Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár vyrazí na odlehlou chatu s jediným cílem: zabít toho druhého, a skoncovat tak s manželstvím. Brzy jim ale začne hrozit ještě větší nebezpečí. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (336)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Geniální severská jednohubka, která by neměla uniknout skalním fanouškům černých komedií ve stylu Sedmi psychopatů lehce líznutých Mr. A Mrs. Smith a Sezónou zabíjení. Tohle je prostě Wirkolův masakrózní rukopis, kterým se prezentoval již v Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý. Pekelně zábavná podívaná od začátku do konce s vynikajícím scénářem a perfektním hereckým duem Noomi RapaceAksel Hennie. Pokud máte chuť vypnout a prostě se nechat bavit těžkým bizárem, pak je Cesta za smířením tou správnou volbou. Jelikož pro mě byly některé scény mírně řečeno za hranou únosnosti, a to i přes fakt, že ji v poslední době dosti posunula Hra na oliheň, tak známku mírně snižuji, nicméně závěrečná scéna se sarkastickým podtónem na nově vzniklá pravidla pro udílení Oscarů od roku 2025 je vy-ni-ka-jí-cí! 👍 (15.10.2021) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Wirkola mě zatím ani jednou nezklamal a ani Cesta za smířením není výjimka.Čekal jsem sice něco víc černohumorného a lehce mě překvapilo,že zhruba od poloviny se tu jede docela na vážnou notu,ale i tak je to celé tak akorát šílené aby to nebylo moc a bylo to zábavné.Ústřední dvojice je výborná,hlavně pak polonesmrtelná Noomi Rapace...70% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tommy Wirkola je šikula to už dávno víme a byť si tentokrát vybral komornější film než jeho předešlé kousky, tak funguje obstojně byť menší výtky mám. Je to tak trochu variace na Ruský Tak už konečně Chcípni Táto, ale spíš vyzněním, stylem a brutalitou než konceptem. Manželský pár vyrazí na chatu s úmyslem zabít toho druhého a to jim zkomplikuje nečekaná návštěva třech magorů. Rozjezd je pomalejší a humor funguje tak na půl ( je to takový adult humor, kde se probírají vážná témata s odlehčeným a černohumorným tónem), takže záleží na vkusu, já bych uvítal něco trochu jiného a rozhodně bych film zkrátil o cca 30 minut, ale když došlo na krájení chleba, tak je Wirkola sympaticky brutální, nešetří skvělými nápady a využívá skvěle všechny nástroje z okolí ( byť ústřelení palice brokovnici v přímém záběru radši utnul a rozmašírovaní hlavy sekačkou je opět jen tease .. ty Hajzle! ), ale budiž překousnu. Celkově tedy obstojné a zábavné, ale lehce jsem doufal, že budu o něco spokojenější. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 7/10. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Tommy Wirkola se sbalil s Noomi Rapace a spol. na brutální víkend na chatě. A společnými silami a krví potřísněnými skráněmi dali dohromady masakr, který disponuje hodně černohumorným humorem a originálními nuancemi, načež není opomenut ani faktor vsuvek patrného nadhledu. Wirkola začíná poměrně zlehka. Manželé, oba z uměleckého a velmi vrtkavého oboru, se už prostě nemohou vystát a společný víkendový pobyt na jejich chatě je dost možná poslední šanci na restart jejich vztahu. Manžel ovšem pase po tučné životní pojistce své ženy, takže má v plánu ji sprovodit ze světa, přičemž manželka se pochopitelně cuká a se svým předčasným odchodem zásadně nesouhlasí. A když jsou jejich vražedné choutky v nejlepším, objeví se znenadání nevítaní nájemníci v podobě tří uprchlých kriminálníků. Ačkoliv to základní ve scénáři nemá proporce originálního nápadu, to podstatné, na čem film posléze staví, je brutální jízda, která jasně ukazuje, že režisér zaujal správné místo, má vše pevně v rukou a může se dosyta vyřádit v nekorektním pojetí. Převedeno do praxe se Wirkola s ničím a s nikým nepáře - senior končí v sekačce na trávu, exkrementy přistanou na obličeji, ve vzduchu visí znásilnění muže. To celé doprovází bohatý krevní tok. Výrazný podíl na kvalitním vyznění má skvělé herecké obsazení. Hvězdná Noomi Rapace na to rozhodně není sama. Manžela jí obstaral dostatečně herecky vybavený Aksel Hennie. A nevyzpytatelné výtečníky a kriminální živly v jednom obstaralo absolutně výživné trio Atle Antonsen, André Eriksen a Christian Rubeck. Éterem zní norština, což byla příjemná změna oproti převažující angličtině, linoucí se z každého druhého filmu. Wirkola je režisér z čertovy zahrádky. Když si zamane brutální, černohumorné a krvavé rejdy, tak se produkce Netflixu otřásá v základech. 10/10 ()

topi 

všechny recenze uživatele

Kurvadrát! Tak tohle je náser! Seveřani se neserou s ničím, na nějakou korektnost a politiku zvysoka jebou! Dávají těžce na prdel současnému americkému sračkoidnímu mainstreamu a to s opravdovou chutí! Moc se divím, že si to vzal pod svá křídla právě Netflix, pod nímž vznikají příšerný bláboly. Tohle je ovšem zcela jiná liga! Já jsem se tak chlámal a bavil, přitom mě krev tuhla v žilách! Mazec, mazec, mazec!!! Nechci spoilerovat, snad jen malé přirovnání k podobně stylově nekorektnímu dílu jako byl Nobody, avšak zcela s jinou zápletkou a jiným dějem. Kdo viděl, určitě mě dá za pravdu. Takové filmy když budou vznikat, budu nadšen! Ještě bych zmínil nádhernou podzimní norskou přírodu a celkově vizuál a kameru, která čaruje úchvatné záběry (jeden mě úplně evokoval Kubrickovo Osvícení). A v kombinaci s příběhem a s krásnou Noomi Rapace je to pastva pro oči. Doprdele, fakt mě od Nobodyho nic takhle nedostalo! Smekám před tvůrci a budu doufat v další podobnou pecku!! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v nórskom mestečku Harestua, neďaleko Osla. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Lars (Aksel Hennie) pláva za člnom, po vylezení na palubu zostane úplne suchý. (_marduk_)

Reklama

Reklama