Reklama

Reklama

Přání smrti 3

  • Česko Touha smrti III (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

pipapa 

všechny recenze uživatele

Paul Kersey končí hned na začátku omylem ve vězení. Policajti se chovají jako gangsteři, ale s pouličními bandami si poradit neumí. Po domluvě se Kersey vrací do domu svého zabitého přítele, aby chránil staré obyvatele domu a postupně likviduje členy pouliční bandy. Vše vrcholí válečným stavem, kdy Kersey vlastně sám zlikviduje těžkými zbraněmi desítky pouličních násilníků a dodá tak odvahu k boji/pomstě i ostatním obyvatelům. Celá čtvrt´ je pak v jednom ohni...Černá akční komedie. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velice stručně - lepší než první díl, horší než druhý díl. Charles Bronson moc nenamluví, to je fakt, protože v Death Wish 3 za něj mluví spíše jeho pistole či později kulomet. Celkem fajn akce, která má téměř nulové poselství a nemá už tu atmosféru totální beznaděje, jako předchozí díl. 55 %. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Polovina 80. let přinesla mnoho do dnes fanoušky vyhledávaných akčních snímků a tak není divu, že si tvůrci vzpomněli i na architekta Paula Kerseyho beroucího v zájmu spravedlnosti právo do svých rukou. Jako akční hrdina byl tématicky velice vhodný. A tak vzniklo třetí volné pokračování, které je od předchozích hodně odlišný. Pryč je psychologická stránka věci a citového porozumění. Tvůrci Paula poslali zpět do New Yorku navštívit svého přítele, který je mezitím, jak jinak, zavražděn. A tak se z tajnou podporou policie dostává do války gangů, kde nezůstane nit suchá. Nejakčnější díl série vezoucí se pouze na popularitě žánru své doby. Jako akční osmdesátce tomu není co vytknout. Patřičná dávka patosu, nemalého množství akce, sem tam nějaké té hlášky a hlavně hrdiny, který si s bandou grázlů umí poradit. Z nostalgického hlediska nestárnoucí akční béčkový film se svými klady i zápory, jak se na takový filmový počin sluší a patří. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Bronson zasahuje! Tak konečně jsem měl možnost zkouknout i trojku. S kamarády, po pár pivech. Film nedává smysl, absurdita některých scén a dialogů je naprosto geniální, ale málo u čeho se budete takhle bavit. Lepší než kde jaká komedie první třídy. Místy mě bolelo břicho tak, že jsem nemohl dýchat. - "Hey, what's the problem?" -"What?" -"With the car... what's the problem?" -"Just get outta my fuckin face. Who are you?" -"We're stealing a fuckin car. What's it to you?" -"It's my car." ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Na dramatickou zápletku už tady příběh mstitele bez bázně, ale s hanou, prakticky rezignoval a přesunujeme se do vod akčního béčka. A je nutno říct, že i dosti zábavného, spratci už nejsou likvidování jen pomocí kanónu, ale máme tu kulomet, pancéřovou pěst i rozličné až macgyverovské pasti. Kersey už rovněž a konečně není zbabělec plížící se ve stínech s ukrytou zbraní, ale staví se tu hajzlíkům tváří v tvář. Pravda, kulisy gangem ovládané čtvrti mi přišly téměř jako preapokalyptické, gangsterská mládež monochromatická a Bronson prostě není Eastwood. Ovšem přece jen kopice nadsázky (konečně!) a exploze násilí v závěrečné čtvrthodince stojí za ty čtyři trochu vratké béčkové hvězdy. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (24)

  • Podľa autobiografie Michaela Winnera sa Charles Bronson sťažoval, že starý nemecký guľomet, z ktorého strieľal na konci filmu, bol príliš hlučný a boleli ho z neho uši. Winner sa vtipne vyjadril, že by mohol prepísať scenár tak, aby si Bronson otvoril stánok s hotdogmi a zabíjal zloduchov otravou jedlom. (m.a.t.o.)
  • Podľa Alexa Wintera, natáčanie scény, kde ho Charles Bronson udrie olovnatou rúrkou, trvalo dlhšie ako sa predpokladalo, pretože Bronson sa na ňu nedostavil. Po chvíli Michael Winner povedal: „Charlie, všetci chceme ísť domov, udrel by si prosím tohto chlapca, aby sme mohli ísť?" Bronson odpovedal: „Nemôžem ho udrieť, vyzerá ako miništrant. Prídem o fanúšikov." (m.a.t.o.)
  • Pôvodne mala byť postava Alexa Wintera súčasťou znásilnenia, no Winter sa na tom nechcel podieľať. Stretol však komparzistu, ktorý túžil po väčšej úlohe vo filme, a tak mu Winter navrhol, aby prevzal jeho miesto v tejto scéne. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama