Reklama

Reklama

Přání smrti 3

  • Česko Touha smrti III (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Bronson zasahuje! Tak konečně jsem měl možnost zkouknout i trojku. S kamarády, po pár pivech. Film nedává smysl, absurdita některých scén a dialogů je naprosto geniální, ale málo u čeho se budete takhle bavit. Lepší než kde jaká komedie první třídy. Místy mě bolelo břicho tak, že jsem nemohl dýchat. - "Hey, what's the problem?" -"What?" -"With the car... what's the problem?" -"Just get outta my fuckin face. Who are you?" -"We're stealing a fuckin car. What's it to you?" -"It's my car." ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson, coby štít konzervativních amerických hodnot na domácí půdě, se vrací do New Yorku a tentokrát se zcela otevřenou podporou policie rozpoutává válku proti chuligánům. Třetí eskapáda mstitele Paula Kerseyho přichází s castingovým konceptem, který posléze převzal Tomáš Magnusek, kdy proti mlaďochům a nehercům v rolích grázlů staví coby personifikace tradičních hodnot vrásčité tváře oceňovaných hereckých veteránů. "Přání smrti 3" podobně jako další dobový hit Cannon Films, "Delta Force", zaujme coby film vytěžující reálné události hýbající společností s tím, že ale realitu ideologicky přepisuje a vyhrocuje. Nezmiňovanou inspirací snímku byla událost z 22. prosince 1984, kdy Bernhard Goetz v newyorském metru postřelil čtyři mladíky, kteří se ho pokusili okrást. Incident se stal zosobněním nálad obyvatel New Yorku, který začátkem osmdesátých let platil za jedno z nejnebezpečnějších měst na světě, a rozpoutal debaty stran práva nosit zbraň a sebeobrany. Braková fantazie s Bronsonem v hlavní roli pak představuje zcela otevřenou oslavu práva nosit zbraně a přímo jednotlivými scénami zdůrazňuje, jak blahodárné může pro městské komunity být, když její členové budou ozbrojení. Bronsonova adorace velkorážních zbraní pak už hraniční jednak s otevřenou reklamou, ale i zvrhlým fetišem a jasnou freudovskou kompenzací v jiných oblastech. Právě díky opulentní nesoudnosti a otevřené radikálnosti, ale i pompézně heroickému scénáři představuje trojka nejpřímočařejší, nejzábavnější i nejabsurdnější díl série "Přání smrti". ()

Reklama

willis 

všechny recenze uživatele

Já jsem se slušně bavil, když se na to člověk dívá s nadhledem tak je to docela sranda a věřím, že pro některé lidi, třeba z Matiční ulice, to může být i kulťák. Vemte si například to, že si hlavní hrdina nechá balíkem poslat rpgčko i s nábojema. Jó, není nad americkou zásilkovou službu. Jeho kamarád si zase z války jako suvenýr přivezl dva 50 mm kulomety z helikoptery, které schovává doma ve skříni. Dále tu máme tradiční složení předměstského gangu který se skládá z punkáčů, černochů a metalistů. A těmhle týpkům pan Architekt vylepšuje fasádu, tak jak bylo možné snad jen v 80.tých letech. Můžu říct, že jsem se takhle dlouho nezasmál, naposled snad při Žhavých výstřelech. Tak přemýšlím jestli čtyři hvězdičky nejsou vlastně málo ;). (3.2.2006) PS: viděl jsem podruhé a opět skvělá zábava: ještě doporučuji český dabing, jsou tam vypečené vychytávky: policista nad jedním mrtvým lumpem, který byl zastřelen ranou někam doprostřed zad pronese s kamenou tváří: "S ksichtu mu toho moc nezbylo." ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velice stručně - lepší než první díl, horší než druhý díl. Charles Bronson moc nenamluví, to je fakt, protože v Death Wish 3 za něj mluví spíše jeho pistole či později kulomet. Celkem fajn akce, která má téměř nulové poselství a nemá už tu atmosféru totální beznaděje, jako předchozí díl. 55 %. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tady se už musím jen smát. Trojka už absolutně kapitulovala od reality a scénárista dal naplno proniknout svému nelogickému smýšlení. Stařík Bronson sice ještě pořád vypadá jako tvrďák a ani toho moc nenamluví, ale se zbraní se ohání líp jak zamlada. Tentokrát mu do cesty vstoupí bandička totálně vypatlaných pouličních grázlů, jejichž IQ nedá dohromady snad ani 50. Kdybych se na to měl dívat, jako filmový kritik musel bych se pohybovat někde okolo odpadu. Jelikož jsem však u této série již úplně kapituloval (a tvůrci si z nás už jen dělají prdel), tak já jsem na tu jejich trapárnu přistoupil a dám 50%. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Film dostal pôvodne rating X, rovnako ako jeho predchodca. Nakoniec sa v amerických kinách premietal s prístupnejším ratingom R. (m.a.t.o.)
  • Film sa natáčal iba štyri mesiace po neslávne známej streľbe Bernharda Goetza, ktorý New Yorku v decembri 1984 strieľal na štyroch čiernych mužov, keď sa ho v metre snažili okradnúť. Dvaja zomreli, jeden ochrnul a jeden mal ľahké zranenia. Po tejto udalosti Charles Bronson verejne prehlásil, že neodporúča ľuďom napodobňovať jeho postavu. (m.a.t.o.)
  • V akčnom finále filmu bola k videniu rôznorodá výzbroj. A to napríklad: nemecký guľomet MG-42 z druhej svetovej vojny; pištoľ Wildey kalibru .475; guľomet Browning kalibru .30; krátky revolver kalibru .38 a protitanková päsť. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama