Reklama

Reklama

Koralína a svět za tajnými dveřmi

  • Česko Koralína a svět za tajemnými dveřmi (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jedenáctiletá Koralína Jonesová je zvědavé a neposedné děvče. Přestěhovala se s rodiči na nudný venkov. Doma musí být zticha, hlavně nevyrušovat a jít nervózní mamince a duchem nepřítomnému tatínkovi z cesty. Koralína se nudí, a tak se vydá na průzkum okolí. Seznámí se s poněkud střeleným a upovídaným chlapcem Wybiem a jeho kocourem. V domě pak objeví tajná dvířka, která ji zavedou do světa skoro stejného jako je ten současný, jen tatínek a maminka tam mají místo očí knoflíky. Všechno je tam dokonalé, rodiče jsou hodní a mají pro ni vždycky spoustu času. Ale netrvá dlouho a Koralína zjistí, že vše není tak růžové, jak se původně zdálo. V ohrožení se octne nejen ona, ale také její skuteční rodiče. Koralína bude muset vynaložit veškerý svůj důvtip a odvahu, aby svou skutečnou rodinu zachránila. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (852)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Selickově Karolíně, pardon, Koralíně schází jedno jediné. A sice, že onen "respekt z knoflíků" se oproti předloze ne a ne dostavit. Možná je to i tím, že tak docela nesdílím Selickovu vizi jako takovou. Je málo temná. Holt Dave McKean je prostě Dave McKean. Takhle je Koralína sice výtečný animák, ale nic víc. A potenciál na to něco víc tu byl, ne že ne. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Henry Selick .. One boring blue boy in a painfully boring painting. Four incredibly boring windows and no more doors... Příběhová kostra je sice notně otřepaná, navíc bych snesl i větší dávku odlehčení a ještě volnější spád - ale styl má Coraline excelentní. Henry Selick si skutečně krásně vyhrál s výtvarnou a estetickou stránkou. Velice nápaditá je taktéž veškerá práce kamery, snímání scény, práce s prostorem, světlem. V tomhle směru rozhodně lahůdka, kterou 3D vyvedení ještě podtrhne. K tomu Dakota Fanning a její perfektní hlásek plus hudba; po audiovizuální stránce skutečně velký nášup. ___ Jako, zvolání "nejlepší animák" a jim podobná jsou už trochu otřepaným humbukem prvních hodnotitelů / vyznavačů různých tvůrců - rozhodně se však jedná o technicky precizně zvládnutou záležitost. To bez debat. 70%. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

fujj to bylo ale strašidelne. Ale takový styl pohádky sem ještě neviděl, i když tento rok ještě jednu takovou asi uvidím, jak se tak divam na trailery 9. Proste nice dangerous pohádka. a i když sem se po prvních ukázkách bál, jak tam bude sedet ta "zastarala" grafika, nakonec to snad coraline prospelo. Hudba perfektní 8/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdyby, kdyby, kdybych nečetl nejprve knihu, asi bych hodnotil lépe. Jasně, s předlohami je vždy problém, ale zde zamrzelo, že se film nedrží původní atmosféry. Hravý příběh nespokojené holčičky a příliš zaměstnaných rodičů se náhle zlomí a následuje sešup do království temnot. Knižní příběh se promění v noční můru, která slabší jedince nenechá několik nocí v klidu. Film nikoliv a doufám, že nešlo o snahu zalíbit se i těm nejmenším. Na druhou stranu výtvarná stránka, zajímavé i vtipné nápady a velmi příjemná hudba si ocenění zaslouží. Škoda, že se režisér nerozhodl udělat Koralínu pro dospělé.... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem měl obavy, když se snímek pomaleji rozjížděl a svým příběhem se viditelně snažil zaměstnat především divákovu fantazii a trochu i trpělivost, ale přibývající minuty jakékoli pochyby úspěšně smazávaly a já jsem byl s konečnou podobou čím dál více spokojený. Jasně, není to žádný Miyazaki, chybí tomu poutavé skladby Dannyho Elfmana a celá zápletka nevyzní nijak extra libozvučně, ale pořád je tam to kouzlo, nápaditá myšlenka a velmi originální zpracování, což je u animáků vždycky to nejdůležitější. Oscarová nominace je dle mého naprosto zasloužená a mluví v podstatě za vše.. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (30)

  • První pookénkově animovaný film, který byl snímán dvěma kamerami najednou - kvůli 3D projekci. (Pumiiix)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

A režisérem se stává...

A režisérem se stává...

01.02.2009

Moment, ale jakého filmu? Dnes nebudeme troškařit a naservírujeme vám rovnou tři kousky. Především je tady adaptace nejnovějšího bestselleru Neila Gaimana The Graveyard Book (v češtině vyšlo jako… (více)

Reklama

Reklama