Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár vyrazí na odlehlou chatu s jediným cílem: zabít toho druhého, a skoncovat tak s manželstvím. Brzy jim ale začne hrozit ještě větší nebezpečí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (334)

topi 

všechny recenze uživatele

Kurvadrát! Tak tohle je náser! Seveřani se neserou s ničím, na nějakou korektnost a politiku zvysoka jebou! Dávají těžce na prdel současnému americkému sračkoidnímu mainstreamu a to s opravdovou chutí! Moc se divím, že si to vzal pod svá křídla právě Netflix, pod nímž vznikají příšerný bláboly. Tohle je ovšem zcela jiná liga! Já jsem se tak chlámal a bavil, přitom mě krev tuhla v žilách! Mazec, mazec, mazec!!! Nechci spoilerovat, snad jen malé přirovnání k podobně stylově nekorektnímu dílu jako byl Nobody, avšak zcela s jinou zápletkou a jiným dějem. Kdo viděl, určitě mě dá za pravdu. Takové filmy když budou vznikat, budu nadšen! Ještě bych zmínil nádhernou podzimní norskou přírodu a celkově vizuál a kameru, která čaruje úchvatné záběry (jeden mě úplně evokoval Kubrickovo Osvícení). A v kombinaci s příběhem a s krásnou Noomi Rapace je to pastva pro oči. Doprdele, fakt mě od Nobodyho nic takhle nedostalo! Smekám před tvůrci a budu doufat v další podobnou pecku!! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Wirkola mě zatím ani jednou nezklamal a ani Cesta za smířením není výjimka.Čekal jsem sice něco víc černohumorného a lehce mě překvapilo,že zhruba od poloviny se tu jede docela na vážnou notu,ale i tak je to celé tak akorát šílené aby to nebylo moc a bylo to zábavné.Ústřední dvojice je výborná,hlavně pak polonesmrtelná Noomi Rapace...70% ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Norové přidali do skandinávské filmografie další drsný kousek, který je však naštěstí okořeněn absurdním humorem, což u mě podobné snímky plné násilí dokáže změnit na poživatelné ;-). Partnerské neshody se manželé tentokrát snaží řešit razantně, což je zdrojem zajímavých situací. Bohužel však čím dál více byly tyto akce nepřesvědčivé a přehnané. Protože žádná z postav nebyla nijak sympatická, tak se nedalo nikomu fandit, a proto mi bylo vesměs jedno jak to skončí. Nakonec to skončilo předvídatelně, tak to taky nepřidává filmu moc plusových bodů. Ale nejsem zklamaný a parkrát jsem se dobře zasmál. Není to film, ke kterému se budu chtít vrátit a ani doporučit, takže čistý průměr s malým pluskem na konci. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ten trotl architekt chtěl chatu natočit opačně. Povídám, že je lepší vidět slunko vycházet…“ - „než zapadat?“ - „Jo, protože ti to dává naději. To je problém celý tvý generace. Komplet. Nic vám není dost dobrý. Kurva, vám by prospěla válka! Všem do jednoho!“ Podobně očistnou partnerskou kúru doporučuje 9 z 10 vztahových poradců! Režisér mi naservíroval natolik drsnou podívanou s cynickým, černým humorem (přičemž postupně je tenhle film stále brutálnější, krvavější a na dějové zvraty bohatší), až jsem si místy s nadsázkou tak úplně nevystačil. A to je jeho jediný problém. Je zábavný, vynalézavý, ale Wirkola vůbec nezná míru a dost často ji překračuje. Pak člověk musí přijmout, že postavy jedou v nějakém „hero mode“ a vydrží „poněkud“ více („sekačka“ už byla vyloženě extrémní). Film mě ovšem nenechal dlouho pochybovat nad hodnocením, protože naštěstí přispěchal i s vtipným koncem, který mě v těch 4* utvrdil. „Cos to doprdele udělal?!“ - „No, tak…řeklas, že HO mám zastavit.“ - „Zastavit krvácení. Zastavit krvácení, Larsi!“ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tommy Wirkola řeší manželské krize jinak než Woody Allen. Stejně zábavně a kreativně, ale hooodně jinak. Což mi připomělo, proč mám tak rád povedené filmy šikovných tvůrců, kteří svoji práci dělají s radostí a myslí to s námi diváky dobře. Cesta za smířením je norskou verzí amerických žánrovek, kde se všechno nečekaně zkomplikuje a teče červená. Silně černohumorná i vážná, groteskně brutální i se srdcem. Ne úplně originální námětem, ale neokoukaná postavami a jejich svetry. Přes počáteční jednoduchost nakonec i výživně sestříhaná a vyhrocená přesně tak, jak si spokojený divák žádá. Herecká parta eňo-ňůňo! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v nórskom mestečku Harestua, neďaleko Osla. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Lars (Aksel Hennie) pláva za člnom, po vylezení na palubu zostane úplne suchý. (_marduk_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno