Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký erotický thriller o tom, že vševidoucí nemusí být v případě obyvatel jednoho přepychového manhattanského mrakodrapu jen bůh, ale také někdo mnohem konkrétnější a možná nebezpečnější. Někdo v tom domě totiž sedí před řadou monitorů a dívá se. Pozoruje nájemníky kamerami instalovanými po celém domě. A někdo v tom domě vraždí. Nic z toho však netuší nová nájemnice, krásná a osamělá Carly Norrisová, a přestože je nápadně často upozorňována, na to jak moc se podobá své mrtvé předchůdkyni v apartmá, nevěnuje tomu mnoho pozornosti. Mnohem méně než pohlednému sousedovi Zeke Hawkinsovi, s nímž naváže milostný vztah. Dostává se tak přímo do středu nebezpečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ďalší film postavený na tom, že Sharon Stone s niekym súloží. Okrem toho sa tu dlho nedeje nič zaujímavé a človek len čaká, kedy sa konečne niečo diať začne. Čaká, čaká a čaká a odrazu je tu koniec filmu, ktorý nemá ani poriadnu pointu. Jeden krát sa to pozrieť dá, lebo človek nevie ako sa to skončí a nie je to natočené zle, ale druhý krát by som to teda nechcel vidieť. 5/10 ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Hodně laciná nápodoba Základního instinktu a nejpádnější důkaz faktu,že Sharon Stone se ze stínu své nejslavnější role nikdy nedokázala dostat.Slaboučká zápletka,nenápaditá režie.Jediný,kdo film zachraňuje od naprosté katastrofy,je jakž takž charismatický William Baldwin.Ale na Douglase nemá ani náhodou. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kombinace mozku Iry Levina a krásy Sharon Stone je pro mě neodolatelná. Levine není pro mě jen Rosemary a Stepford, to jsou taky Hoši z Brazílie a Polibek před smrtí. Takže sice chápu, že pokud si tu většina Někdo se dívá pamatuje jako hit začínajícího HBO v dabované verzi, tak je polovina kouzla pryč, ale come on! Stalking, skryté kamery a teleskopy kam se podíváš, otevřené rozhovory o sexu, konverzace v restauraci jak z Nymfomanky a samotné sexuální scény, za které by se nestyděla ani mladá Joe, to je to, oč tu běží a co funguje na výbornou. Plus hudba Howarda Shorea a můj oblíbený feeling začátku 90. let a jsme komplet. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Už päť rokov nenapísal žiadnu knižku. Ale jeho posledná zarobila toľko, že ani nemusel.“ Po Základnom inštinkte začal Hollywood do kín vypúšťať jeden škandalózny erotický triler za druhým, kde sa pred kamerou tu viac, tu menej vyzliekali a sexuálne boli aktívne tu viac, tu menej renomované herecké tváre (a telá). Ale už nikdy z toho nebol taký kvalitný erotický triler, ako u Verhoevena. Rodili sa jednak prepadáky a jednak (to hlavne) nekvalitné záležitosti typu Showgirls alebo, nuž, dnešného filmu. William Baldwin mal síce vtedy svoje lepšie obdobie (Hráči so smrťou, Oheň), ale toto neustál ako on, tak ani nudná Sharon Stone (ktorá v tých časoch mala samoúčelne pikantnú scénu skoro v každom svojom filme a to i v takom, v ktorom to od nej príbeh nevyžadoval). Voyeuristický scenár nie je úplne od veci, ani náznak znepokojivej atmosféry, ale to je asi tak všetko. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Většina lidí byla namlsána Základním instinktem a tak měli neustále potřebu srovnávat každý další erotický thriller, který se následně objevil a hlavně když si v něm zahrála Sharon Stone. Tahle zatraceně sexy dračice se dokázala prodat i zde, no a přestože už nedošlo na tak odvážné scény jako v Basic Instinctu – i tak se bylo na co dívat. Mělo to i docela zajímavou atmosféru a hlavně šmírácké prostředí. William Baldwin nikdy nepatřil mezi špičkové herce, ale tady odvedl docela slušný průměrný výkon. Takže já na tom nevidím nic špatného, když dám průměrné ohodnocení i celému filmu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Producent Robert Evans původně chtěl, aby se režie chopil Roman Polanski. Protože se Polanski nemohl vrátit do USA, Evans plánoval, že bude mít druhého režiséra, který natočí záběry New Yorku, zatímco Polanski bude točit film v Paříži. (Rocky62)
  • Během natáčení byl scénář producenty několikrát změněn. Producent Joe Eszterhas dokonce prohlásil, že tento film nenávidí. (Rocky62)

Reklama

Reklama