Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Působivé retro - ty svetry ještě nosíme na chalupě a hrníček, z kterého pil Sokol, mě fakt dostal. Finger se mi líbil, Fridrich taky nebyl špatný, Michal Novotný výborný...Sokola ráda nemám, ale tady mi zas tak moc nevadil. Jen tu Pagáčovou nemusí strkat všude, stačilo, že bylo naprosto nemožná v Superstar. Hrozná kamera a divný závěr. Podle mě je ale velmi ošidné natáčet něco, co předcházelo úspěšnému seriálu. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se začalo mluvit o pokračování , měla jsem za to, že půjde skutečně o pokračování.  Pokud se točí pokračování něčeho úspěšného, smrdí to často průs...švihem. Když se ale točí něco, co předcházelo úspěšného filmu nebo seriálu, je to průšvih skoro zaručený. Devadesátky mají bohužel zcela jinou dynamiku, než Případy 1 oddělení. Nevím, jestli bylo nutné zapojit stejné postavy. Tak třeba Plíšek se nám nějak zmenšil ... Nebo že by se ke stáru protáhnul? Kozák za mlada je charakterově úplně jiný než Kozák v nejlepších letech. U mě fungovalo podvědomé dosazování postav a působilo to na mě rušivě. ()

Reklama

selfesteem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě teď sotva popadám dech z množství vykouřených cigaret. Jako chápu, že kouření bylo běžné, ale ani ve filmech z první republiky není tolik dýmu. Vadí mi dost kamera, z jejíhož zoomování mě bolí hlava, myslím, že seriál nepotřebuje takovou “akci”, statická kamera by nevadila, není k tomu důvod přibližovat temeno někoho, když někam jde a nikoho nesleduje nebo nezatýká. Na Devadesátky jsem se těšila, potěšila mě místa, oblečení, účesy, to je věrné, opravdu, v tom jsem se nostalgicky zasnila, ale zatím se ztrácím ve jménech, v příběhu, ale oceňuji napětí, takže dalším dílům dám určitě šanci. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

90. roky vierohodne, tam výhradu nemám. Jonák vizuálne akoby z oka vypadol obéznej diskoguli s mafo afro a Mrázek, ten pôsobí mrazivo. Lenže: obaja, vlastne obitraja (aj ten Cigán) sú v obraze primálo. A dôvod sa ozrejmí scenárom: vyšetrovateľov pri stretnutí s bossmi podsvetia triafa šľak, nechcú moc za nimi. Radšej než sa obslúžiť vyberanými nápojmi u Jonáka, sedia hrdí muži zákona v zafajčene potemnených kanceláriách. S otrasným nábytkom za chrbtami, i pred sebou, a dumajú, ptrehrabávajúc sa notesmi a prišpendlenými fotkami,  kto za to môže.. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, počátek 90. let u nás působil jako Wild Wild East, já osobně si pamatuju až jejich druhou půlku, ale zatímco u nás se rodili mafiáni a bujely všechny možné nešvary, v USA se konala hudební revoluce, kterou jsem teda objevil až po jejím konci. Takže, devadesátky sice byly ugly time u nás, ale co se týče hudby a filmů, hlavně tedy plynoucích k nám z jůesej, tak to byly golden times, to mi nikdo nevymluví. Grunge is dead, long live the Grunge! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Interiéry Discolandu Sylvie se natáčely na Kladně v klubu rádia Relax, místními přezdívaný „díra“. Ivan jonák (Michal Novotný) sedí na gauči, který je na chodbě, kde je šatna, toalety a vchod na parket, jeho dívka Jahůdka přichází vchodovými dveřmi. (Kabourek)

Reklama

Reklama