský Tak už konečně Chcípni Táto, ale spíš vyzněním, stylem a brutalitou než konceptem. Manželský pár vyrazí na chatu s úmyslem zabít toho druhého a to jim zkomplikuje nečekaná návštěva třech magorů. Rozjezd je pomalejší a humor funguje tak na půl ( je to takový adult humor, kde se probírají vážná témata s odlehčeným a černohumorným tónem), takže záleží na vkusu, já bych uvítal něco trochu jiného a rozhodně bych film zkrátil o cca 30 minut, ale když došlo na krájení chleba, tak je Wirkola sympaticky brutální, nešetří skvělými nápady a využívá skvěle všechny nástroje z okolí ( byť ústřelení palice brokovnici v přímém záběru radši utnul a rozmašírovaní hlavy sekačkou je opět jen tease .. ty Hajzle! ), ale budiž překousnu. Celkově tedy obstojné a zábavné, ale lehce jsem doufal, že budu o něco spokojenější. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 7/10. ()

Reklama

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Přesně takové filmy ze severu mám rád. Drsný děj v krásné přírodě doplněn skvělými hereckými výkony. Noomi Rapace opět dokázala, že patří mezi nejlepší herečky součastnosti a tato role jí byla šitá přímo na míru. I Aksel Hennie byl výborný. Vlastně musím pochválit všechny herce. Casting se Wirkolovi povedl. Každopádně tohle je jeho zatím nejlepší film. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

O čtvrt hodinky delší, než by mělo být, což má na svědomí především zbytečně natahovaný rozjezd. Ale ve chvíli, kdy vzal Hennie do ruky kladivo, už to byl přesně ten Wirkola, jakého chce člověk vidět. Jestliže se říká, že celý svět je otvírák, tak tady platí, že celý svět je zbraň a je jedno, jestli se jedná otradiční brokovnici či kladivo, či o poněkud méně obvyklé hrábě, sekačku či háčky na ryby. Tím vším se dá zranit, zabít a zmrzačit a Wirkola tohle všechno nabízí v míře vrchovaté. A samo sebou jsem se u toho řezal smíchy jak už dlouho ne. Herecky pecka a Noomi a Aksel Hennie by měli aspirovat na pár roku. 85% ()

slord 

všechny recenze uživatele

Brutálna a zábavná pecka, o ktorej som do včera nemal šajn, ale užil som si ju veľmi. Mix žánrov je namiešaný výborne a krvou sa nešetrí. Wirkola servíruje skoro až tarantinovskú zábavu so všetkým čo k tomu patrí a musím povedať, že si ma získal a zožral som mu to aj s navijakom. Takéto filmové prekvapenia mám veľmi rád. 9/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • V scéne, keď Lars (Aksel Hennie) pláva za člnom, po vylezení na palubu zostane úplne suchý. (_marduk_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v nórskom mestečku Harestua, neďaleko Osla. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno