Reklama

Reklama

Tiché místo: První den

  • USA A Quiet Place: Day One (více)
Trailer 15

Obsahy(1)

Sam (držitelka Oscara Lupita Nyong'o) původně vyrazila do New Yorku na jednodenní výlet. Protože někteří lidé mají nehoráznou smůlu, vybrala si den, kdy přiletěli. Obřímu hmyzu podobní mimozemšťané okamžitě začali dávat lidem najevo, že je jen otázkou času, kdy přestanou být pány tvorstva. Ti, kterým se podaří přežít první vlnu útoků, zjišťují, že jedinou ochranou proti vetřelcům je zůstat naprosto potichu. To se snadno řekne, ale těžko realizuje, obzvlášť v nejhlučnějším městě na Zemi. New York se rázem mění v obří past, ze které se všichni snaží co nejrychleji a nejtišeji uniknout. Sam prchá společně s Ericem (Joseph Quinn), cizím chlapem, na něhož náhodou narazila ve snaze někam se schovat. Ve dvou se to sice lépe táhne, na druhou stranu ale exponenciálně vzrůstá hrozba, že vám unikne nějaké slovo, do něčeho vrazíte, něčím zachrastíte… A oni čekají. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 15

Recenze (47)

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Nějaká hlubokomyslná analýza toho, kam se UNIVERSUM A Quiet Place od prvního filmu posunulo, jaký je to kalkul a jak spousta věcí nepůsobí realisticky, je zbytečný prázdný tlachání. Ocenit naopak zaslouží málo lekaček, hodně CrownViktorek (když jsme u tý absence realističnosti), Eddie ze Stranger Things a nepřiznaný Flerken. Šedesátiprocentní řemeslo. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl fanda této série a upřímně na tom nechápu to proč ty díly jsou tak vysoko hodnocené a zde to platí stejně. Ženská co má rakovinu jde s terapeutickou kočkou na loutkové vystoupení jen kvůli tomu, že jí ošetřovatel slíbil pizzu a cestou zpět jich napadnou monstra z předchozích dílů. Pomůže jí černoušek (jak jinak v tomhle dílu je tam v přeživších hodně černoušků asi kvóty) , kterého pak opustí a jde si na tu pizzu jen kvůli tomu, že tam s otcem dříve chodila. Po cestě narazí na chlápka co tam studuje  a všichni jdou na tu pizzu a pak k záchrannému bodu. Některé scény jsou dobré některé opět sračky (v prvním díle bylo mimino  co nebrečí tady máme kočku co nemňouká a opět pokračujeme v trendu, že se schováme na místě kde je velký hluk  a oni na to neútočí v jedničce to bylo místo u splavu tady máme fontánu jedno monstrum si dokonce udělá místo nad vodou , i když ví, že pokud tam spadne  chcípne) . Potěšil konec a to , že  ta kočka přežila. S dalším vývojem série nevím může to navazovat na tohle  a rozvíjet to nebo navázat na druhý  díl a rozvíjet to dále. 60 procent ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Nepatrím medzi skalných fanúšikov tejto série, ale predsa len uznávam, že svoje kvality má, prvý diel sa mi aj dosť páčil a priniesol toho dostatok zaujímavého, nielen prácu so zvukom, ale aj samotné monštrá. Ale na toto pokračovanie som sa veľmi tešil, mám veľmi rád tieto apokalyptické úvody, kedy dôjde k prvému stretu s novou hrozbou, všetka tá panika, skaza, obrovské straty a nasadenie armády, pričom o tomto mal byť celý film, no tvorcovia to nečakane celé zahodili a pokazili. Takýto úvod trvá len chvíľu a je okamžite strihnutý a pokračuje v komornom duchu predchádzajúcich filmov, len v mestskom prostredí. Skutočne ešte aj ten katastrofický úvod predchádzajúceho dielu bol v tomto omnoho kvalitnejšie zvládnutý, čo ma teda ani nenapadlo. V celom filme je jedna davová scéna, vzhľadom na výber miesta minimum obetí, v takomto meste by boli celé ulice posiate telami, tu vôbec nič a ani o armádu tu vôbec nie je. V celom filme nepadne ani jediný výstrel. Takže čo sa týka potenciálu témy, obrovské sklamanie. Ale aby som len nekritizoval, pozerať sa na to dá, hlavná hrdinka si ma získala, bol to zaujímavý výber takéhoto typu postavy a až na pár momentov to vôbec nenudí. Ale tých akčne hororových scén záujmú tak dve, tri, viac určite nie. Film sa nanešťastie nemôže oprieť ani o postavy, ako som spomínal, hlavná hrdinka ma bavila, ale okrem nej už záujme len Djimon Hounson, ktorý má len pár minút. A Joseph Quinn nestojí za nič. To bola zle napísaná postava. A technicky je to štandard tejto série, takže formálne stránky sú v poriadku a dokonca aj tá melodramatická rovina celom funguje, ale čakal som lepšiu hororovú atmosféru. Takže nie je to zlý film, prakticky na rovnakej úrovni ako dvojka, ale ja som sa tešil na veľkolepý začiatok konca a ten som vôbec nedostal, nechápem, prečo to tvorcovia takto zahodili. Takto ma to znovu už neláka. 60% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, když napíšu, že jsem trochu zklamán. Potenciál prvnotního dne oné velké invaze je totiž opět nevyužit. Chápu, že nejde udělat naprostý masakr atd. Ale štve mě, že začátek invaze má 15 minut a pak opět vidím to, co jsem viděl už 2x a rozhodně lépe zpracované. Kde je nějaký souboj s armádou? Kde je ten velký chaos? Pokud tohle mělo být ono, tak jsem si klidně mohl znovu pustit flashback z druhého dílu a vyšlo by to nastejno. Příběh je spíš takové melodrama, který mi tady moc neseděl, ale bohudík by odehraný dvěmi skvělými herci. Ti se snaží, ale bohužel zde není moc prostoru ani šance na nějaké velké herecké výkony. Ale abych jen nehanil, tak musím uznat, že stále fungují scény s nějakou akční sekvenci, útěkem nebo když nějakým místem proběhne stovky potvor. V kině určitě potěší dva solidní jumpscary, které se dají sice očekávat, ale jsou solidně zpracované. Ve výsledku jsem tak spíše naštvaný, že jsem se nedočkal něčeho navíc, většího bodycountu nebo chaosu. Když nikdo neutíká, je to docela nuda a příběh hlavních postav není tak záživný jako o rodině z předchozích dvou filmů. Čistý průměr, který utopil potenciál v sázce na jistotu, která se ale tentokrát už nemusí vyplatit. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První Tiché místo bylo čerstvým a svěžím závanem na poli hororového žánru, Část II byla solidním pokračováním a od prequelové trojky jsem očekával nějaká vysvětlení a úvod do problematiky světa ponořeného do ticha - nicméně moje očekávání se v tomto případě úplně nesetkala s tvůrčími úmysly. Dramatická sociální rovina by mohla v podstatě fungovat jako samostatný film, jelikož to ve spojení s mimozemskou invazí působí místy nekompatibilně. První den má dost slibný úvod a intro s nezvanými hosty, nicméně poté spolu začnou (ne vždy umně) koexistovat ony dvě příběhové roviny - skoro jako by divák sledoval (nepřiznaný) mashup dvou filmů. Jsem zvědavý, jakým směrem se tvůrci vydají po Prvním dni - vydají-li se tedy vůbec. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Původně měl film režírovat Jeff Nichols, ale nakonec se věnoval jinému projektu. (TommyZR)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

06.05.2024

Vzniklo už dost filmů o Robinu Hoodovi? Jak se zdá, tak ne. Tento by mohl však poměrně vybočovat z řady. Chystaný snímek The Death of Robin Hood by se totiž měl vracet ke známé legendě o králi… (více)

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama