Reklama

Reklama

Predátor: Kořist

Trailer 1

VOD (1)

Predátor: Kořist se odehrává ve světě národa Komančů na počátku 18. století a je příběhem mladé ženy, vysoce schopné bojovnice, která se zoufale snaží ochránit svůj lid před hrozícím nebezpečím. Pronásleduje svou kořist, a nakonec se jí postaví. Ukáže se, že její kořist je vysoce vyvinutý mimozemský predátor s technicky vyspělým arzenálem, což vyústí v krutý a děsivý souboj mezi oběma protivníky. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (998)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já jsem nadšený, protože přesně takový příběh Predator potřeboval. Ačkoliv mám rád i tu poslední Blackovu legrácku, westernové pojetí je trefa do černého a mezi loveckou výpravou mimozemského lovce a životem komančských hrdinů je spousta krásných paralel. Film nikam nespěchá a líbilo se mi, jak je tajemný a napínavý i pro diváka, který ví, oč jde, kdo jim to v těch lesích přistál a oč mu jde. Všechno dává smysl (predátor si postupné zvyšuje laťku tím, co a jak loví, schopnosti nabývá i hlavní hrdinka, která navíc na všechno není sama, ač to tak z upoutávek působilo), je to zábavné, chytré, originální, nápadité, akční i tajuplné... S přehledem to drží krok s originálem i dvojkou. A chci druhý díl, protože je na něj rozhodně zaděláno a závěrečné titulky ho také naznačily._____P.S.  Rád bych vypíchnul hudbu Sarah Schachner, která si bez problémů vystačila bez Silvestriho motivu. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Indiáni zřejmě ještě neslyšeli o emancipaci. Proto se místní muži naivně domnívají, že by s nimi ženy neměly lovit a spíše se starat o domácnost. Naštěstí se pan režisér vyzná a všechny naduté muže náležitě vyškolí. Mladá, drobná hrdinka tohoto filmu si tak nejprve zjedná respekt u primitivů z vlastní vesnice, následně spráská polovinu tábora evropských osadníků na jednu velkou hromadu a nakonec se vydá na cestu, při níž doposud všechny ostatní formy života selhaly. Nicméně svede v tvrdém boji neomylně zneškodnit i tohoto záhadného mimozemšťana. A co víc! Řekl bych, snad s vynaložením menšího úsilí než tehdy slavný Arnold Schwarzenegger a celý jeho squad. Ale to už je dnes běžná praxe. Jistě, trochu to teď zlehčuji, ale má kritika nemění nic na tom, jak se film vydařil. Akční scény jsou nápaditě natočeny, zvolené postavy působily přirozeně a příběh se zjevnými narážkami na předchozí díla také zaujal. Zkrátka perfektní akčňák s hororovými prvky, u nichž se krví nijak nešetří. Nebyl jsem sice velkým fanouškem vetřelců, natož dle mého, méně zajímavých predátorů. Nicméně zde skutečně smekám. Vůbec jsem nečekal, jak moc si sledování užiji a pochopitelně dílo považuji za nejlepší z celé série. Srazím sice jednu hvězdu, neboť mi výše zmíněné již připadá přinejmenším úsměvné, ale k pěti hvězdám skutečně mnoho nechybělo. ()

Reklama

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Jděte už s tímhle woke femi kurvením všeho do 3,14. Otřesně vypadající a hlavně svou tupostí strašně nasírací film. Mimochodem, připomnělo mi to, že před pár lety jsem viděl fandovský krátký film o boji Vikingů s mimozemšťanem, který sice nevypadal jako Predátor, ale byl zhruba podobně odolný a měl taky různé hi-tech zbraně, a bylo to neskonale lepší než tohle. Především se tam lidským hrdinům (mužům, ještě to nebylo stiženo rakovinou postmoderní kultury) dalo fandit. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Body nahoru za neokoukaný námět s indiány, kteří jsou rozhodně sympatičtější než trestanci v the predátorovi. Body dolů, že mluvili anglicky, což je prostě divné (ve filmu se mluví málo, tak i Američani by snad zvládli titulky, viz Apocalypto). A body dolů za to, že predátor není ani zdaleka takový borec jako dřív a nechá se přeprat jednou holkou...oh wait...SPOILER!...on si vlastně nejdřív usekl ruku a pak se zastřelil.__________ P.S. je sympatické, že v originálním názvu není slovo predátor, v Česku už jsme si na to bohužel netroufli. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

odpoledne jsem strávil tím, že překlikávám mezi třema a čtyřma hvězdama. Čtyřma za návrat ke kořenům a ekonomické vyprávění, kde je každá předložená informace zužitkovaná. A třeba za to, jak z toho nakonec nic nevyplyne, predátor skočí na naprosto banální past a hrdince se potvrdí všechny její původní domněnky, které jako by předchozích 90 minut chtělo podrobit zkoušce... Taky, a to jsem nevěřil že napíšu, by to prostě potřebovalo víc krve. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Film byl nominován na 6 cen Emmy, včetně nominace na nejlepší televizní film roku. (ClintEastwood)
  • Chřestýš dokáže jako jediné ze zvířat „vidět“ Predátora proto, že má na hlavě (konkrétně mezi očima a nozdrami) termoreceptory, které mohou zjistit i nepatrné teplotní rozdíly. (HellFire)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama