Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je odklízení nepohodlných mrtvol nová forma podnikání podobně jako střelba na objednávku? Do jaké hloubky se dokážou ponořit policejní potápěči a co nakonec pachatele usvědčí? A podaří se policejní akci utajit, než ji média prozradí pachatelům? (Česká televize)

Recenze (69)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem si ten zázrak také konečně pustil. Další utahaná, nezáživná a atmosférou nepolíbená kriminálka z dílny České televize s postavami, kolem kterých jakýkoli náznak charismatu či sympatií ani neprošel. Je mi jasné, že hlavním cílem naší státní televize je propagandistické vykreslení nejsvobodnějšího desetiletí v historii naší země jako nějakého mafiánského rejdiště, ale seriál selhává i na tomto poli. Nezdařila se ani snaha o devadesátkovou stylizaci (oproti skvostnému Světu pod hlavou je to opravdu bída). Mimochodem, věřili byste, že v nějakém seriálu může půl hodiny zabrat otvírání sudu (aniž by to bylo prostříhnuté nějakou jinou dějovou linkou)? ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dnešní díl se opravdu povedl. V příběhu se orientuji, už mi nevadí ani kamera, ani cigaretový dým a soustředím se na všechny další nové události. Jsem napnutá k prasknutí a strašně mě mrzí, že už bude jen jeden díl, protože se seriál opravdu vydařil. I když jsem zpočátku nějaké výhrady měla, teď jsem ráda, že jsem ho sledovala a moc se těším na závěrečnou epizodu. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá epizoda byla takovou lahůdkou. Zatímco v její první části gradoval předchozí děj, druhá polovina fungovala jako příprava na finále celého seriálu. Dohromady to pro mě byla napínavá záležitost s parádní atmosférou. Zvláštní pro mě bylo hlavně to, že jsem cítil napětí, přestože jsem pochopitelně dopředu věděl, jak to dopadne. A to je jasný bod pro tvůrce; pokud zvládnou tak poutavým způsobem natočit seriál o velmi známém případu, nemusím nad českou filmovou a seriálovou tvorbou lámat hůl. / Poučení: Neber úplatky, nebo se z toho zblázníš. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesrovnávala bych to s Pustinou, jako někteří zdejší uživatelé, ta je přece jenom ještě hutnější a depresivnější, ale i tak jsou Devadesátky velmi dobrým seriálem. Dokonce díl od dílu lepším, atmosféričtějším, syrovějším. Martin Finger a Ondra Sokol to táhli od začátku, posledním dílem se k nim však přidal i dosud ne úplně výrazný Kryštof Bartoš. Kdyby to bylo více o otevírání sudů a méně o poradách policie, šla bych s hodnocením ještě výše. Silné 3*. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušná práce na tomto seriálu, a klobouk dolů policistům. Škoda že všude jsou krtci. Jako večeřet při tom louhovým těle, no teda to byla síla. Celej seriál je hodně uvěřitelnej a to je vidět i na zbytcích těla. Krásně zahraný psychouš Černý, určité herce má člověk zaškatulkované do jiného žándru, např. komedie a potom perfektně zahrajou vážnou roli. Jsem ráda, tento seriál ukazuje že máme spoustu /i mladších,/ kvalitních herců. Jde vidět, že tu Sokol září a sedí mu role. Prostě samá pozitiva. Několik dějových linek, které nebrzdí celý příběh. Doporučuji každému. A hlavně u tohohle dílu nejíst. XD ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Podezřelý Chodounský (Viktor Zavadil) vynáší odpadky v plastikových pytlích na odpad, které v roce 1995 ještě nebyly v Česku běžně používané. (melica)
  • Při lovení sudu z Orlíku pronese kapitán Plíšek (Martin Finger): „Doufám, že do toho ňákej zemědělec nenarval prase s červenkou.“ Je to odkaz na Případy 1. oddělení (od r. 2014), konkrétně na epizodu Olizovač (2016), kde kapitán Anděl (Petr Stach) v zoufalé snaze najít tělo zavražděné Martínkové bez povolení vypustil rybník nedaleko Orlíku a na dně našel nikoli mrtvoly, ale prasata uhynulá na červenku. (melica)
  • Premiéru epizody sledovalo v průměru 2,29 milionu diváků starších 15 let (podíl 50,65 %). Epizoda se stala jedničkou nedělního vysílání. (rublik05)

Reklama

Reklama