Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 193)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Chce to být cool jako Matrix, chytré jako 1984, drsné jako Mechanický pomeranč, barbarské jako 451 stupňů Fahrenheita a znepokojivé jako Brave New World - zkrátím to, prostě to honí tolik zajíců, že to každému tak maximálně uškublo chlup ze zadku a uhnalo si to leda ostudu (a konec metafor s honěním, nebo mě někteří místní zlikvidují coby konkurenci). Equilibrium to poněkud přehnalo s vlastním dávkováním a způsobilo, že jsme se svého času dohadovali s kamarádem a já zastávala stanovisko, že Bale musí být vynikající herec, když dokáže tak podat bezemocionální typy, zatímco kamarád tvrdil, že filmaři tak akorát využívají faktu, že Bale nepozná emoci, ani kdyby před ním tancovala v růžovém baletním trikotu. Čas oponou trhnul a rozhodněte sami, komu z nás dal za pravdu, já osobně musím dát za pravdu těm, které tenhle snímek, kde se ničivost emocí hájí plamenným řečněním, bouřlivým potleskem, culením se od ucha k uchu, přáním si dobrého jitra a vyptáváním se, jak jste si s kým blízcí, nechal citově poněkud u ledu. Čestné tři výjimky potvrzující pravidlo: modrá kukadla Emily Watson, zelené zraky Seana Beana a nevyhnutelné štěňátko. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi film připomínal Příběh Služebnice, ale v takovém jakémsi mužském vydání. Svět, ve kterém jsou všichni v šedočerných hadrech bez emocí, inspirujících a rozptylujících rekvizit života připraveni hájit totalitní pakárnu v čele s "šéfem". Rozjezd moc dobrý, ale postupem času došlo na jiný film. To, co zřejmě mělo být vrcholem, naopak původní slibnou myšlenku retardovalo, protože jestli něco nemusim, tak chlápka, který sám kosí armádu. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Dle mého skromného názoru je tento film opravdovým uměleckým dílem, které by nemělo být nikdy zapomenuto. Někteří mohou namítat, že z Béčka se umělecké dílo stát nemůže, ale Kurt Wimmer dokázal, že i nemožné může se státi možným. Jeho vize Orwellovské budoucnosti může působit trochu přehnaně, nicméně i Bush s IQ pod 90 se stal prezidentem, takže všechno je možné. Bale a jeho non-emotivní scény na mě někdy působili opravdu mrazivě. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ty šikovný rukávy a kapsy bych brala taky... Jaký by byl asi svět, kdybychom necítili? Takový? Lepší? Horší? Byl by vůbec? Ne, já to nechci vědět. Cítím. Cítíš. Cítíme. A tak to bude dokud se poslední člověk dokáže nadechnout. Moc pěkný film. Nutí mě hodně přemýšlet - tedy až když běží titulky. Jinak jsem se během něj užívala té podívané. Střelby i utajovaných emocí. Nesnášim přísné režimy; tedy pokud se zrovna nebortí. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně bytelné muziky. Christian Bale je cool stejně jako akce - Wimmer má při její komponování zajímavé nápady. Equilibrium je emocemi nadupaný filmeček, který dokázal z minima vytěžit takřka maximum. Sice jen na jedno kouknutí, ale vem to čert: Bavil jsem se skvěle, tedy když se tvůrci zrovna nepokoušeli o bombastické davové scény, na jejichž věrohodnou realizaci by potřebovali mnohem plnější prasátko. 70% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • Puška Walther WA 2000 použitá ve scéně se střílením psů je ve skutečnosti samonabíjecí, nikoliv opakovací, jak film ukazuje. Tvůrci totiž nesehnali originál a museli si vystačit s replikou. (Saccard)
  • V 61. minutě filmu je vidět, jak mrtvému klerikovi ležícímu v márnici výrazně pulsuje krční tepna. (Danny F.)
  • Práce Hugha Ferissa, výtvarníka z 20. storočia, boli inšpiráciou na vytvorenie mesta Libria. (Greenpeacak)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama