Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jen v Praze se stane přes padesát vražd ročně. Kam vlastně pachatelé odklízejí těla, která se nikdy nenašla? Příběh z časů, kdy dostat mafiána znamenalo se s ním kamarádit. Z dob, kdy vám bývalý kolega z přátelství nabízel lépe placené místo na druhé straně zákona. (Česká televize)

Recenze (89)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co všechno muselo předcházet samotnému hlubinnému ponoru na Orliku a jak vlastně vytipovali místo, kde ty sudy budou? Úplně jsem měl husí kůži, když na konci našli první sud. NaOH tedy hydroxid sodný nebo také louh se celkem blbě sháněl a víš o tom, že ho měli od Roubala? A co to má ten Sokol alias npor. František Tůma jako vedlejšku s Armény a jak to s ním dopadne? U předchozích dílů jsem váhal, ale tady dám všech 5 frček. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračovanie z minulej časti, napodiv zaujímavejšie napriek prostitútskej love story. 4. časť ide až do dna. Respektíve až na dno. Orlíku. Mimochodom informácia z minula, že v 90.-tych rokov pracovalo v Čechách cca 50 000 sexuálnych pracovníčok môže znieť šokujúco, ale dnes ich je napríklad tak veľa, že sú už v showbiznise. ()

Reklama

papuchalk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem moc seriálový typ, a tady se zase potvrdilo proč. Naředěný obsah. Já tohle medium prostě nedokážu docenit. O samotném případu jsem se nedozvěděl nic. Kdo vraždil, proč a jak. Tohle je podané pouze z pohledu policie a ještě hodně zkratkovitě. Možná to je záměr. Aspoň mě to navedlo na film Sametoví vrazi, který je opravdu povedený. Přesto uznávám, že určitou atmosféru a informační hodnotu to má, a zpracované to je velice dobře. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Na kolik vyjde takový měsíc potápění?“ – „Dva miliony, možná míň.“ – „Možná jenom milion. Sportka už moc nefrčí, takže zkusíme bábu tutovku.“ Výsledek nadále nekopíruje zahraniční vzory, je autentický a svůj. Půjdou nebo nepůjdou vytáhnout? V sudu zůstane lidská bílkovina, louh nerozpustí projektil a zubní plomby, takže nějaká šance je. Jen ty sudy budou zatraceně hluboko. Viditelnost tak půldruhého metru. Na helmě svítilny a v ruce reflektor. Plavalo se opatrně nade dnem, aby se nevířilo bahno. Venca Plíšek ovšem těmhle „ekologickým“ průzkumníkům s příbramskými SPZ věří. A my věříme týmu okolo režiséra Petera Bebjaka. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pokud se vychází ze skutečných případů a přidá se k tomu také dramatický talent (Mareš) a schopná režie (Babjak), jsou tím splněny podmínky pro vznik kvalitní detektivky, která prakticky splývá se skutečnou kriminalistickou detektivní prací. Namísto oslnivých kombinací starší školy nastupuje přesvědčivost, věcnost a pozitivně stupňovaný divácký účinek. Tento díl se zvláště vydařil. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Policejní snímek, který má František Tůma (Ondřej Sokol) na nástěnce, patří spartakiádnímu vrahovi Jiřímu Strakovi. (Frontier)
  • Premiéru čtvrté epizody sledovalo 2,09 milionu diváků starších 15 let (podíl 44,36 %), jednalo se tak o nejsledovanější pořad nedělního večera i celého dne. (rublik05)
  • Při telefonátu s ostravskými potápěči zvedne telefon kapitán Plíšek (Martin Finger) se slovy: „Praha zdraví Ostravu.“ Stejný pozdrav použije v seriálu Případy 1. oddělení (od r. 2014) v epizodě Olizovač (2016) kapitán Martin Pražák (Filip Blažek), když volá do Ostravy kvůli jazykové radě. (azcr)

Reklama

Reklama