Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proudové letadlo Boeing 707 je na své cestě z Atén do Říma a New York City uneseno palestinskými teroristy. Ti požadují, aby je pilot dopravil do Iráku. Zabíjejí cestující jednoho po druhém, dokud nedosáhnou splnění svých požadavků. Mezitím je do akce povolán elitní tým členů výsadkové jednotky vedený majorem McCoyem a plukovníkem Alexanderem, aby zlikvidoval všechny teroristy v letadle včetně těch, kdo jsou do únosu zapojeni. Čeká je nelehký úkol pokusit se znovu získat kontrolu nad letadlem dříve, než teroristé zabijí všechna rukojmí… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (143)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda brutální akční a válečné filmy ve kterých tečou potoky krve, ale toto bylo uměřené. Chuck své fanoušky nezklamal, i když některé situace byly trochu přes čáru. Byl to jen film, nejde o skutečnost. Film to byl ve svém žánru skvělý, náročný na výpravu a početný kompars. Herecké výkony byly odpovídající i když v tomto případě byly nepodstatné, taky výbuchů a bojových střetů bylo pro milovníky akce dost. Zaujalo mne, že ženy byly v letadle statečnější než muži, i když mezi nimi byli i vojáci. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Překvapivě "né až tak moc" akční film s poměrně působivou první polovinou příprav na akci. Samotná akce je pak velmi klasická pro polovinu 80-ých let (tím myslím filmařskou rutinu) a dnes už notně zastaralá. Ale jestli máte rádi filmy, kde Chuck Norris s charismatem ocelové trubky na bondovské motorce (rakety všude možně) likviduje teroristy a kde akce na záchranu rukojmích začíná raketovým útokem na budovu, kde jsou vězněni, tak jste našli svůj svatý grál :) ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce co chce,tenhle film je kultovní záležitost.Je to sice plný nesmyslů a ikdyž je to založený na skutečných událostech tak je to místy až moc přitažený za vlasy,hlavně pokud jde o Chucka.V roce 1985 opravdu unesli teroristé americké letadlo a opravdu je osvobozovali členové Delty,ale nebyli sami.Dobrou polovinu práce na sebe vzali Navy Seals.Ale to je jedno.Každopádně hudba Alana Silvestriho se zaryje hodně pod kůži. Osobně se mi moc líbila vozítka Delťáků,ale komu asi ne,když nám bylo těch náct. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sice hned v prvním záběru exploduje vrtulník, ale pak se celou první polovinu jede thriller z uneseného letadla a titulní jednotka se jen přesouvá na místo. V druhé polovině jako by se to film snažil dohnat a rozjedou se nekončící akční orgie, ve kterých hraje prim Chuck na motorce vyzbrojené samopaly a raketami. Scénář je plochý i na akční béčko - o hlavních postavách se prakticky nic nedozvíme a neproběhne tu snad jediný trochu zajímavý dialog. Jestliže první polovina je aspoň relativně věrným a nepříjemným zachycením skutečného únosu letadla z roku 1985, druhá nabízí jen ohňostroj, při kterém se sice hodně střílí a hodně to bouchá, ale nic víc než toho Chucka na bondovské motorce, který vesele shazuje jakoukoli dosavadní realističnost filmu, si pamatovat nebudete. Chuck tu má jen jednu zapomenutelnou bitku a to na konci s hlavním záporákem. Steve "Rambro" James tu jen statuje a i filmoví matadoři Marvin, Vaughn a Kennedy se tu spíš jen ukážou, než že by měli co hrát. Do toho pořád hraje hudební téma, které by se hodilo spíš do televizního seriálu a la A-team, plus je to o půlhodiny delší, než by mělo. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Podle mě snad první film, kdy někdo bojuje proti islámskému terorismu a s tímto nadčasovým tématem. Toto béčko je rozděleno na dvě poloviny, kdy v té první je to spíše drama, odehrávající se na palubě letadla a překvapivě je to ta lepší část. Od půlky. co naběhne Delta Force je to bohužel horší a akční stránka úplně nefunguje. Film nepůsobí hloupě, ale naopak realisticky, než dojde na akci a prostor pro Chucka. Ježdění motorkou jako z Bondovky a akční ceny spíš film potápějí.......5/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • V Norsku byl film zkrácen o 8-9 minut, aby získal mírnější rating. (Cheeker)
  • Filmaři původně chtěli Delta Force natočit ve spolupráci se skutečným zakladatelem jednotky Delta Force, plukovníkem Charlesem Beckwithem. Plánem tehdy bylo natočit fiktivní verzi záchrany rukojmí z Íránu během krize v roce 1979, ale tak, aby se operace na konci namísto neslavného selhání podařila. Beckwith se následně projektu zřekl s tím, že pošlapává památku padlých. (ČSFD)
  • Posledný film Lee Marvina. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama