Reklama

Reklama

Tiché místo: První den

  • USA A Quiet Place: Day One (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Sam (držitelka Oscara Lupita Nyong'o) původně vyrazila do New Yorku na jednodenní výlet. Protože někteří lidé mají nehoráznou smůlu, vybrala si den, kdy přiletěli. Obřímu hmyzu podobní mimozemšťané okamžitě začali dávat lidem najevo, že je jen otázkou času, kdy přestanou být pány tvorstva. Ti, kterým se podaří přežít první vlnu útoků, zjišťují, že jedinou ochranou proti vetřelcům je zůstat naprosto potichu. To se snadno řekne, ale těžko realizuje, obzvlášť v nejhlučnějším městě na Zemi. New York se rázem mění v obří past, ze které se všichni snaží co nejrychleji a nejtišeji uniknout. Sam prchá společně s Ericem (Joseph Quinn), cizím chlapem, na něhož náhodou narazila ve snaze někam se schovat. Ve dvou se to sice lépe táhne, na druhou stranu ale exponenciálně vzrůstá hrozba, že vám unikne nějaké slovo, do něčeho vrazíte, něčím zachrastíte… A oni čekají. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 6

Recenze (70)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tiché miesta boli spočiatku hlučné ale potom ultratiché...v sále bolo počuť každý pohyb a tak som sa snažil takmer nehýbať a na otvorenie plechovky chladeného nápoja počkal na búrku...tú vo filme. Aj posedenie a pokec po filme s kinopartiakom číslo 2 nakoniec prispelo k solídnym 4*. Za návštevu kina v mojom meste to stálo. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První Tiché místo bylo čerstvým a svěžím závanem na poli hororového žánru, Část II byla solidním pokračováním a od prequelové trojky jsem očekával nějaká vysvětlení a úvod do problematiky světa ponořeného do ticha - nicméně moje očekávání se v tomto případě úplně nesetkala s tvůrčími úmysly. Dramatická sociální rovina by mohla v podstatě fungovat jako samostatný film, jelikož to ve spojení s mimozemskou invazí působí místy nekompatibilně. První den má dost slibný úvod a intro s nezvanými hosty, nicméně poté spolu začnou (ne vždy umně) koexistovat ony dvě příběhové roviny - skoro jako by divák sledoval (nepřiznaný) mashup dvou filmů. Jsem zvědavý, jakým směrem se tvůrci vydají po Prvním dni - vydají-li se tedy vůbec. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. Tohle rozhodně není špatný film! To musím na začátek zmínit když vidím, jakou bídu tu od všech dostává. Film neobsahuje žádné laciné lekačky, ale hned několik působivých a originálních scén, kdy jsem se opravdu lekl a napětí se dalo krájet. Třeba ta scéna v zatopeném metru byla skvělá. Postavy nejsou vytvořené aby získávali oscary za scénář, ale jejich chování mi nepřišlo jakkoliv hloupé. Celkově mi stísněné prostřední New Yorku sedlo více, než to otevřené v prvních dvou předešlých filmech a určitě se nejedná o trapný pokus, jak z této značky vydojit co nejvíce peněz. Určitě se nejedná o nejlepší snímek roku, ale že by si zasloužil špatná hodnocení? To tedy ne, protože je na tom vidět, že film se dostal dobré péče. Film je kvalitní, ví co chce divákovi ukázat a za mě se mu to i daří. Takže si to úplně v klidu (nejlépe na nějakém tichém místě) dejte, a na čísla filmu se nekoukejte. PS: Pro milovníky koček film doporučuji ještě více. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Filmu bych udělil nálepku „dalo se sledovat“. Děj se od ostatních snímků ze série liší v tom, že nesledujeme cestu za spasením, ale za dožitím. Zbytek nicméně krášlila klasická klišé, kde jsem každou další scénou očekával, jaký předmět se zrovna rozhodne podlehnout gravitaci a tím zavařit pokus o nepřivolání hordy vražedných stvůr. O nich bych se popravdě rád dozvěděl víc, jako odkud se skutečně vzali, jakou mají motivaci a jak obecně v neznámém prostředí přežívají (tady jsme aspoň zjistili, jak ty potvory hnízdí a stavují se). Snad příští díly na něco z toho začnou aktivně odpovídat. Co mě překvapilo, jak velkou roli zde měla kočka, která se stala velice důležitou součástí celého děje. Bohužel nejsem kočkofil, takže ani tím si mě film úplně nezískal. Vlastně ani nevím, co k tomu víc napsat - těšil jsem se, z (prázdného) kina odcházel s vlažnými pocity a málem film zapomněl ohodnotit, tak rychle se mi vykouřil z hlavy. Dvojka u mě stále vede, tento pokus o prequel naštěstí ani přesto nedopadl tragicky a hodnotím ho o chlup lépe, než druhý Bird Box. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Značně nesourodý přírůstek do tohoto zjevně již zcela vyčerpaného univerza, jehož snaha přinést neokoukaný náhled na invazi monster selhává někde zhruba v polovině stopáže. Tak nějak takto bych v jedné větě popsal snímek A Quite Place, tentokráte s přídomkem Day One, který na mě osobně fungoval do již dříve avizované poloviny. Když se totiž pohybujeme v New Yorku doslova pár vteřin po oné invazi, snímek nepostrádá tempo, osudovost a epickou atmosféru, což je o řádný kus umocněno velkým plátnem spolu s ozvučením Dolby Atmos. V tomto bodě se tedy jedná o skvěle odsýpající podívanou, na níž jsem nenašel jediný kaz. Bohužel, zhruba v polovině se to celé najednou "přepne" do již otřepaného tichého našlapování po zpustlém městě, což už ke konci druhého snímku začalo být nepříjemně repetitivní. V tu chvíli se z celého projektu stane smutně vykořeněná záležitost, jejíž načrtnutý potenciál i díky zajímavým postavám sliboval mnohem lepší celkový zážitek. Je to vážně veliká škoda, jelikož ona infarktová první polovina aspiruje na jednu z atmosféricky nejpůsobivějších vůbec. (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Původně měl film režírovat Jeff Nichols, ale nakonec se věnoval jinému projektu. (TommyZR)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

06.05.2024

Vzniklo už dost filmů o Robinu Hoodovi? Jak se zdá, tak ne. Tento by mohl však poměrně vybočovat z řady. Chystaný snímek The Death of Robin Hood by se totiž měl vracet ke známé legendě o králi… (více)

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama